Inlägg från: Anonym (tänk till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tänk till)

    Lättast ålder att bli blöjfri?

    nernu skrev 2019-06-09 11:02:21 följande:

    Dömer ingen. Men det är ju konstigt att en hel generation barn i västvärlden plötsligt inte mognar innan tre års ålder. Som jag har förstått det så är barn i resten av världen oftast blöjfria när de är 18 månader.


    Har en vän som inte vågade åka tillbaka hem med sin 18 månaders för hennes barn inte var torr än.
    Så det handlar inte om att barn blir torr tidigare utan där kan det handla om andra saker aga har tex nyligen blivit förbjudet där och att ge en örfil varje gång en olycka sker då blir man torr fort....
    (Frankrike talar vi om här)
  • Anonym (tänk till)
    Anonym (V) skrev 2019-06-09 11:19:07 följande:
    Det där är nog sanning med modifikation. För det första tror jag inte att resten av världen är blöjfria vid 18 månader. I många länder tar de bort blöjan tidigt men oftast är de barnen inte på förskolan. De flesta barn i andra länder är hemma/nanny när de är under tre år och kan få hjälp med att sättas på pottan regelbundet så inga olyckor sker. Blöjfri enligt deras sätt att se på det. I Sverige har vi en annan syn på detta. Dessutom är vi unika med vårt förskolesystem att lämna bort våra barn tidigt så barnen behöver nå mognad och klara det själva innan man tar bort blöjan.
    USA har ett annat mer unikt system. Barnen får inte börja i skolan om de inte blivit torra vid 3 års ålder.

    Sverige har ett generöst system. Där barn tillåts vara unika och olika både i
    "färg & form" men framför allt i sin utveckling.

    Det är inte tidigt i att lämna barnen vid 12 månader som tidigast så som Sverige har. England har föräldraledighet i någon vecka och usa har inte många veckor extra. I Danmark har de förskola från 6 månader...
  • Anonym (tänk till)
    Hönshjärna skrev 2019-06-09 14:25:12 följande:

    Menar du att Sverige sticker ut internationellt med extremt sent pottränade barn för att resten av världen slår sina barn..?


    Wow vilken slutledning...
  • Anonym (tänk till)
    nernu skrev 2019-06-09 16:52:23 följande:

    I Frankrike blir barn torra för att de får stryk? Men nu när det är olagligt så kommer det plötsligt ta två år till? Du får nog läsa ditt eget nick en gång till.

    Och om det är så att barnet kan styra kiss och bajs för att slippa stryk så är de ju uppenbarligen mogna i kroppen.


    Misstolkar du medvetet?

    Gå till en amerikansk eller en fb grupp med många amerikaner i och fråga hur de diciplinerar sina barn. Fråga varför de ger sina barn en "smack".(om inte så är argumentet: hur ska de annars lära sig när de inte lyssnar). Det Är inarbetat och föräldrarnas rättighet, typ.

    Men ta inte det som min sanning fråga någon annan istället.

    För om man tar det som en rättighet att behandla sina barn så då är ju det en del av allt i livet och även i processen när det blir olyckor dvs vid pottträning.

    En kvinna berättade att hon var helt förtvivlad, hennes barn (3 år)vägrade bli torr och det hade hänt två olyckor på samma vecka i skolan. Skolans svar på det var att barnet inte får gå kvar, komma tillbaka när barnet är torr.

    Kravet är helt annorlunda ställd på barnen där.

    På samma sätt som det är det i Frankrike. Kraven på föräldrarna är att de ska vara torra väldigt tidigt. Jag skrev fel förut jag skrev 18 men menade 8 månader. Mamman vågade inte åka hem med sitt barn för barnet inte var torr innan ettårsdagen som anses sent.

    Men som sagt ta inte mina ord som sanning. Andra kan nog verifiera att de vet/hört detta med.

    Sista grej bara, hur får du fram att jag säger att det tar två år till?
Svar på tråden Lättast ålder att bli blöjfri?