• Hawk

    Plugga på distans och planera barn

    Du kan få föräldrarpenning och CSN samtidigt när du pluggar distans så länge det inte överstiger inkomsttaket. För att skydda din SGI får du ha max tre månader mellan jobb-studier. Sommaren är skyddad så länge du pluggar igen till hösten. Efter avslutade studier får man inte ha en dag sysslolös, så det gäller att tänka på det, gå direkt på jobb eller typ ta föräldrarledighet om det glappar.

    Vi pluggade båda när vi fick barn vilket funkade toppen! Massa tid tillsammans och föräldrardagar sparades när vi pluggade på CSN. Vi hade också möjligheten att vänta lite längre med att skola in. Som någon föreslog skulle jag också rekommendera att din partner tar ut ledighet, iaf delvis, och du CSN. Ni får massa tid tillsammans! Lycka till!

  • Hawk

    Vet inte vart du fått din info ifrån men inget av det stämmer. Du behöver inte studera 100%för att vara berättigad CSN. Pluggar du distans kan du ta föräldrarersättning, det är inga problem, funkar däremot inte på ?vanlig? utbildning. Föräldrarpenning räknas som inkomst, studiemedel är bidrag som tillåter viss inkomst. Har själv pluggat två år heltid med nyfödd till tvååring, gick finfint. Var inte ens distans.


    Anonym (....) skrev 2019-06-25 23:18:29 följande:

    Fast man måste studera 100 % för att vara berättigad till CSN. Ts kommer inte kunna studera 100 % med ett litet barn. Jag har aldrig hört någon som fått både CSN och föräldrapenning samtidigt, det är bidragsfusk.


Svar på tråden Plugga på distans och planera barn