Inlägg från: Anonym (Nejdå) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nejdå)

    Små barn på restaurang + alkohol

    Nej, det tycker jag inte. Du har inte druckit dig berusad (även om jagsjälv inte skulle kunna dricka de mängderna utan att bli berusad, men det är jag det), du har haft full koll på ditt barns behov, hon har fått mat, sovit och haft det jättebra, och du fick umgås lite med din väninna vilket jag antar inte händer varje dag (är själv småbarnsförälder så vet hur viktigt det är att få komma ut bland vuxna människor ibland). Är ju en väldig skillnad på att vuxet sitta och smutta på ett glas vin i en lugn miljö, och att supa. Vissa personer förstår inte skillnaden, men det är ju deras problem.

  • Anonym (Nejdå)
    Anonym (hmmm) skrev 2019-06-13 12:41:44 följande:

    Någon som är huvudansvarig för sitt barn och häller i sig flera glas vin? - trashigt och oansvarigt

    Dom enda som är ok med det är människor som har samma beteende själva


    Fel. Jag dricker bara vin med barnet närvarande när barnets pappa är med, alltså är minst en av oss alltid helt nykter. Detta känns bra för MIG, men det är inte så att jag anklagar ts för att hon tänker annorlunda kring detta. Känner hon sig bekväm med att dricka några glas vin en kväll får hon göra det. Var står det att ts hällde i sig vinet? Vin sitter man väl och smuttar på? Förstår dock att de som har för vana att hälla i sig saker inte förstår vad det innebär.
  • Anonym (Nejdå)
    dsfsdsfd skrev 2019-06-13 13:10:56 följande:

    Detta

    Gällande ts så var hon ensam vårdnadshavare och då dricker man inte vin som törstläckare. Varken hennes vännina eller personal eller gäster är vårdnadshavare och huvudansvarig för barnet enbart ts.

    Och hur ofta anser inte många att dom har kontroll och vet vad dom gör när det inte alltid stämmer.

    Att vara ute och dricka flera glas vin när man har en 1-åring som man är ansvarig för är inte ok,

    För at ge det lite perspektiv: hur många föräldrar hade varit ok med att en barnvakt hade gjort samma sak med deras 1 åring? 

    knappast någon eller hur


    Allt beror på situation och vem som sitter barnvakt. Om min 18-åriga kusin gått ut och druckit öl med sina kompisar och samtidigt passat mitt barn hade det inte varit ok. Men om mina svärföräldrar tagit med sig sitt barnbarn på restaurang och druckit öl / vin till maten hade jag inte känt minsta oro då jag känner dem väl och vet att de kan hantera alkohol på ett ansvarsfullt sätt.
Svar på tråden Små barn på restaurang + alkohol