• Viho1234

    BF Mars 2020

    Hej!

    Sambon och jag har sedan två månader kännt att blir det barn är det välkommet men vi ville inte stressa kring det. I natt drömde jag om att min bror och mamma fick reda på att jag var gravid. Så i morse bestämde jag mig för att ta ett test och det var positivt. Inga symtom alls, är ett par dagar ifrån att jag ska ha mens. Hoppas det håller sig hela vägen :D

  • Viho1234

    Det blir första för oss också. Ja jag kan fortfarande inte tro att det är sant, tror att det beror mycket på att jag inte har några symtom mer än ömma bröst vilket jag brukar få innan mensen också. Testade igår första gången och en gång till idag bara för att jag hade ett test och inte riktigt kan tro på det. Fortfarande 2 dagar till förväntad mens så jag kan inte riktigt fatta det förrän den inte kommer.

    Har dock inte tänkt på något annat idag på jobbet, svårt att släppa :)

  • Viho1234

    Jag vågar inte ens ringa mvc innan jag passerat dagen det är tänkt att jag ska få mens. Så overkligt känns det. Det är ju imorgon så jag ringer nog i början på nästa vecka.

  • Viho1234

    Hur länge väntar ni med att berätta för syskon, föräldrar och närmsta vänner? Jag vill bara att någon ska veta så jag kan prata med någon som har varit med om det här förut men samtidigt vill jag vänta så att det känns någorlunda som att det kommer gå vägen. Just nu är det bara jag och sambon som vet men vi bör nära hans familj och släkt och vi ses typ varje helg så det känns som att det kommer vara svårt att inte säga något de närmsta veckorna. Det här är verkligen oprövat vatten för mig, haha.

  • Viho1234
    Lucyli skrev 2019-06-27 08:53:05 följande:

    Nä som någon annan skrev så kändes det som att jag ljög när jag ringde. Har beräknad mens idag.


    Men som du säger, spännande! Grattis :D kul att följas åt lite :)
  • Viho1234

    Bim +3 nu och ingen mens. Här aldrig haft en sen mens någonsin så det börjar sjunka in nu. Sitter bara och funderar på när jag ska berätta för min familj :D

  • Viho1234
    JohannaL92 skrev 2019-06-30 13:25:46 följande:

    Grattis till alla som har plussat ????

    Jag plussade för en vecka sedan, och har mestadels bara varit glad. Är i vecka 5 nu (4+3 enligt NC) eller i vecka 6 om man räknar från senaste mensen. Nu börjar oron komma och jag drömmer att det är blod på pappret när jag går på toa. Jag har inte sådär jättemycket symtom, brösten har ändrats lite och jag är kanske lite tröttare än vanligt. I morse tog jag ett till test för att försäkra mig att jag är gravid. Min sambo vill gärna vänta med att berätta till vecka 12 men jag börjar känna att jag nog behöver berätta för mina föräldrar iaf för att på nåt sätt minska oron.

    Jag är rädd att jag även ska äta fel saker osv. Är det någon som känner igen sig?


    Jag har fattat att jag är gravid, men på något sätt väntar jag mig att det kommer komma en blödning. Jag och sambon pratar om framtiden som "om det nu blir ett barn", vi vill inte känna oss för säkra just nu när vi bara är i 5:e veckan. Så jag kan absolut känna igen mig. Min sambo tycker också vi ska vänta längre med att berätta, men det tror jag blir svårt. Jag gillar inte att ljuga och vi bor typ grannar med svärföräldrarna och ses varje helg. Det kommer bli svårt att förklara varför jag i flera veckor inte ens vill ta ett litet glas vin eller så. Om inte annat kommer de nog ana det själva. Till min mamma vill jag nog säga det nästa gång vi ses, då går vi in i vecka 7, för hon har varit med om graviditet tidigare och om något händer vill jag kunna berätta allt på en gång.
  • Viho1234
    littlemissE skrev 2019-07-01 10:57:23 följande:

    Är det någon som är sugen på att skaffa en Facebook grupp?


    Det skulle jag vara men just nu vill jag inte riskera att någon annan ser det på fb ×p
  • Viho1234
    Theresesvea skrev 2019-07-01 11:00:51 följande:

    Jag är också gärna med här! Fick positivt igår em på bim-3 och gravid 1-2 på digitalt! Lyckan höll i sig i ett par timmar för på kvällen kom det bruna flytningar som fortsatt idag med även lite rött. Inte så mycket än utan mest när jag torkar mig men även lite i trosskydd. Har juu hört att man kan blöda lite i början så nu antar jag att blödningen antingen kommer minska eller öka och bli missfall :/ Håll tummarna för mig är ni snälla!


    Det kan ju vara en sån nid-blödning som uppstår när ägget inplanerat sig i livmoderväggen. Håller tummarna för att det är "bara" en sån :)
  • Viho1234
    Theresesvea skrev 2019-07-01 12:11:17 följande:

    Fast hcg har väl inte börjat produceras innan ägget i planterat sig? Och jag har ju redan fått ett plus på stickan. Har inte så stor koll men känns som det är för sent för nid-blödning!? Men tack för att du håller tummarna för mig <3


    Fast ägget behöver ju inte sätta sig i livmodern för att få en hcg-stegring, vid utomkvedshavandeskap får man ju också en ökning.
  • Viho1234

    Bokade inskrivningssamtal med barnmorskan idag! Känns fortfarande overkligt. Drömde häromnatten att jag blödde kraftigt. Därför känns det väl som att jag går händelserna i förväg men varför sitta och oroa sig för det värsta. Jag hoppas helt enkelt på att allt bara går som det ska istället :)

  • Viho1234
    Ztrumpan skrev 2019-07-03 17:40:12 följande:

    Jag som ändå ställde frågan får väl dela med mig av mina symtom hittills ????

    Inget illamående, men känner växtvärk till och från, lite i svanken också och trötthet från dag till dag, har varit förkyld samtidigt så svårt att säga vad som är vad ????

    Lite små ömma bröst också men har värre vid pms.

    Förra gången jag var gravid fick jag jätte ont i rygg och kunde inte sova i min säng ens, men sen missfall i v 9 så hoppas det berodde på det.. för vill inte få ont så tidigt.


    Jag har varit symtomfri förutom ömhet i brösten men idag har illamåendet kommit som ett brev på posten. Segt. Jag hoppas att det inte blir värre :)
Svar på tråden BF Mars 2020