• Anonym (W)

    Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?

    Under en period arbetade jag som SFI-lärare och chockerades ibland över det judehat som många arabiska personer uttryckte. Jag hade en judisk kollega som berättade för mig att hon aldrig skulle våga nämna sitt ursprung inför eleverna.

    Visst kommer en del av judehatet bland araber av konflikten mellan Israel och Palestina men det har djupare rötter än så inte minst i hatiska utläggningar om judar i Koranen, (och om kristna med för den delen).

    Det många inte vet är att nazisterna när de led svåra förluster mot slutet av kriget i ren desperation vände sig till arabländerna för stöd. De producerade antisemistiska radiosändningar över hela Mellanöstern och översatte "Mein kampf" till arabiska för distribution i samma länder.

    Det fanns t.o.m. en särskild muslimsk SS-division i Bosnien, den s.k. Handzar-divisionen ledd av den palestinska stormuftin Amin al-Husseini.

    Länk till en dokumentär i ämnet där stormuftin syns heila bredvid Himmler:





    Det här var alltså FÖRE konflikten mellan Israel och Palestina. Det är därför man t.ex. kan känna igen viss nazistisk retorik i antisemitismen hos bl.a. Hamas och i myter om judar som sprids bland muslimer i Sverige.

    Jag är svensk och skulle säkert ha setts som en riktig "arier" av nazisterna men jag har judiska vänner och enligt dem är radikaliserade muslimer det största hotet, särskilt med tanke på de senaste årens islamistiska attacker och terrordåd mot judar i Europa.

Svar på tråden Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?