Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Padirac skrev 2020-10-25 18:48:35 följande:
    Data för Brås rapport är från 2007 till 2018 och bygger på brottsstatistik

    Den norska rapportens data är från 2004 till 2015 och bygger förutom data från polis och rättsmyndigheter på en från  2012 survey on antisemitism carried out by the European Union?s Fundamental Rights Agency (FRA)

    För att förtydliga så är grafen en studie på vad respondenterna "upplever" att förövaren haft för tillhörighet.


    Brottsstatistiken och SÄPOs sammanställningar pekar inte åt samma håll.

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2020-10-30 15:22:37 följande:

    Förra året, belönad av Socialdemokraterna i Malmö med Malmö stads pris för mänskliga rättigheter.

    Nu, på tal om att man i Frankrike har visat bilder av mohammed offentligt:

    twitter.com/Ivarpi/status/1321825686651363329/photo/1

    "Macron är en skurkaktig fjant och de enda som är större skurkar är de muslimer och araber som stödjer honom. --- De som varit utsatta för Frankrikes ondska kommer att utkräva hämnd!"


    För det första så ljuger du i citatet då det inte står något om att utkräva hämnd. Inte för att jag vet mycket om snubben men rätt ska vara rätt!


    Här är förövrigt hans bemötande av extremhögerns uppmärksamhet:


    Förtydligande kring min kritik mot Frankrike
    En del högerextrema nyhetssidor verkar ha ?avslöjat? min hårda syn på Frankrike och anser att jag hetsar mot dem när jag framför kritik mot de brott mot mänskligheten som den Franska staten har begått och de orättvisor som de fortfarande är delaktiga i runtom i världen.
    Vad bygger kritiken på?
    Min kritik bygger på akademiskt grundade faktan om vad som sker och och har skett i Frankrikes namn i den nära historien.
    Utav sakerna är den alltmer utbredda högerpopulismen och högerextremismen där det kanske största franska partiet idag (FN) grundades av en antisemitisk förintelseförnekare och att den sittande ledaren vill förbjuda både kippa och hijab.
    Det är också en kritik mot den exploatering av naturresurser och nästintill ekonomiska kolonisering som landet fortfarande upprätthåller i forna kolonier.
    Det är dock framförallt de oerhörda brott mot mänskligheten som begicks i bl.a. Algeriet där massakrer, tortyr, massgravar och halshuggningar var vanligt förekommande. Ett av många exempel i relativ närtid var massakern 1945 i Algeriet där en del bedömer att så många som 45000 människor har dödats. Ingen har fortfarande tagit fullt ansvar, ställts inför rätta eller återgäldats något för det som har skett.
    Hur ska alla dessa någonsin få sin rätt?
    När jag i inlägget talade om att de drabbade ska kräva sin rätt så började en del i fördomsfull anda fantisera om att jag syftade på hämndaktioner, våld eller liknande. Verkligheten är snarare tvärtom. Det är våldet vi vill komma ifrån. Men då krävs det att man tar itu med problem på riktigt och inte sopar dem under mattan.
    Det finns en rad olika åtgärder som kan tas för att skipa rättvisa och göra det orätta rätt. Frankrike måste dock börja med att erkänna sina historiska överträdelser och ta ansvar för de brott som har begåtts och de orättvisor som fortfarande begås. De brott mot mänskligheten som skett måste ställas inför rätta och de drabbade länderna och familjerna måste ersättas ekonomiskt för sitt lidande.
    Lika viktigt är att de arbetat seriöst med den växande inhemska problematiken av segregering, extremism, rasism, antisemitism och islamofobi. Inte genom att demonisera minoriteter och polarisera ytterligare utan genom genuint och inkluderande samhällsbygge.
    Otydlighet och tid
    En del har sagt att jag i mitt inlägg kan uppfattas relativisera ISIS brott vilket absolut inte var avsikten. Jag vill inte lämna utrymme för missförstånd och jag har konstant fördömt dem för deras brott mot mänskligheten.
    Samtidigt bör mitt långa och dedikerade arbete mot extremism i dess olika former tala för sig själv. Sedan är det uppenbart att en del medvetet missförstår mina inlägg.
    Likaså var valet att skriva inlägget som en reaktion på den franska generaliseringen av världens muslimer och att Macron pekade ut en hel religion till att vara i kris. Dessa uttalanden spär på det redan utbredda hatet mot muslimer i Europa. Dessa slags uttalanden tolkar jag som ett försök att vinna högerpopulistiska röster i den interna franska politiken, där senaste opinionsmätningarna visar att det högerpopulistiska partiet är ledande.
    Det är viktigt att yttrandefrihet även gäller muslimer som har befogad och sakligt grundad kritik mot makten. Det är genom dessa diskussioner och möjligheter vi stärker våra samhällen och demokratin.
    Nu i efterhand känner jag att inlägget kom olägligt då Frankrike efter att jag skrev inlägget drabbades av terrordåd, men det var självklart inget jag kunde ha förutsett.
    Våra kondoleanser och tankar går till de drabbade."
  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2020-10-30 22:33:26 följande:

    Jag kan avslöja en hemlis för dig: vare sig den första eller den andra meningen är ett ordagrant citat men det är ett korrekt återgivande av andemeningen i det hans säger.

    Iställer för det exakta ordet "hämnd" skriver han om att Frankrike är en "islamofob skurkstat" och att Macron gör rätt i att vara rädd för muslimerna kommer att "utkräva sin rätt".


    Det handlar om en individ som sprider hat och hot och rättfärdigar våld för en tecknings skull. En individ som kallar de som inte tror på hans religion för "skurkar".

    En individ som Socialdemokraterna belönar med Malmö stads pris för mänskliga rättigheter.

    Det är väldigt allvarliga påståenden som man ska ha belägg för. Du kan inte kringgå sådant med upplevda andemeningar. Andra kan inte stå till svars för dina fantasier eller andliga upplevelser. Läs istället vad som står och debattera det.


    "En del har sagt att jag i mitt inlägg kan uppfattas relativisera ISIS brott vilket absolut inte var avsikten. Jag vill inte lämna utrymme för missförstånd och jag har konstant fördömt dem för deras brott mot mänskligheten.
    Samtidigt bör mitt långa och dedikerade arbete mot extremism i dess olika former tala för sig själv. Sedan är det uppenbart att en del medvetet missförstår mina inlägg."
    Du missar även detta:
    "Det är viktigt att yttrandefrihet även gäller muslimer som har befogad och sakligt grundad kritik mot makten. Det är genom dessa diskussioner och möjligheter vi stärker våra samhällen och demokratin.
    Nu i efterhand känner jag att inlägget kom olägligt då Frankrike efter att jag skrev inlägget drabbades av terrordåd, men det var självklart inget jag kunde ha förutsett."
  • Missermajser
    nihka skrev 2020-11-01 12:05:38 följande:
    Jag kan avslöja en hemlis för dig: när vare sig den första eller den andra meningen är ett ordagrant citat utan filtreras genom dig är den andemeningen du kommer fram till väldigt mycket ett resultat av hur du ser på världen. Blanda inte ihop den med världen.
    Ja precis och det skrevs dessutom innan dåden och han beskriver själv att han tycket att det blev olyckligt eftersom det hände otrevliga saker i Frankrike. 
  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2020-11-16 13:03:10 följande:

    ">Nordiska Avdelningen

    Såskoppsavdelningen i den svenska nyhögern är snabba att sprida denna. Det rör sig om en youtubevideo som denne filur gjort ensam och parierna verkar i stort sett bestå av en person.


    Det ska tydligen röra sig om en person med psykisk ohälsa bakom detta. Han skall även tidigare gjort inlägg och videor om personer inom rättspsykiatrin som han anser ha behandlat honom orättvist. Han verkar dessutom inte särskilt seriös:



     

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2020-11-23 09:50:49 följande:

    ledarsidorna.se/2020/11/nya-avslojanden-om-antisemitism-och-terrorsympatier-i-islamic-relief/

    Gång på gång kommer nya avslöjanden om antisemitism och terroristsympatier inom islamic relief. Ändå ökar SIDA med Peter Eriksson och Carin Jämtin i spetsen att öka anslagen. Bryr de sig inte? Eller är det så att de håller med?


    Har du inga lite mindre svavelosande högerytterkällor än ledarsidorna.se?
  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2020-11-24 04:57:19 följande:
    Johan westerholm är medlem i socialdemokraterna. Men för någon som tillhör ytterkantsvänstern är väl allt höger om Vänsterpartiet högerytter...
    Flash Gordon skrev 2020-11-24 08:37:47 följande:
    Det må ju vara dina känslor du ger uttryck för men faktum är att han är medlem i socialdemokraterna medan jag inte har någonting med kommunisterna att göra.

    Jag tror inte att han verkligen är socialdemokrat även om han har medlemskap i S. Att hata muslimer eller judar är enligt mig oförenligt även med borgerlig vänster/högerliberal reformism. 


    Innehållsmässigt skiljer sig inte sidan ifrån nyhögerns på något enda vis enligt min mening. Inte ens journalistiken är särskilt imponerande. Har dessutom träffat på en del rena lögner utöver väldigt sneda tolkningar. 


    Det borde ju inte ens TS tro på då TS anser att S uteslutande är antisemitiskt utifrån vad hen skrivit hittills.


    Flash Gordon skrev 2020-11-24 08:43:35 följande:
    Du vet om va att en av punkterna som idag definierar antisemitism är att förvägra judarna självbestämande i ett eget land?

    www.state.gov/defining-anti-semitism/

    "Denying the Jewish people their right to self-determination, e.g., by claiming that the existence of a State of Israel is a racist endeavor."

    Japp jag har postat om IRHA:s definition av antisemitism några gånger även i denna tråden.


    www.holocaustremembrance.com/sv/node/196


    Jag delar inte deras uppfattning om antisemitism . Rätten att bestämma i ett land ska utgöras av de som lever inom den geografiska ytan. Vad man anser sig ha för kulturellt eller etniskt ursprung är inte grund nog för att exkluderar andra inom samma yta eller ge sig själv privilegier.


    Denna uppfattning delar jag med många judar som då helt enkelt anses vara antisemiter. 


     


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2020-11-26 10:14:21 följande:

    Fascinerande att det sker så öppet.


    "Antisemitism frequently charges Jews with conspiring to harm humanity, and it is often used to blame Jews for ?why things go wrong.? It is expressed in speech, writing, visual forms and action, and employs sinister stereotypes and negative character traits."


    Här får man ju fråga sig vad som menas. Kan man t.ex. kritisera Israel i fall de inte har samma rättigheter för alla oavsett om denne klassas som jude eller inte men är boende och har anknytning till regionen.


    Massor av länder kritiseras ju för att de behandlar medborgare olika beroende på kulturell identitet. T.ex. Turkiet ang. kurder, Kina ang. muslimer, Sverige ang. samer mfl.


    Att enbart gå på judisk tillhörighet som gällande för Israeliskt medborgarskap på lika villkor skulle ju i så fall kunna påminna om Johann Gottfried Herder's nationalism.


     

  • Missermajser
    nihka skrev 2020-12-01 18:49:55 följande:
    Woops! Redan glömt. Igen.

    Lagen definierar Israel som en enbart judisk nationalstat.

    https://svenska.yle.fi/artikel/2018/07/19/israel-godkande-hart-kritiserad-nationalstatslag-gor-oss-palestinier-till-andra

    Tacka vet jag den del av högern som anser att ALLAS rätt till erkännande och beskydd av privategendom. Inte någon godtycklig rättsprincip som enbart ska gälla beroende vad släktbandet tillskriver en för religiös identitet. Har man köpt en bit mark och betalat för den som äger man den oavsett om man är jude eller muslim.


    svenska.yle.fi/artikel/2017/02/07/israel-antog-omstridd-lag-om-bosattningar-pa-privat-palestinsk-mark 

Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?