Inlägg från: Anonym (Hadassa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hadassa)

    Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?

    1: Från muslimer, inte bara de mest extrema. Judar är orena, grisar och ska utrotas.

    2: Från Vänstern. Inte bara extremvänstern, det finns gott om antisemitism i S och Mp. Svensk media räknas hit, med sin otroligt vinklade nyhetsförmedling.

    3: Från nazister. De är i försvinnande minoritet jämfört med de två övre, även om det självklart är lika obehagligt oavsett vilket håll hatet kommer ifrån.

  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (D) skrev 2019-06-12 15:28:56 följande:
    Från judar: Palestinier är orena, grisar och ska utrotas.
    Det här är en infekterad fråga, och hat föder hat. Jag säger inte att Israel alltid gjort eller gör rätt. Det finns däremot vissa övergripande skillnader.

    Det finns inga judiska barnprogram som går ut på att lära barn att hata och döda palestinier.

    Har du läst Hamas stadgar? Där utrotningen av den judiska staten och alla judar är ett uttalat mål.

    Många, många palestinier har sin försörjning hos Israeliska arbetsgivare. Försök hitta det omvända.

    Det är inte Israel som förlägger sina militära mål i/vid sjukhus och skolor, eller skickar fram barn för att störa den allmänna ordningen.

    Ni i Sverige har blivit matade med vinklade medierapporteringar och ren och skär propaganda i årtionden. Det är svårt att hitta en svensk som har någorlunda objektiv uppfattning angående konflikten.


  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-06-12 16:38:37 följande:
    Vinklingen tror jag du har rätt i MEN muslimer som diskriminerar sina döttrar/kvinnor gör ingen bra reklam för islam.

    Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Dom flesta jag känner ser religion överhuvudtaget som ett korkat påhitt och förvånas över att folk inte kommit längre och fortfarande tror på sånt... 
    Judar är unika på så sätt att de är både en religion och en folkgrupp, så det går utöver religion.
  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (Stina) skrev 2019-06-12 16:47:21 följande:
    Du menar om man bortser från alla pingstvänner och jehovas, och missionskyrkliga och livets ordare och alla andra miljoner fundamentalistiska kristna grupperingar i Sverige?

    Har du startat en tråd BARA för att du är trött på muslimer eller finns det någon slags substans? Det låter nämligen inte så hittills.
    Religiösa är en klar minoritet i Sverige, därför kan man med fog säga att "de flesta" i Sverige inte är troende. Det finns lite olika siffror på det där, men ungefär 85% av befolkningen räknar sig inte som religiös.
  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (NMR) skrev 2019-06-12 17:07:16 följande:
    Hur räknar du de sim döper sina barn, gifter sig kyrkligt eller begraver sig kyrklig?
    Jag kan bara utgå ifrån vad de säger att de är. Det finns många som gifter sig kyrkligt, döper sina barn och vill ha en kyrklig begravning för att det är tradition, inte för att de är troende.
  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (Stina) skrev 2019-06-12 17:49:36 följande:
    Bara pingstkyrkan har 86000 medlemmar, Missionskyrkan har ytterligare ett tiotal tusen medlemmar och Jehovas vittnen 20000 (då räknas bara de aktiva). Det innebär ett större antal procent av den vuxna infödda svenska befolkningen än några försvinnande få. Man får också betänka att dessa inriktingar är starkt fundamentalistiska och har en uttalad policy mot abort, sex före äktenskapet, homoäktenskap etc. Alltså inte riktigt samma som lite småreligiösa som döper sina barn i svenska kyrkan och tror på ett liv efter döden.
    Sverige har idag nästan 10 miljoner miljoner invånare. 116 000 av 10 miljoner är 1,2%. Även om vi slår till och säger att Sverige har 200 000 aktiva kristna är det fortfarande bara 2%.
  • Anonym (Hadassa)
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-06-12 17:52:06 följande:
    Har varit på ett antal dop och bröllop. Ingen av dom inblandade tror på Gud.

    För mig låter det högt att 15% i Sverige faktiskt är troende i nån form.
    Vad folk svarar på undersökningar beror på hur frågorna är formulerade. Det kan skilja sig om man frågar om folk är religiösa, om de är troende, om de tror på Gud, om de anser att det finns en högre makt osv. Därför kan det vara svårt att få fram en exakt siffra.

    I Sverige upplever jag det som att inte många tycker att de är religiösa, men att de ändå tror på övernaturliga saker, österländsk mysticism, Yoga, Karma eller liknande.
  • Anonym (Hadassa)
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-13 17:02:13 följande:
    Så mycket fel och fantasier i ett enda inlägg var det länge sedan jag läste.
    Det är vanliga åsikter, som bygger på vinklade nyhetssändningar, desinformation och ren propaganda.

    De rabblar upp sådant här som om det vore sanning, men när man ställer följdfrågor, såsom varför Israel ockuperar mark, vad Palestina egentligen är för något eller frågar efter vad som hänt historiskt i Israel, kan de flesta inte svara. Men de VET ändå, för det har de hört på TV!
Svar på tråden Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?