Inlägg från: Anonym (l) |Visa alla inlägg
  • Anonym (l)

    Mamma har fått en dödlig cancerdiagnos - syster väljer att resa på bilsemester i sommar

    Först vill jag beklaga det tråkiga beskedet.
    När det blir livskriser så brukar det även hända saker i relationer. De kan stärkas för att man gick igenom det svåra tillsammans. Eller så kan det bli som med din syster. Du förväntade dig att ni skulle gå igenom detta tillsammans. Men din syster flyr fältet. Tyvärr kan du inte göra så mycket åt hennes val. Hon kommer förmodligen ångra sig när det är försent. Det bästa du kan göra är nog att acceptera att hon gör såhär. Men er relation kommer nog alltid vara påverkad av hur hon hanterade denna kris.
    Kan ni få någon avlastning från landstinget eller kommunen? Du kan ju inte köra helt slut på dig själv.
    Jag har nyligen haft en nära anhörig som dött i cancer. Hela livet krisar verkligen när man är anhörig. Jag gjorde som du, hela sommaren gick till min anhörige. Inget jag ångrar, tvärtom.

  • Anonym (l)
    Anonym (oförstående) skrev 2019-06-19 23:13:15 följande:

    Tack för ditt inlägg. 


    Det är det jag är rädd för. Att detta kommer ge mig en annan bild av henne och inte alls stärka vår relation utan tvärtom. Att jag kommer se henne som den som "flydde" och som tänkte på sig själv i första hand. Hon är ju inte tröttare än mig, Varje ledig dag har jag åkt till mamma också sen detta besked kom till familjen. Så vi är alla helt slut, för att inte tala om pappa - och mamma som är jätteledsen själv. För ett år sen var hon en pigg och stark pensionär, detta kom som en blixt! Jag skulle inte ha hjärta att säga hej då nu drar jag på sol och badsemester och njuter. När jag vet att hon också skulle vilja det, att hon önskade att hon kunde följa med istället för att må så himla dåligt och bara vara hemma i stort sett :(( 

    Det känns skönt att få svar från någon som vet hur det känns. Jag ser framför mig en jättesvår sommar, men jag vill också njuta av tiden tillsammans. Jag är jätterädd och hade önskat att jag kunde få dela mina känslor med min syster. Jag vill ju inte visa mamma hur knäckt och förstörd jag är, det klarar jag inte. Jag vill att mamma ska känna hopp och glädje. 
    Jag kommer inte ångra att jag stannar hemma. Jag tycker en sommar är kort tid att "offra" och jag tycker att som vuxen och anhörig kan man välja bort sig själv när en så nära anhörig behöver sällskap. 

    Vi får ingen avlastning från kommunen eftersom min pappa bor med mamma. Hon behöver dessutom hjälp dygnet runt och det är inget kommunen ställer upp på....

    Hade du syskon som också förlorade den anhörige? 


    Jag blir lite orolig när du skriver att hon behöver hjälp dygnet runt men att ni inte får någon hjälp. Har du pratat med din mammas läkare? Ni borde få någon slags hjälp.
    Det är verkligen en tuff tid att vara anhörig till en cancersjuk. Man blir själv förändrad när man genomgått detta.
    Jag förlorade ett syskon i cancer. Det var mitt enda syskon.
  • Anonym (l)

    Ts  kom ihåg att även ta hand om dig själv. Sov  och ät ordentligt. Lägg också in saker som du tycker om att göra så du får pauser. Gör saker du uppskattar så du får återhämtning.

  • Anonym (l)
    Sandraberg skrev 2019-06-19 23:47:35 följande:

    Din syster har ju en egen familj och kan inte sätta hela livet på pause för detta.

    Tycker du begär väldigt mycket av din syster.


    TS begär ingenting av sin syster.
    Ts berättar om vad hon tänker och känner i en mycket svår livssituation. DEt är klokt av henne att dela sina tankar och läsa om andras erfarenheter.
Svar på tråden Mamma har fått en dödlig cancerdiagnos - syster väljer att resa på bilsemester i sommar