Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Mentat skrev 2019-11-24 19:29:27 följande:
    Det beror helt på om videon innehåller rasistiskt eller antisemitiskt innehåll. Jag har inte heller tänkt titta igenom en 45 min lång film för att svara på det.

    Sedan kan man ju fundera på om det ligger en antisemitisk agenda bakom ifall man lägger ut videor som är kritiska mot Israel men totalt ignorerar övergrepp i andra länder.
    Bra förtydligande.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

     


    Digestive skrev 2019-11-24 22:27:00 följande:
    Det ska varken uppstå en debatt eller en intervju av dessa samtal och Navid Modiris publik förväntar sig att gästerna behandlas likadant. Han och hans kollegor hade raserat en struktur av tillit som har tagit dem flera år att bygga - om Ingrid Carlqvist hade hanterats mycket annorlunda än övriga gäster...

    Exempelvis kan jag själv känna en viss besvikelse över samtalet med Dan Park och då Navid Modiri på en intellektuell nivå mästrade honom över huvudet i samtalet - istället för att bjuda in Dan Park till den nivån eller iallafall genuint försöka göra det, som han brukar göra.

    Men för all del så GÅR DET att skapa mer debattliknande samtalsupplägg i dessa längre kommunikationsformat men Youtube-kanalen >>Hur kan vi?<< har knappast budgeten att producera sådana, inte än iallafall. Att producera avsnitt på 3-4 timmar skulle ha en saftig prislapp (för att inte konstatera att priset skulle landa på omkring det dubbla). Det behövs sådana tidsmarginaler för att hinna närma sig en lika uttömmande kommunikation i en debatt som ett samtal erbjuder.

    Jag har tagit del av sådana debattliknande samtalsupplägg när jag har följt Jordan Peterson i större event och som då anordnas av den privata universitetsvärlden, stiftelser/intresseorganisationer och dylikt.

    Navid Modiri och hans team har producerat över 80 sådana här 1,5-2 timmar långa samtal samt fyra Live-event med en budget på ~5 hundratusen. Deras budget trillar inte in av förmögna sfärer i samhället utan genom publikens egen ficka, genom så kallad >>crowdfounding<<. Och då kan man omöjligen överträffa sig själv med en dubbelt så dyr produktion än vad publiken överhuvudtaget betalar för.

    Du behöver givetvis inte gilla det som Navid Modiri och hans team gör men innan du dömer så hade det klätt om du förstod konceptet samt vilka möjligheter en småskalig plattform har.

    Och istället för att prompt kräva att ansvariga ska svika sitt koncept, sin publik och tillika finansiärer... för att blidka just dig och dina intressen.

    Men varför bjuda in nazister, rasister  och folk som skriver hatinlägg  på sociala medier utan debatt, intervju eller tuffa frågor? Då utvecklas samtalet till ett gullande med dessa personer, ett spektakel som mest stärker varumärket för de som intervjuas och skapar intäkter till Navid Modiris podd.  


    Jag tycker att det var motbjudande att se intervjun med Katerina Janouch där hon får påstå att den svenska polisen är korrumperad utan att få kritiska motfrågor på påståendet. Det är också anmärkningsvärt att Navid under intervjun  inte ställer kritiska frågor om Katerinas samarbete med publikationen Nya tider som är djupt förankrad i den rasideologiska miljön och har kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.


     


    Det är sorgligt att en sådan podd hejas på av den svenska högern. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Visomvet1978 skrev 2019-11-25 18:07:25 följande:
    Nej, det du sa var att han är HÖGER eftersom att han bjöd in dem. Detta argument spricker direkt. I synnerhet eftersom att han i andra avsnitt bjudit in vänsterfolk.

    Jag har påpekat att GPs ledarsida kategoriserar Navid som  höger (liberal), att Navid själv nekar till att vara vänster och att Navid har ett projekt ihop med Henrik Jönsson, och Aron Flam  som båda två ligger mkt långt ut på högerkanten. Varför tvekar du på var han står politiskt? 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-25 17:54:48 följande:
    Varför bjuda in kommunister, extremare element ur feminismen, företrädare för >>Inte rasist, men...<< och rabbiner? Jag kan inte få det till annat än att du enbart uppmärksammar sådant som skaver för just dig... medan det som skaver för andra räknar du inte som skav överhuvudtaget.

    Ja, folk hejar såklart inte på sådant som de inte gillar. Det ligger i högerns natur att ha närmare till liberala värden än vänstern liksom en starkare humanistisk tillit.

    Förstår du inte skillnaden medan någon som kämpar för kvinnor och mäns lika värde och en nazist? Det är ta mig fan inte klokt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Visomvet1978 skrev 2019-11-25 21:08:45 följande:
    OCH du använder hans gäster som ett argument för dina teorier, vilket är ett extremt dåligt "argument". Vi kan för all del gå in på dina andra "argument".

    1. GP:s ledarsida säger det. Då måste det vara sant eller vad?

    2. Om han inte är vänster, vilket kan betyda i princip allt från att han inte är vänsterpartist till att han är tomtepartist, måste han alltså direkt vara höger enligt dig? Har du hört talas om kontraster?

    3. Enligt dig är det alltså helt otänkbart att tre personer med olika åsikter startar projekt tillsammans? Vad säger det om dig tror du?

    Har du ens lyssnat på hans podd? Senast i avsnittet med Katarina Blom uttryckte han kritik mot kapitalismen. I hela avsnittet med Katarina Graffman ondgör han sig om kapitalismen och köphetsen. I avsnittet med A Swedish Elephant kritiserar han att de hade för få vänsterpersoner i dokumentären.

    Så säg mig, exakt hur är han höger?
    Någon som är vänster skulle aldrig vara så okritisk och naiv  i en intervju med högerextremister, nazister och rasister. Det bara är så
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Visomvet1978 skrev 2019-11-25 21:41:02 följande:
    1. Hur vet du det? Känner du alla människor som är vänster eller? Känner du till Joe Rogan?

    2. Du har ju aldrig lyssnat på honom. Hur kan du så extremt säkert säga hur han samtalar då?

    3. Om man inte är vänster måste man alltså enligt dig vara höger? Centern existerar inte längre för att du säger det nu eller?

    Nu har Navid själv förklarat att han inte är vänster så att..
    Centerpartiet har alltid varit ett parti till höger. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Visomvet1978 skrev 2019-11-25 22:12:50 följande:

    Så om man inte är vänster är man per automatik höger? Det finns ingenting däremellan? Och sen, du vet inte att mitten av höger-vänster skalan heter centern?


    Nu vet jag inte vad försöker säga men en sak är säker, namnet på Annie Lööfs parti innebär inte att partiet inte är ett högerparti.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-11-25 21:37:17 följande:

    Klart att jag gör... men det handlar ju knappast om det - utan om att hantera alla gäster likadant under ett koncept som kräver det.


    I så fall ställer man tuffa frågor till alla. Att sitta och gulla i timtal med nazister/rasister är enbart till gagn för intervjuoffret (och Navids plånbok). Själv anser jag att det är idiotiskt att hjälpa nazister, fascister, kommunister, islamister, rasister, främlingsfientliga o.s.v men där tycker vi olika.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    hjärtekrossad skrev 2019-12-29 12:28:24 följande:

    Vad håller du på med? Jag hoppas att du blir avstängd för att du publicerat denna antisemitiska film.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?