• Anonym (Xx)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 16:06:30 följande:

    Skitsnack, det är främst kvinnor som spammar trådar med anklagelser om kvinnohat när någon ifrågasätter dem.

    Exempel....

    Kvinna: Heja metoo, sätt dit alla äckel

    Man: Fast, det kanske är bra om man först reder ut om de är skyldiga innan man korsfäster dem

    Kvinna: Varför tar du såna äckel i försvar, varför hatar du kvinnor!!

    10 andra kvinnor: Go girl, go....helt rätt, yesss, osv, osv..

    Så ja folk eldar upp sig själva och andra på forum men de består inte alls av en förödande majoritet män.


    Precis, instämmer.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 17:55:23 följande:

    Ja som sagt, FOLK eldar gärna upp sig själva och andra, du vet folk som i både män OCH kvinnor inte enbart män.

    Intressant att vissa personer som säger sig stå för jämställdhet gärna vill lägga skulden på ena könet, hur jämställt är det? 

    Ännu mer intressant att du anser att våra domstolar inte går att lita på, vad är alternativet tycker du? Vem ska avgöra om folk är skyldiga eller oskyldiga? Folkmobb? Eller tycker du att vi helt enkelt ska skita i bevisföring, etc och döma folk enbart för att någon säger att personen är skyldig? Ska det gälla både män och kvinnor eller enbart män?


    Lysande, många tänker verkligen inte till slut. Antagligen vill de ha tillbaka tiden när man kunde peka ut vem som och få denne hängd, skitsamma om de var skyldiga eller ej.
  • Anonym (Xx)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 21:59:04 följande:

    Haha för att vi talar om olika sorters hat. Kvinnor hatar män eftersom vi blir förtryckta av er. Det enda vi, på sin höjd, säger, är att vi hatar män eftersom de skrämmer oss. Det är allt. Vi förklarar tydligt varför, och det är ganska rimliga åsikter (ofta håller ni tom med oss, eftersom man möts av en kör av att män också går osäkert på gatorna (pga andra män), eller män också blir våldtagna (av andra män) osv osv)

    Kvinnohatet på nätet är att skriva mail till kvinnor och väldigt detaljerat hota mottagaren med våldtäkt, tortyr och mord. Herregud vad skönt det vore om kvinnohatet vore reducerat till sakliga politiska inlägg mer argument, utan personpåhopp.

    Jaha, så media ska hänga ut namn helt plötsligt?

    Nej jag är inte så säker på att det finns något bättre alternativ. Annat än att driva forskningen framåt så att det blir lättare att samla bevis. Det jag motsätter mig är gemene mans sätt att hävda att man är oskyldig för att polisutredningen lades ner eller bevisningen inte räckte i domstolen. Det betyder endast att personen inte är dömd. Han kan fortfarande i allra högsta grad vara skyldig, speciellt i våldtäktsfall.

    Så ett rimligare förhållningssätt är att säga ?han är inte dömd?, istället för ?han är oskyldig?. Det vore en bra start, imho


    Sorgligt vilken människosyn en del har. Beklämmande. Jag förstår varför det aldrig blir fred eller jämlikhet. Hur har du kunnat få så dålig och enkelriktad människosyn?

    Ja är man inte dömt är man oskyldig, till motsatsen är bevisad, det är så Sveriges rättsystem fungerar. Jag hoppas att de som sitter och förtalar andra på internet utan grund straffas riktigt, riktigt hårt.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Mia) skrev 2019-07-02 22:48:41 följande:

    Män agerar på sitt kvinnohat. Läs veckans nyheter och räkna hur många våldsbrott kvinnor utsätter män för. Och sen tvärtom.


    Fast om vissa män utsätter vissa kvinnor för brott, hur kan du generalisera och kalla det för kvinnohat? Om du slår din man, ska vi klassa det som manshat? Eller menar du enskildas kvinno eller manshat? Jag hatar inte min fru, då kan det ju inte gälla alla män?

    Eller hur tänker du?
  • Anonym (Xx)
    Ignoramus skrev 2019-07-03 00:02:18 följande:

    Men ni har ju inga problem med att erkänna att ni inte gillar att se på filmer om kvinnor för att det omöjligen kan tilltala er. Precis som att en av Sveriges mest framgångsrika komiker (Mia Skäringer) inte lockar män i någon större utsträckning till sina föreställningar... det är ju tjejgrejer. Uööhh.

    Om ni inte kan se på film om eller läsa böcker av kvinnor för att ni tar för givet att det inte kommer att intressera er, så är det väl inte omöjligt att tänka sig att en genomgående manlig styrelse föredrar att bjuda in ytterligare en man istället för en kvinna?

    Väljer kvinnor lågavlönade yrken, eller blir yrken lågavlönade för att de är kvinnodominerade?


    Att inte Mia Skäringer lockar män är inte så konstigt, att gå och lyssna på henne när hon står och raljerar och gör allt hon kan för att fördummar män är inte särskilt underhållande eller lockande. Det är som att undra varför invandrare inte vill gå och lyssna på Jimmy Åkessson när han talar.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Mini) skrev 2019-07-03 00:03:55 följande:

    Får jag fråga hur du vet att det inte finns hinder för kvinnor att nå "såna positioner"? Eftersom det väl inte är självupplevt så baserar du det på statistik?


    Finns inga sådana hinder i Sverige, i Sverige är alla kvinnor fria att utbilda sig, bo själva, leva sitt egna liv och söka vilka jobb de vill.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (jag) skrev 2019-07-03 00:30:36 följande:

    Haha, så du menar på allvar att män MÅSTE tycka en kvinnlig komiker är jättebra annars är de kvinnohatare?...  Gillar du alla manliga komiker? Om inte så måste det väl betyda att du hatar män eller ?

    Ja faktisk väljer kvinnor lågavlänade yrken i betydligt högre utsträckning än män, helt frivilligt och utan dödshot.


    +1
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Mini) skrev 2019-07-03 07:14:14 följande:

    Jaha :) 

    Eftersom jag är kvinna och ibland har stött på personer/grupper där det är svårt eller omöjligt att ta sig vidare uppåt. Och då har det rört sig om medelålders/äldre machomän i tighta grupperingar i en typiskt manlig bransch. Den typen av man har inte kvinnliga vänner, de ser på kvinnor som objekt. Dom sluter tätt tillsammans när det kommer en kvinna och inte sällan är dom rätt oattraktiva, har inte framgångar hos motsatta könet men vill gärna titta på och kommentera snygga kvinnor. 

    Så det finns hinder, som man tar sig runt precis som jag är övertygad om att kvinnorna på höga positioner gjort. Man kan ju fråga sig om den här typen av hinder beror på att man är kvinna? Det är jag övertygad om att det gör, eftersom de här männen inte ser mig som en person utan som något annat. Då kan det bli en konstig stämning när det skall jobbas plus en massa andra problem.


    Finns säker sfärer där det är så men jag tror det är få. De flesta idag ser det bara som positivt med kvinnor, jargongen män är onda och kvinnor är goda lyfts överallt. I media ska det bara intervjuvas kvinnliga experter numera, man undviker medvetet män.

    Jag kan ibland känna att blandade arbetsplatser är inte bra, det är alltid kvinnor som ska ligga sig fram eller så blir det strul för att män vill ligga med kvinnliga kollegor eller kvinnor känner sig förorättade av någon konstig anledning. Så ibland tror jag det är bra med bara ett kön representerat. Något som är märkligt är att inte kvinnor startar företag och bara anställer kvinnor, eftersom kvinnor utmålas som bäst i så gott som allt så borde deras företag gå helt outstanding.
  • Anonym (Xx)
    Ignoramus skrev 2019-07-03 07:01:40 följande:

    Ett mycket bättre argument hade varit ?det här är min absoluta favoritkomiker, missar inte ett enda set av henne?.

    För mitt exempel behöver inte handla om skäringer, det är en generell manlig reaktion på kvinnliga komiker. Mäns humor är den allmänna humorn, medan kvinnor bara vänder sig till kvinnor (och är lite sämre, förstås)

    Ni kan inte i alla sammanhang hävda att ni förstås HADE kunnat haft en kvinnlig favorit, nu råkar slumpen bara falla sig att ni inte har det... för är det så inom samtliga delar så är det verkligen ingen slump.

    Som sagt. De kanske blir lågavlönade för att de är kvinnodominerade? För att vi värderar typiskt manliga egenskaper högre?


    Tror inte det är så att män medvetet väljer bort kvinnor som du påstår. Jag tror helt enkelt att det kvinnor gör inte lockar män tillräckligt. Tex jag ser hellre på allehanda herridrott för det är långt mer explosivt och mer fart. Damidrott kan vara bra men får jag välja blir det herrar.

    Att kvinnor jobbar i lågavlönade yrken är deras egna val. Jag förstår inte varför man medvetet väljer ett kasst betalt yrke. Kan inte kvinnor tänka ut detta själva liksom, ibland undrar man om kvinnor är självplågare.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (Mini) skrev 2019-07-03 12:36:17 följande:

    Äh...nu tror jag att du låtsas och spelar dum faktiskt. Du tror att det är få sfärer där kvinnor är måttligt välkomna som annat än sexobjekt? Vad vet du om det? Bara positivt med kvinnor..du tror att en grupp chefsgubbar i röda byxor vill ha en kvinna som jämlike i sin grupp? Nej, annat än som ögongodis så är det nog inte så välkommet alltid. Men jag hoppas att jag har fel.

    Ja..det här med att arbeta tillsammans män och kvinnor är inte alltid lätt. Den man tror är en fantastisk manlig vän har egentligen kärat ner sig i en och blir sur när man inte är intresserad tillbaka osv. Men förutom sånt så berikar vi ju varandra. Jag blir jätteinspirerad av mina bästa manliga kollegor, de bara gör och övertänker inte innan, det är en bra lärdom imo.

    Var får du det ifrån att kvinnor skulle anses vara bättre? Näe, släng din illasittande offerkofta genast, den får dig bara att framstå som rätt klen ärligt talat.


    Det är mest du som gör dig dum och försöker skriva med en härskarteknik genom att använda nedsättande ord. Jag förstår att du inte förstår. På ditt sätt att skriva verkar du inte ha några vidare erfarenheter mer än det du har läst på nätet.

    Den bild som du målar upp stämmer inte överhuvudtaget. Det är ingen norm i samhället.
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?