Inlägg från: Anonym (Pedagog) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pedagog)

    Lättast ålder att bli blöjfri?

    Har jobbat inom förskolan i tjugo år. Oftast har barnen haft lättast för att bli torra kring 2.5 år. Några barn lite tidigare, några lite senare dock inte över 3 år. Men sista tiden vet jag inte vad som hänt. Föräldrar låter sina barn gå i blöjor till en bra bit över 3 år, detta fast att barnen alltid kissar på pottan när vi sätter dem där. Vi påpekar för föräldrarna att barnen kissar på pottan hos oss, men de vill ändå att deras barn fortsätter med blöja. Det jag hörde för bara någon vecka sedan när jag diskuterade blöja med en förälder var: " - Han kan kissa på toan, men han är lite lat."

    Så därför fortsätter man tydligen med blöja. Suck

  • Anonym (Pedagog)
    sextiotalist skrev 2019-06-10 16:15:04 följande:

    På sonens dagis hade de inte ens potta.

    Då har du varit lite blind. sonen är lite äldre än vad du har arbetat inom förskolan. Och vet du, exakt samma diskussioner fanns redan då. Jodå, eftersom sonen var lite sen (men absolut inte ensam om detta) så har man hört detta för....ungefär 20 år sedan.


    Nä absolut inte blind. Under mina 20 har jag tidigare bara haft en pojke som var 3 år och 2 månader när han blev torr, och föräldrarna tackade mig så för allt jobb jag la ner på hans potträning. Detta året har vi dock 6 barn som närmar sig 3,5 och fortfarande har blöja. 5 av dessa barn har kissat på pottan hos oss sedan förra sommaren då de var 2.5 år och jag är helt säker på att de kan vara utan men föräldrarna envisas ändå att ta på dem blöjor. Det 6:e barnet har jag mer förståelse för att hen är sen eftersom det troligtvis ligger en diagnos bakom.

    Vi jobbar väldigt aktivt med att barn ska prova att sitta på pottan redan tidigt fast det inte kommer något. Alla kissblöjor byts i samband med ett besök på pottan redan i 1-års åldern. Endast bajsblöjor byts på skötbordet.
Svar på tråden Lättast ålder att bli blöjfri?