• pyssel

    Manliga oskulder

    Ocdkille skrev 2019-06-28 02:06:38 följande:

    kan vara många orsaker är en kille blyg tex då är han rätt körd. Bor han i Norrland eller liknande då kan det vara svårt att hitta någon att ha sex med överhuvudtaget. Sen kan det vara att man är dålig på att ta första steget och eftersom det är mannen som måste vara den drivande då är det kört om han inte är det. Själv beror det på att jag har ocd och skäms för det och därför inte kunnat skaffa mig en flickvän för då hade jag blivit tvungen att vara öppen med det. Sen när man kom över 20 år då vet man att det ses som patetiskt att inte vara erfaren så då törs man inte ens testa att få någon, Och ju äldre man blir ju mer kört är det så man ger upp tanken.


    Det kan ju också vara så att förutom rädslan att avslöja din OCD har du cementerat en del vanföreställningar längs vägen om annat också. Hur vansinnigt komplicerat parbildning och/eller att inleda sexuella kontakter är t ex.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Ocdkille skrev 2019-06-28 22:33:52 följande:

    Själv har jag aldrig försökt få någon eftersom det inte varit någon poäng. Men jag har sett hur det fungerat för andra och jag ser ju hur evighetssinglar hånas även här på forumet. Så även om jag skulle bli bra så kommer jag inte försöka. Dels för att jag inte vill hånas och det är ändå kört för även om jag får bort allt som visar att jag har ocd så kommer det tids nog fram i förhållandet.


    Vilket är så ledsamt att du skäms så över. Min partners ocd går inte ut över mig nämnvärt. Men det beror ju så klart på hur den yttrar sig. Jag känner ganska många med ocd och har aldrig hört talas om att de blivit hånade eller lämnade av sina partners pga tvången. Men det är klart att det blir problem t ex om man vägrar byta på det gemensamma barnet när man har ansvar för det. Man accepterar nog avvikelser sämre när man är i 20-årsåldern och tonen är en annan på nätet än IRL, så jag tycker du drar alldeles för enkla slutsatser om hur hånfulla folk generellt är, eller vilka män och kvinnor som "får till det". Är man social och trevlig, som du skriver, brukar det gå bra att ha vissa svårigheter med sig in i ett förhållande. Har man däremot även autism ihop med sin ocd, en vanlig kombo, kan det vara betydligt svårare - pga autismens påverkan på det sociala och att den ofta förstärker ocd:n. Det låter väldigt hopplöst och trist att den ensamhet du dömt dig till mest är baserad på vad du hört om andra och vad du tror kommer hända. När ocd eller andra mildare hemligheter "tids nog kommer fram" i ett förhållande händer verkligen inte det du gissat dig till. Är din ocd hemlig för dina vänner också?

    Den KBT du gått i låter f ö alldeles regelvidrig. Och beklagar att du inte träffat rätt i medicineringen än. Du kanske har hög läkemedelsmetabolism. Jag har det, vilket ställer till vissa problem ("snabba acetylerare" kallas det).
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Xzx skrev 2019-07-02 01:37:14 följande:

     

    Känslan av att tvingas skjuta sina barn? Tillåt mig att tvivla...


    Det är en adekvat b i l d l i g beskrivning av ocd på sitt värsta.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Xzx skrev 2019-07-03 01:11:43 följande:

    Jag förstod hans poäng - men han kan inte säga att andra inte förstår honom eftersom att dom inte varit i hans situation, och sen exemplifiera en situation som han själv inte varit i.


    Jo, eftersom det är en liknelse. Sedan kan du ha invändningar mot påståenden att folk inte kan förstå en. Det är svårt att vara en person som fastnar så infernaliskt som du gör också, och du har min förståelse för det, men det räcker med dramatiska överdrifter och elakheter från ditt håll nu.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Xzx skrev 2019-07-03 13:17:50 följande:

    Han ljuger och hycklar - och jag beter mig illa? Ok...


    Har du själv något funktionshinder som gör att liknelser blir extra svårt eftersom du påstår det är "lögner" ? Varför du går på in absurdum är då förklarligt men normbrytande på ett handikappade vis.
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Manliga oskulder