Inlägg från: Anonym (Julia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Julia)

    Är detta vanligt?

    Anonym (Nya) skrev 2019-06-13 18:06:33 följande:

    Men att hon ska firas av honom? Hon har ju vänner o släkt.. Det är bara de och barnen som ska ut. Barnen är tonåringar alla tre.


    Tycker inte att det är konstigt? Han har väl en bra relation med sitt ex (vilket du ska vara glad för!) och tycker att det är trevligt när de alla fem träffas. Om du inte har träffat exet så mycket är det ju inte konstigt att du inte följde med. Litar du på honom borde det här inte vara ett problem.

    Om han var och varannan helg hänger med exet och barnen och du får aldrig vara med, då kan du börja se det som ett problem.
  • Anonym (Julia)
    Anonym (NEJ!) skrev 2019-06-15 19:58:23 följande:

    Att ex:et fyller år har ingenting med saken att göra, det är bara megakonstigt att man skulle gå ut och äta med extet för att hen fyller år?!? Ehh?

    Att man hjälper barnen (beroende på ålder) att köpa en gåva till sin andra förälder är väl en sak som de själva får ge, men inte annars.

    Det är ju jättemärkligt? Och ännu märkligare blir det att inte nya partnern ska med? (Varför man nu skulle vilja det iofs, men förfrågan måste man ju iaf få).

    Att hitta på att det skulle vara för barnen är märkligt. Det finns inget förhållande att låtsas upprätthålla på en födelsedagsmiddag, det blir märkligt för barnen och förvirrande när man vet att mamma och pappa gått åt varsitt håll. Det förhållandet och den familjen som en gång fanns, finns inte mer. Nya förutsättningar.

    Respektlöst framförallt mot nya partnern och något de verkligen behöver prata om, annars finns där nog ytterligare ett förhållande som går i kras.

    Förstår att det inte känns bra i magen, det gör det inte när man är rädd om något och håller det kärt.


    Herregud. Varför skulle det vara så oerhört märkligt att äta middag med sitt ex och deras gemensamma barn? Ts skriver ju dessutom att alla barn är tonåringar, så tror inte att någon blir förvirrad.

    Det är väl bara sunt att de fortfarande har en bra och vänskaplig relation med varandra? Bara för att man gått isär är det inte säkert att man hatar varandra eller inte längre vill umgås.

    Ts är ju inte direkt aktiv här, men det finns ju massor av anledningar till varför hon inte blev inbjuden. Hon kanske inte har en bra relation med exet, eller så har hon och mannen inte varit tillsammans speciellt länge. Eller vad som helst. Det spelar ingen roll. Att förvägra en partner att vara vän med ett ex (speciellt någon de har barn med) eller kräva att alltid få vara med när de ses är kontrollerande och fel.
  • Anonym (Julia)
    Anonym (NEJ!) skrev 2019-06-16 13:01:59 följande:
    Anonym (Julia) skrev 2019-06-15 23:30:34 följande:
    Herregud. Varför skulle det vara så oerhört märkligt att äta middag med sitt ex och deras gemensamma barn? Ts skriver ju dessutom att alla barn är tonåringar, så tror inte att någon blir förvirrad.

    Det är väl bara sunt att de fortfarande har en bra och vänskaplig relation med varandra? Bara för att man gått isär är det inte säkert att man hatar varandra eller inte längre vill umgås.

    Ts är ju inte direkt aktiv här, men det finns ju massor av anledningar till varför hon inte blev inbjuden. Hon kanske inte har en bra relation med exet, eller så har hon och mannen inte varit tillsammans speciellt länge. Eller vad som helst. Det spelar ingen roll. Att förvägra en partner att vara vän med ett ex (speciellt någon de har barn med) eller kräva att alltid få vara med när de ses är kontrollerande och fel

    Håller med om att ts kommer att förbli tredje hjulet. Relationen man är i ska gå först, man får prata och komma fram till vad som känns ok. Tycker ens partner inte det är ok att man går ut med sitt ex så gör man det helt enkelt inte. Annars värderar man den gamla relationen mer och då finns det ändå inget att bygga på.


    Finns inget konstigt eller kontrollerande i det och handlar ingenting om att man måste hata sitt ex utan om respekt för sin partner och att man är rädd om, och värderar den relationen högt, högst.
    Det är inget kontrollerande i det. Men det är inte samma sak som att gå ut med en kompis som att gå ut med ett ex.


    Problemet idag är att ingenting får kännas. Man ska liksom bara gå runt och vara beige och okej med allt - det om något är och kommer att bli ett problem. Avstängda känslor. Känslor som är det mest naturliga vi har. "jag bryr mig inte, gör vad du vill, jag känner inte så mycket för dig att det spelar någon roll för mig vad du gör eller inte..


    Jag väljer att inta svara mer i den här tråden. Jag hoppas att du TS kan prata med din partner och att ni lyssnar på varandra och kommer fram till det bästa för ert förhållande. Jag förstår att du inte mår bra av det här. Lycka till{#emotions_dlg.flower}


    Du ser inget kontrollerande i att tvinga sin partner att inte göra något som hen vill, för annars värderar man inte sin nuvarande relation högst? Jösses...

    Jag hade haft mer förståelse om det var mannens födelsedag, och TS hade blivit utesluten från att fira honom. Men TS har troligtvis ingen relation alls med exet och därför är det inget konstigt att de bara ville fira tillsammans med sina barn. Vi vet ju inte ens hur länge TS har varit tillsamamns med den här mannen.

    Troligvis har ju mannen och exet känt varandra i kanske minst 20 år. De har tre barn ihop och kan alla umgås på ett vettigt sätt. Det är en positiv sak för alla inblandade. Även för TS. Om man känner att man själv inte blir respekterad för att ens partner har en hälsosam och vänskaplig relationtion med exet som han har barn med har man rätt stora problem.
Svar på tråden Är detta vanligt?