Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    RebeckaZ70 skrev 2019-12-29 21:07:12 följande:

    Vad var det för något? ser att personen är deleted så det måste varit värre än den vanliga dyngan?


    Se Mentats inlägg. Det var en antisemitisk youtubevideo som propagerade för att historien om Sions vises protokoll skulle vara sann.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-01 12:08:55 följande:
    Vad tycker du om att Stefan Löfven numera står bakom IHRA:s definition av antisemitism?

    Numera? Har han inte alltid stått bakom IHRA:s definition av antisemitism? IHRA är grundat av den förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-02 18:09:29 följande:

    "Stefan Löfven kommer få stora problem med att implementera denna resolution. Ett inte oansenligt antal av hans egna partimedlemmar faller in under definitionerna. De som definitivt faller in som antisemiter enligt denna definition är det före detta kommunalrådet i Malmö Illmar Reepalu samt styrelseledamoten i Tro och Solidaritet, Adrian Kaba. Även Kaba från Malmö i likhet med riksdagsledamoten Jamal el Haj som uttryckt sig på ett sätt som kan kategoriseras som antisemitiskt. Andra som har agerat i den andan är Lisa Pelling på Dagens Arena samt inte minst Margot Wallström, tidigare utrikesminister och idag rådgivare till FN:s generalsekreterare."

    ledarsidorna.se/2020/01/stefan-lofvens-deklaration-mot-antisemitism-kommer-mota-starkt-motstand/


    Ledarsidorna? Men vakna för tusan. Vet du vad det är för sida?

    Du svarar inte på frågan. Har inte Stefan Löfven alltid stått bakom IHRA:s definition av antisemitism? Antingen lyfter du fram bevis för att han inte har detta eller så får du erkänna att ditt inlägg innehöll ett fel.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-02 22:05:04 följande:
    Ja, och ? den drivs av socialdemokraten Johan Westerholm.

    Jag vet inte hur Stefan Löfven tänkt under åren som gått. Vet du?
    Jag är jätteglad om IHRA implementeras på allvar i Socialdemokraterna.
    Jag är mycket väl medveten om Göran Perssons arbete mot antisemitism. 

    Men SS-u i Skåne m.fl. är nog inte lika glada.

    Ytterhögern, främlingsfientliga och en del obskyra moderatpolitiker skriver för ledarsidorna. En verklig socialdemokrat skulle inte göra sig till megafon för den typen av politiska motståndare. Bl.a.. har Ledarsidorna tidigare publicerat Erik van de Heeg som inför valet 2018 spred NMRs  Finspångsmemet. Som gick ut på att folkförrädare skulle hängas i lyktstolpar. Den som tror att Ledarsidorna  är en socialdemokratiskt plattform är mer än lovligt korkad.  


    Tillbaka till det som vi diskuterar.


    Du insinuerade i tråden att Stefan Löfven inte alltid stått bakom IHRA:s definition av antisemitism. När jag ber dig om stöd för detta så länkar du till en artikel som antyder att flera socialdemokrater, public service, SVT, SIDA och Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skulle ha problem med antisemitism. Det är tramsigt.  Sedan dillar du om du inte kan veta hur Stefan Löfven har tänkt under åren som gått.


    Det är bara att konstatera att har du inte mer på fötterna än så här så bör du inte komma med anklagelser mot andra och att ditt påstående om Stefan Löfven inte verkar ha stöd i någon typ av sanning.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-03 13:02:32 följande:

    Ja, det är ju fruktansvärt att låta olika åsikter komma till tals. Det hade räckt med Aftonbladets ledarsida, där de rätta åsikterna presenteras.

    Jag insinuerar ingenting. Det är nog du som dillar i dina tolkningar.

    Jag vet att Stefan Löfven kallat en doktorand i förintelseförnekelse för "kära systerparti", samma "kära systerparti" vars officiella tidning uppmanade till våld för att förhindra förintelseceremonin i Jerusalem för två veckor sedan, där även Stefan Löfven deltog. 

    "Ett skott kommer att störa ceremonin och en död kropp kommer att ställa in ceremonin"

    Fina "systrar"...

    När SS-u:arna i Malmö skriker "Krossa sionismen" så menar de i själva verket att Israel inte får finnas till. Då saknar det all betydelse att Löfven, deras överkucku, uttrycker sitt deltagande i miljoner judars död under andra världskriget.

    Vi får väl se hur det socialdemokratiska partiet utvecklas, om deras partiledares utfästelse är på allvar, eller bara tomt prat. Jag hoppas som sagt att det är på allvar, och att Göran Perssons anda tillåts i hela partiet.


    Tomma tunnor skramlar mest brukar man säga när folk gör som du gör nu..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-03 22:59:10 följande:

    Blev det jobbigt?


    Nej inte för mig men tydligen för dig. Annars hade du inte så hastigt bytt samtalsämne.

    Jag kan konstatera att du inte kunnat ge ett enda exempel på att Stefan Löfven bytt ståndpunkt i frågan om IHRA:s definition av antisemitism.

    Det hade faktiskt varit anmärkningsvärt om han hade gjort det då IHRA kom till efter ett intiativ av den förre socialdemokratiska statsministern Göran Persson.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-04 06:40:47 följande:

    Bytt samtalsämne? Vad dillar du om?

    Hur ska Stefan Löfven kunna motivera sina partimedlemmar att leva upp till IHRA när det finns antisemitiska strömningar i partiet? Han måste ju ha bytt ståndpunkt nu, när han tidigare sagt sig känna systerskap med en antisemitisk organisation?

    Delar du Stefan Löfvens uppfattning att Fatah är ett "kära systerparti" till det parti du sympatiserar med?


    Skärp dig. Stefan Löfven liksom de flesta av EUs ledare och FN står bakom en tvåstatslösning i Israel/Palestina konflikten. Att Stefan Löfven hälsat ledaren för Fatah är inte mer kontroversiellt än att Carl Bildt och den förre moderate statsministern Fredrik Reinfeldt hälsade densamma välkommen till Sverige när de satt vid makten och det gör definitivt inte dessa moderater till antisemiter.

    Det minsta du kan göra är att erkänna att ditt påstående om Stefan Löfven var fel. Om inte förlorar du all trovärdighet.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2020-02-07 02:52:32 följande:
    Det är väl vad man förväntar sig...

    Åter till trådämnet:

    https://www.expressen.se/kvallsposten/v-publicerar-antisemitiska-teorier-pa-lokala-hemsidan/

    Konspirationsteorier om coronaviruset och antisemitiska påståenden.


    Det är några av inläggen som ligger på Vänsterpartiet i Kristianstads hemsida.


    Utrikesminister Ann Linde kallar terroristlönerna för socialbidrag:

    https://www.sverigeisrael.se/artiklar/ann-linde-kallade-terroristloner-for-socialbidrag-av-ingrid-bystrom-varlden-idag/

    "Under mötet tog Vänskaps­förbundet upp frågan om de så kal­lade terrorlönerna som betalas ut till palestinier som mördat israeler eller till deras familjer. Generalsekreteraren Stefan Dozzi nämnde att förbundet har kartlagt det svenska biståndet så långt man har kunnat och sett att delar av det slussas vidare genom olika konton för att användas till terrorlöner.


    Om jag förstår det rätt, de här lönerna till familjer, de är på något sätt en form av socialbidrag, sade Ann Linde enligt Vänskaps­förbundets referat från mötet.


    Under det fortsatta samtalet framkom det att hon anser att det vore fel att inte ge kvinnorna och barnen stöd, oavsett om anledningen till männens död är att de har dödat israeler.


    Vänskapsförbundet Sverige?Israel anser å sin sida att detta inte alls är något socialbidrag. De förklarade att det finns prislistor med uppgifter på hur mycket pengar man kan få om man dödar ett visst antal israeler.


    ? Ju fler man har tagit livet av desto mer får man. Det handlar om tiotals miljoner kronor i belöning för terror och mord på israeler, säger Michael Cohn till Världen idag."


     


    Bra exempel på hur du snurrar till det för dig i detta ämne. Av vilken anledning länkar du till en artikel som handlar om bistånd till Palestina, regeringen och utrikesminister Ann Linde i en tråd som handlar om antisemitism?


    I artikeln kan man läsa följande följande uttalanden från Ann Linde:


    "Regeringen stödjer och arbetar för en tvåstatslösning och är tydlig med att antisemitism är oacceptabelt.


    - - - -


    Antisemitism är oacceptabelt oavsett var eller hur det tar sig uttryck. Oavsett om det är antisemitiska karikatyrer eller uppmaningar till våldshandlingar mot judar. Det ska självklart inte finnas i skolböcker. Inga barn ? varken palestinska eller israeliska ? ska lära sig hata varandra, allra minst i skolan, skriver Ann Linde.


     


    Hon vidhåller att utbildningsmaterialet och läroplanen måste leva upp till FN:s principer och vara fritt från antisemitism för att godkännas."


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?