Inlägg från: Anonym (mysigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mysigt)

    Små barn på restaurang + alkohol

    Soet87 skrev 2019-06-13 02:22:45 följande:

    Så ikväll har jag och en väninna varit vid affären och handlat, när vi var klara ville jag hämta min dricks på krogen jag arbetar på. Vi blev kvar och tog varsitt glas vin och min 1-åriga dotter fick massa mat från köket. Sen gick vi hem, bytte blöja och bestämde oss för att gå vidare och tog då med allt som kan behövas till en 1-åring. Vi gick till en annan restaurang där vi har nära vänner, min dotter fick massa frukt och grönsaker och åt en stadig middag, personalen leka med henne hon mådde bra, jag och min väninna drack två glas vin var. När klockan var isch 22 var min dotter trött och vi tog en promenad genom stan tills hon somna. Då stanna vi till på min arbetsplats och tog ett glas till. Jag var inte onykter och när min dotter vakna isch 23,40 gick jag hem efter 10 minuter. Efteråt, alltså nu för isch en timme sen fick jag höra att några av mina "vänner" tycker att jag är en dålig mamma. Så min fråga ikväll, är jag en dålig mamma? Jag har aldrig förut gjort något sånt här med min dotter, utan ikväll blev det bara så. Är jag en dålig mamma?


    Så länge du inte var så onykter att du inte klarade av att ta hand om din dotter så tycker jag att det låter som en mysig kväll. Avslappnad och mysig för både dig och dottern tror jag, hon fick mat, lek och uppmärksamhet av dina vänner, du fick har roligt och umgås med dina vänner, ni båda hade det bra.


  • Anonym (mysigt)
    nernu skrev 2019-06-13 08:23:09 följande:

    Det kanske du inte är. Men du tog mycket dåliga beslut igår. Man dricker inte fyra glas vin pch släpar runt en ettåring på krogar.


    På vilket sätt skulle det vara dåligt för en ettåring att vara på en krog på kvällen?

    Fyra glas vin kan vara ett problem, men behöver inte vara det.
  • Anonym (mysigt)
    Anonym (K) skrev 2019-06-13 09:46:20 följande:

    Ettåringar brukar ha väldigt mycket spring i benen och vara ganska snabba, det tycker jag inte går att kombinera med alkohol och en icke barnsäker miljö samtidigt. Mitt barn var med på en krogmiddag som 2åring men då drack bara den andra föräldern alkohol. Jag kunde inte slappna av en sekund.


    Alla ettåringar är inte exakt likadana. Och i det här fallet hade ettåringen en massa vuxna som hjälpte till och lekte. Många föräldrar är också mer avslappnade än vad du kanske är utan att det är det minsta fel på deras föräldraskap.
  • Anonym (mysigt)
    annabellelee skrev 2019-06-13 10:24:56 följande:

    Jag har tagit med barn på restaurang och druckit något glas vin, så det tycker jag är ok.

    Det jag reagerar på är att dottern "fick en massa mat från köket" och personalen lekte med och roade henne. Du verkar alltså inte själv ha tänkt på att ta med eller beställa någon maträtt till henne, och verkar lämna över ansvaret att hålla henne sysselsatt till andra medan du och väninnan dricker vin - inte ok.


    Men jösses, om någon vill ge ens barn mat, vare sig det är på en restaurang där mamman jobbar, hemma hos mormor, hemma hos bästa kompisen - menar du då att det skulle vara dåligt av mamman och tyda på dåligt föräldraskap?

    Har ditt barn aldrig fått mat av någon annan nån dig eller pappan?

    Herregud vad folk kan med att klanka ner på andra av de mest fjantiga skäl.
  • Anonym (mysigt)
    Anonym (Oj) skrev 2019-06-13 15:39:15 följande:
    Nej, jag fattar det. Jag anser ändå att fyra glas är en stor mängd att dricka under en kväll om man ansvarar för barn. Det tar ju drygt två timmar att förbränna ett glas vin, promillehalten för en normal kvinna som drack som ts gjorde landar på 0,7. Det är inte ansvarsfullt för fem öre. Sen kan det hända nån gång, det är mänskligt att inte tänka efter ibland. Men jag tycker inte man ska säga att det är lugnt och att man lätt skulle lämna över sitt barn till personer med den graden av berusning.

    Fyra glas vin under sex timmars tid ger promille på omkring 0,2 enligt den här uträknaren. Räknat på en kvinna på 60 kg.

    Alltså inte så farligt ens som ensam vårdnadshavare för en ettåring.

    https://paihdelinkki.fi/sv/tester-och-matarn/matarn/promillematare
  • Anonym (mysigt)
    Anonym (K) skrev 2019-06-13 21:41:40 följande:
    Små barn behöver inte massa vuxna som hjälper till, de behöver en vuxen som har ansvaret och har koll och inte blir distraherad eller tappar omdömet och glömmer ha koll. Ovanlig ettåring som sitter lugnt i en stol i flera timmar!
    Små barn behöver en hel massa saker, och kan må fint av att ha en massa roliga snälla vuxna som leker med det, samtidigt som mamma finns där också som en trygg person.

    Att mamman i det här fallet tappat omdömet och glömt att ha koll är din egen tolkning och inget du har belägg för.

    Ettåringen behöver inte alls ha suttit stilla i flera timmar utan kan ha rört sig runt i restaurangen och lekt med och varit under uppsikt av de vuxna i lokalen, inklusive mamman.
  • Anonym (mysigt)
    annabellelee skrev 2019-06-13 22:08:37 följande:
    Jag leker med vänners barn, de leker med mina. Men jag hade inte uppskattat om någon kom till min arbetsplats med sin ettåring och lät mig leka med barnet medan hon tog ett glas vin och pratade med sin väninna.

    Men ville du bara ha svar som strök dig medhårs kanske du borde varit tydlig med det i din ts. Det var DU som bad om åsikter om ditt beteende, och det var vad du fick.
    Men vad du personligen uppskattar på din arbetsplats har väl inget alls med detta att göra! I det här fallet var TS och hennes barn uppskattade och välkomna och TS arbetskamrater ville gärna leka med barnet och serverade mat till barnet. Och mamman kunde få ta några glas vin medan barnet hade det bra i sin vagn eller lekte och var under uppsikt av de vuxna i lokalen.
  • Anonym (mysigt)
    annabellelee skrev 2019-06-14 13:28:10 följande:
    Vänner hade ju klagat efteråt. Kanske några vänner/kollegor på restaurangen som tyckte att de fick ta lite för mycket ansvar för att hålla barnet sysselsatt för att hon inte skulle störa andra gäster medan mamman tog ett glas.
    Andra vänner än de som var med.

    Jo, folk kan hitta på allt möjligt att klaga på nå när det gäller föräldrar (främst mammor). Vad man ger sina barn för mat, när man pott-tränar, vilka sovtider...

    Det betyder itne att de som klagar och klankar har fog för sina åsikter eller klagomål. Det handlar oftast om att klanka ner på någon för att framhålla sin egen förträfflighet. Lite som vissa här i tråden.


  • Anonym (mysigt)
    molly50 skrev 2019-06-14 15:30:10 följande:
    Det går väl att försöka ordna med barnvakt ändå?
    Eller så stannar man vid att ta ett glas vin eller två.
    Man behöver inte gå runt till flera ställen.
    Sen kan jag tycka att de vänner som pratat bakom ryggen på TS hade kunnat säga det direkt till henne själv.
    Det går ju också alldeles utmärkt att ta barnet med sig?
    Och att dricka 4 glas vin om man inte blir berusad.
    Även små barn kan vara på två olika ställen under en sex-timmarsperiod utan problem.

Svar på tråden Små barn på restaurang + alkohol