Forum Barnomsorg - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Junibebis - skola in i januari/mars?

  Mån 10 jun 17:03 Läst 0 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av SweetJune - Visa alla inlägg
  Mån 10 jun 17:03

  Hej!

  Vår trea kommer snart och tänkte lämna in lapp om plats till förskola då. Vi tänkte först i januari när barnet är 19 mån men har sedan läst att det är mkt sjukdomar vid den tiden och att det kan vara skönt att slippa vinterkläder samt vänta tills barnet är lite äldre. De andra var 17 mån redo 22 mån och tänker att sjukdomar lär vi inte undvika pga storasyskon.

  Hade ni skolat in i januari (19 mån) eller runt mars (21 mån)? Vi lämnar på privat förskola med färre barn och de brukar vara flexibla så ska inte vara problem med plats. Vill inte skola in för nära sommarlovet då barnen kommer vara lediga större delen av sommaren och till hösten blir för "länge" då vi vill spara av dagarna.

  Tacksam för svar

 • Tis 11 jun 11:08 #4

  Tack för att ni ville dela med er era tankar

 • Tis 11 jun 16:19 #7
  Anonym (april) skrev 2019-06-11 11:26:30 följande:

  Jag skulle, om förskolan kan erbjuda det, inskolning i april eller kanske 15 mars. Risken finns såklart att de inte är riktigt hemmastadda innan sommarlovet, om ni räknar med att ha ett långt uppehåll. Går att lösa med att räkna med två, tre extradagar som ni kan vara med vid behov i början på höstterminen så ni ser att barnet känner sig tryggt.

  Anledningen till att jag aldrig rekommenderar januaristarter för små barn är flera. Mycket sjukdomar, javisst de blir säkert sjuka i samband med start i mars också, men de avtar ju också snabbare sett till sjukdomar i stort. Pga sjukdomar är det också större risk med personalfrånvaro pga att personalen själva blir sjuka eller vabbar, vilket leder till vikarier och kanske sämre struktur på förskolan vilket inte gynnar det lilla barnet som är i en ny miljö. Kallt, inte kul att stå utomhus i flera timmar (en halvtimme kan också vara för mycket) alldeles stelfrusen (har jag sett alltför ofta). Tjocka kläder gör att de flesta ettåringar inte rör på sig så bra.

  Eftersom du redan har barn på förskolan kan du ju rådfråga personalen vad de rekommenderar.


  Tack för ditt inlägg och tankar. Blev lite kluven nu men ska ha allt det i åtanke och prata med personalen.
 • Tor 13 jun 11:45 #9
  Anonym (våren) skrev 2019-06-12 23:43:19 följande:

  Jag skulle valt att skola in i slutet på mars just på grund av sjukdomar. Det är då man brukar börja se ljuset i tunneln men ändå ganska långt kvar till sommaren


  Blir det inte "sent" om barnet sedan tar sommarlov i mitten av juni-mitten av aug? Storasyster går på samma förskola så hon tar ändå hem sjukdomarna
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll