• Fiona M

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Läser du i några kommentarsfält, var som helst, så ser du definitivt fler män som hatar kvinnor än tvärtom.

  • Fiona M
    Physalis skrev 2019-07-02 11:07:22 följande:

    Män uttrycker sitt hat och sin förakt på andra sätt än att säga de exakta orden "jag hatar kvinnor". Titta bara på det här forumet där det finns en eller flera män som skriver saker som vittnar om deras vidriga syn på kvinnor.


    Precis så.

    Hatet blir ju inte mindre för att de skriver att kvinnor är fittor som borde våldtas istället för just orden ?jag hatar kvinnor?.
  • Fiona M
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 10:51:17 följande:

    Det är min egen bild av hur jag tycker det verkar vara.


    Då måste jag fråga, även om jag tyvärr inte hyser ngn större förhoppning att det är så: får våra inlägg dig att tänka till och kanske ändra åsikt?
  • Fiona M
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 12:57:08 följande:

    Det har helt klart fått mig att tänka till, och det var det som var mitt syfte med tråden. Men åsikt, om vad? Jag förstår inte heller detta (för några har skrivit detta) har jag uttryckt mig på ett vis som fått folk att tro att jag inte uppskattar kvinnor? Visa gärna var i så fall. Jag uppskattar verkligen kvinnor. Kanske trådstarten var dåligt och otydligt formulerad.


    Åsikten att det är mer synd om män för att manshatet är mer utbrett och tillåtet.
  • Fiona M

    TS, vad leder manshat till? Vad råkar män ut pga att kvinnor hatar män?

    Och sen: vad leder kvinnohat till? Vad råkar kvinnor ut för att män, trots att de inte säger just ?jag hatar kvinnor?, hatar kvinnor?

  • Fiona M
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 13:18:50 följande:

    Manshat tror jag kan leda till större polarisering mellan män och kvinnor, och att fler män börjat hata kvinnor tillbaka och feminismen börjar bli synonymt med manshat för en del. Det är ibland man läser om män (och kvinnor) som inte vill kalla sig fmeinister för att det finns den kopplingen till manshat. Jag personligen tar inte åt mig av manshat för jag förstår att det inte handlar om mig som individ utan i många fall handlar det väl om manligheten som är dålig på många sätt, och om de män som faktiskt utför hat och våldshandlingar. Sen tycker jag all form av hat är dåligt och leder sällan till nåt bra. Så att kvinnor säger att de hatar män, leder det till något bra? Löser det kvinnohatet på något vis tycker du?

    Kvinnohat leder till massor av dåliga saker, våldtäkt, misshandel, sexuellt ofredande, hatkommentarer och det gör nog manshat också, men förstås inte i samma höga grad.


    Kan du läsa ditt eget inlägg en gång.

    Du skriver lååååångt om det dåliga med manshat och hur hemskt det är, och kommer dessutom med en gliring om att det inte är konstruktivt, och att det dessutom är en av orsakerna till kvinnohat.

    Sen säger du, som i förbifarten, mycket allvarligare saker kvinnohat leder till, men kan inte låta bli att dra in män i det, och inte en viskning om att det minsann inte är konstruktivt, trots nämnda konsekvenserna.

    Ser du skevheten?
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?