Inlägg från: Anonym (Frick) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frick)

    Såg min mans historik

    Anonym (Variation) skrev 2019-06-18 06:15:29 följande:

    Japp jag är en man. Jag har både en fru och en dotter som jag har en mycket bra relation till. Min mamma bor utomlands men vi ses nån gång per år. 

    Någon syster har jag inte, men två bröder. 

    Nu när vi rett ut det kanske vi kan återgå till ämnet?

    Jag gissar att du som anser att man inte kan skoja om övergrepp på barn aldrig har skrattat åt Farbror Bosse i Yrrol? Eller komiker som Johan Glans eller Magnus Betnér?

    Och du har så klart aldrig lyssnat på Eminem, Just D, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt eller Cornelis Vreeswijk, eller hur, eftersom de alla har sånger som handlar om övergrepp?


    Tack för att du så fint statuerar exempel på problemet med mäns förringande av sexuella övergrepp på barn och kvinnor.

    För det är precis det du gör. Och du är därför del av problemet, hur mycket du än försöker förneka det. Precis som de manliga artisterna du nämner ovan.
  • Anonym (Frick)
    Anonym (Variation) skrev 2019-06-18 08:04:55 följande:

    Jaha, så om en komiker drar ett uppenbart skämt förringar det övergrepp. Vad kan man skoja om då? Cancer? Döden? Politik? Du vet att humor är en viktig ventil för många människor?


    Oväntat att det var det du valde att bemöta. Inte själva poängen i mitt inlägg.

    Att du går igång på övergrepp, fantasi eller ej visar så tydligt på problemet.
  • Anonym (Frick)
    Anonym (Anne) skrev 2019-06-18 07:22:39 följande:

    Därför skulle det behövas stora förbud på vad som får visas eller inte på nätet om nu män är så otroligt dåliga på att reflektera över det som finns och lämpligheten i det.

    Det är Inte normalt att tända på inscest, våldtäkt, barnövergrepp och förnedring av en annan människa. Även on det är påhittat och stagat. Det är inte normalt.

    Ganska illa om vi tex har domstolen full med män som runkar till simulerade övergrepp och sen ska drömma i verkligheten när just en styvfar förgriper sig på sitt styvbarn. Den normaliseringen och avtrubbningen kan få helt förödande konsekvenser.

    Ganska illa om en polis håller i förundersökning av våldtäktsfall när han själv runkar till grov kvinnoförnedrande porr på kvällarna.

    Porr påverkar hjärnan på samma sätt som reklam. Vi påverkas av våra intryck. Vår hjärna är en superdator som lagrat intryck och talar om för oss indirekt hur vi förhåller oss till vår omvärld utifrån dessa. Tro inget annat utan ta lite jävla ansvar över vad du tittar på och tar del av.


    Bästa inlägget! Skriver under på varenda ord.
  • Anonym (Frick)
    Anonym (Variation) skrev 2019-06-18 11:27:00 följande:

    Jag håller ju inte med om din poäng. Jag tycker inte att någon form av kulturella uttryck ska förbjudas. Man måste få skriva en bok om sexuella övergrepp, en sång om pedofili eller göra en film om mord. 


    Då missade du poängen.

    Jag säger inget om att behandla alla möjliga obehagliga ämnen genom olika konstnärliga uttryck. Jag säger att om man rycker på axlarna åt att man onanerar till (dvs blir sexuellt upphetsad av) övergrepp och våld, oavsett om det är iscensatt eller ej, så är man störd. Reflekterar man inte över det utan bara rycker på axlarna eller inte ens ser våldet så är man del av problemet kvinnoförtryck/kvinnoförakt som vi kvinnor möter DAGLIGEN i samhället.
  • Anonym (Frick)
    DanneHade skrev 2019-06-18 13:54:09 följande:

    Okej nu blir jag tvungen att gå på ganska hårt, men det behövs, det har NI förtjänat (för det här blir ett svar till alla här som tänker som du). Inte bara är ni hycklare av rang, utan ni är auktoritära sådana. Själviska sådana. Sådana som tror sig själva vara så fullkomliga att hela samhällens värderingar borde kretsa runt era moraliskt "korrekta" åsikter. Vilka är ni att avgöra vad som är okej för andra människor att upphetsas av? Vilka är ni att avgöra vad som är och inte är okej för kvinnor själva att göra med sina kroppar? Kvinnliga porrstjärnor får bättre betalt än manliga, de väljer själva att medverka i "explicita" scener och de avlönas generöst för det. Men det är jag som är skurken? Det är mitt ansvar? Jag har deras sats på mina händer?

    Personer som er uppstår varje generation. På 70/80 talet så skulle ni förbjuda rockmusik och metal för dess skadliga effekter på allmän moral och på barn. Sen skulle ni förbjuda våldsamma filmer, och senare under 2000-talet så skulle ni förbjuda våldsamma dataspel av samma anledning, de uppmuntrade och glorifierade våldsamma handlingar. "Vi påverkas av våra intryck. Vår hjärna är en superdator som lagrat intryck och talar om för oss indirekt hur vi förhåller oss till vår omvärld utifrån dessa" för så var det ju eller hur?

    Nämen det visade sig visst att våld på duken eller på skärmen inte hade någon mätbar negativ effekt, och dataspel hade till och med en hämmande effekt på b.la brottslighet. Allt detta av den enkla anledning att friska människor, (människor som inte ständigt förlorar sig själva i moralpaniker b.la), de människorna klarar av att separera vad de ser på en bioduk och vad de gör på en dataskärm, ifrån vad de ser och gör i verkligheten.

    Men ok. Låt oss förbjuda. Låt oss hugga oss själva i benet tills vi är lika långa som de kortaste av oss. Låt oss förbjuda "Fifty shades of grey" en 500 sidors våldtäktsfantasi. Låt oss kriminalisera den betydande grupp kvinnor som går igång på manlig dominans (vad tror du det rör sig om 30, 40% kanske fler), samma med den mindre men likväl existerande grupp kvinnor med förnedringsfetischer. Låt oss rädda de stackars kvinnor som får dubbelt så mycket betalt som sina manliga kollegor trots samma yrke och erfarenhet, ifrån ett medelklass liv fyllt av ekonomisk stabilitet. Låt oss göra allt detta för att ett gäng moralpoliser på familjeliv sitter på den enda raka och riktiga moraliska kompassen.


    Våldsporr existerar inte för att skådisarna ska få betalt utan för att det finns män som går igång på våld. Det är problemet, porrskådisarnas lön är inte relevant för frågan.

    Och om du tror att porrskådisar är vanliga, välmående medelklassbrudar så lever du väl uppe i det blå.
  • Anonym (Frick)
    Anonym (Variation) skrev 2019-06-18 15:47:22 följande:

    Nej de är snarare överklass. Mia Khalifa gjorde porr i typ ett halvår och är värd 4 miljoner dollar.


    Du skämtar? Du kan på riktigt inte tro att porrskådisarna är överklass. Snacka om naivt.
  • Anonym (Frick)
    DanneHade skrev 2019-06-18 19:02:59 följande:

    Våldsporr existerar därför att en betydande del av populationen (både män och kvinnor) går igång på det. Går igång på dominans (en betydande del av kvinnor) och att få dominera (en betydande del av männen. Kanske en majoritet i båda exemplen. Det motsatta förhållandet gäller också fast för en mindre del av respektive kön). Underligt, jag är med dig där, jag tror inte heller att dessa brudar mår bra mentalt även fast de såklart mår bra ekonomiskt. Jag tror att väldigt få kvinnor klarar av ett ultra-promiskuöst leverne (till skillnad ifrån män som är byggda för det). Men det är inte ofta man hör det ifrån kvinnor, ni ska ju vara lika duktiga horor som oss män? Stämmer inte det?Ja en attraktivt formad bröstvårta. En kvinna som påminner om en gammal skolfröken. Ett vackert ansikte. En snygg frisyr. När män väljer porr så läser vi inte baksidan. Vi går inte efter titeln. Vi stimuleras visuellt. När en hund sätter efter en bil så tror jag inte att den vet varför, lika lite som jag vet varför jag väljer den porr jag gör.

    Sen finns det en tendens att gå igång på saker som är "fel", som är tabu. Har ni aldrig varit med om att något väldigt fel kan kännas väldigt rätt? Jo förmodligen har ni det, precis som 99% av alla andra, både män och kvinnor. Enkel fråga. Är det fel när en man och hans hustru rollspelar i sängkammaren, när de leker att mannen är magistern och kvinnan är en tonårig skolflicka? Nej? Exakt. Skillnaden ligger i att "låtsas vara en tonårig skolflicka" och att faktiskt vara en tonårig skolflicka. En är sexig medans den andra är avstötande för att inte säga olaglig. Där faller hela ert argument. Antingen så är båda fel, eller är inget av dem det.Du är en sådan fruktansvärd hycklare att jag har svårt att finna ord. Men okej jag som man är direkt ansvarig för att det finns hårdporr och kvinnor som far illa i vårt samhälle. Okej vi låtsas som att det är sant.

    Kvinna du är direkt ansvarig för att dina systrar svälter sig själva. Det är du kvinna som köper modetidningarna, det är du kvinna som reklamen riktas mot och anpassas efter. Du står för 80% av klädköpen. Det är du kvinna som skapar och upprätthåller dessa orimliga skönhetsideal. Det är inte vi heterosexuella män, det är du kvinna. Ta ansvar för fan. Skärp dig. Tänk på de utmärglade stackars kvinnorna. Tänk på de stackars slavarbetarna som gör kläderna. Har du inga känslor? Tänk på baaaaaaaarneeeeen!

    Det är din logik. Vill du ha fler exempel på vad du är direkt skyldig till?


    Du gör en jävla massa antaganden som är helt uppåt väggarna galna. Och sen argumenterar du utifrån att de är någon sorts sanning.

    Patetiskt.
Svar på tråden Såg min mans historik