Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Lättast ålder att bli blöjfri?

    Vårt barn har en funktionsnedsättning och blev blöjfri dag och natt strax efter 4 år. Han var torr nattetid tidigt, men kunde hålla sig sjukt länge och vägrade kissa på toa/potta utan bara i blöja, så vi övade/provade/mutade och behöll blöjan tills vi var säkra på att det skulle funka. (Inte en kissolycka, men hade hellre torkat än riskerat att han sprängde blåsan)

  • Anonym (A)
    Anonym (Pedagog) skrev 2019-06-09 22:01:41 följande:

    Har jobbat inom förskolan i tjugo år. Oftast har barnen haft lättast för att bli torra kring 2.5 år. Några barn lite tidigare, några lite senare dock inte över 3 år. Men sista tiden vet jag inte vad som hänt. Föräldrar låter sina barn gå i blöjor till en bra bit över 3 år, detta fast att barnen alltid kissar på pottan när vi sätter dem där. Vi påpekar för föräldrarna att barnen kissar på pottan hos oss, men de vill ändå att deras barn fortsätter med blöja. Det jag hörde för bara någon vecka sedan när jag diskuterade blöja med en förälder var: " - Han kan kissa på toan, men han är lite lat."

    Så därför fortsätter man tydligen med blöja. Suck


    Jag har motsatt upplevelse. Vår son kissade en period ganska pålitligt på potta, men kunde inte säga till (sen språkligt) Då fick han bara hjälp att byta blöja på förskolan, istället för hjälp på potta Efter ett tag vägrade han hemma.....
Svar på tråden Lättast ålder att bli blöjfri?