• Tom Araya

    ”Rasistiskt” barn

    Det kan såklart komma från andra barn.

    Prata med FSK-personalen och ditt barn om detta.

  • Tom Araya
    Anonym (Pedagog) skrev 2019-06-12 20:16:54 följande:

    Det kan mkt väl komma från förskolan. Arbetar på en förskola i landsbygd. 18 mån vikariat. Ibland när ordinarie är sjuk och vi ringer efter vikarie kommer en person med utländsk härkomst. Barnen är mkt selektiva och vägrar ta kontakt med vikarien. Ofta kan de säga att de inte vill pga att vikarien är svart, inte pratar deras språk osv. Det bottnar oftast i rädsla pga att barnen är rädda för det de inte känner till. Ibland kan jag få höra att mamma och pappa sagt att de inte får prata med en svart människa eller någon som inte talar samma språk. På min fsk talar vi mkt om världen utanför. Men det kan ändå kännas främmande och skrämmande för barn som saknar den erfarenheten. Naturligtvis tar treåringen efter vad femåringen uttrycker inför det främmande. Ta kontakt med förskolan igen och be dem utvidga ämnet samt arbeta aktivt själva som föräldrar. Förskolan är inte barnets universum och hela världen.


    Om barnen och vikarien inte talar samma språk anser jag att det är vikarien det är fel på, för barnen talar väl ändå svenska och det ska alla fsk-personal göra.

    Hudfärg skiter jag i, men behärskar man inte svenska väl så är det fel yrke och jag vet att man på sina håll anställer sådan personal.
  • Tom Araya
    Anonym (Mamma) skrev 2019-06-12 20:38:45 följande:
    Tvärtom, bor mitt i sthlm.
    I sthlm kan man anta att andelen barn med utländsk härkomst är ganska stor. Då är det inte omöjligt astt barnen gaddat ihop sig i gäng som bara är med varandra och inte med "de andra". Gängen kan vara baserade på hudfärg, språk eller etniskt ursprung.
Svar på tråden ”Rasistiskt” barn