• Anonym (Xx)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Ignoramus skrev 2019-07-03 11:34:55 följande:

    Så tror jag DEFINITIVT också att det är. Att det inte finns några illa intentioner bakom, utan att man helt enkelt omedvetet väljer bort för att man tror att man inte kan relatera. Eller för att det inte lockar. Och utan att man tänker på det matas man under ett helt liv bara mäns berättelser och deras världsbild och erfarenheter. Och det påverkar hur du ser på män och kvinnor. Undermedvetet. Men när ALLA gör samma resa och matas med samma saker (kvinnor också! När jag växte upp kunde jag inte relatera med en enda kvinna i en enda film eller serie. Med män däremot? Hur många som helst. För att de var riktiga genomtänkta karaktärer, medan kvinnor var bihang och objekt. Det har blivit bättre nu. Men du och jag växte upp under någorlunda samma tid gissar jag, och har alltså blivit matade med ungefär samma saker. Och det påverkar naturligtvis oss.

    Idrott/fysik skulle jag säga är den enda företeelsen där det är en rätt stor skillnad mellan utövarna. Eller framförallt den företeelse där männen skulle dra fördel av den eventuella skillnaden.


    Fast om du tror att jag behöver män att relatera till så är du tokfel ute. Kön för mig är egentligen ointressant, jag dras till det jag finner intressant sen vem det är bakom ger jag blanka fn i. Det verkar som att det är en del kvinnor som är mest fixerade vid könet. Jag hör aldrig att män ör det på samma vis.

    Det jag har märkt på senare år är att ju mer feminism det blir ju mer fokuserar och försvara jag män än mer eftersom män hela tiden uppmålas som onda och djävulska.
  • Anonym (Xx)
    Ignoramus skrev 2019-07-03 14:31:15 följande:

    Jag antar att du är en man?


    Ja
  • Anonym (Xx)
    Anonym (badass) skrev 2019-07-03 16:05:28 följande:

    Då undrar man hur dom tänker, för när hade herrlaget samma framgångar som damerna har 

    On topic så har jag aldrig hört eller sett det du påstår ts? Från enstaka iondivider ja men inte så att jag skulle uttala mig generellt om det när det finns så mycket bevis på motsatsen att man måste blunda för att inte se det.

    Var kommer det ifrån?

    Själv umgås jag inte med såna människor vare sig det är en kvinna eller man, och inte läser jag hatmedia heller.

    Att lägga ner tid på att hata saker är bara bortkastad tid och går utöver en själv.


    Damlaget gör visserligen en bra insats, det ska man inte förringa men deras nivå är svagare, det är betydligt hårdare konkurrens i tex herr VM. Det är betydligt lättare att vinna damvm än det är för svenska herrar att vinna herrvm. Det går liksom inte att jämföra.

    Inom damidrott generellt är det också betydligt lättare att komma långt än inom samma herridrott.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-07-03 17:19:31 följande:

    Damfotbollen har inte funnits lika länge. Har färre utövare och färre heltidsproffs. Det är alltså lättare att nå landslagsnivå som damspelare än herrspelare. Tids nog kommer damfotbollen bli lika stor och då kan man jämföra men inte som det är nu.


    Precis, tack för ditt förtydligande. Det är inte heller så många andra länder som har damlag och många länder som har det är urusla. Såg ju USA dam krossa Thailand dam med 13-0, det händer liksom inte i herrvm.
  • Anonym (Xx)
    Klimat Apokalypsen skrev 2019-07-03 20:04:19 följande:

    När kvinnor i frustration säger att de hatar män så menar de egentligen att de hatar sexistiska män som inte respekterar kvinnor. De skriver/talar i vredesmod och då, när vreden tar över så glömmer de att den allra största merparten av män är lika bra människor som de allra flesta kvinnor också är. 


    Jo du kan ha en poäng här. Fast det jag inte förstår är varför alla ska hata alla idag. Det är manifestationer om allas lika värde men sen verkar alla gå hem och via internet fortsätta hata. Kvinnor som män. En slags dubbelmoral.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 00:01:20 följande:

    Så du är så naiv att du tror att kvinnor lever säkert om vi stryper invandringen?

    Vilken värld lever du i? Män har i alla tider våldtagit och misshandlat kvinnor. Även svenska män. Och de har inte slutat för att även invandrare gör det. Och nästan allt kvinnohat på t ex FB kommer från svenska män, som både hatar kvinnor och invandrare.

    Det hänger liksom ihop, hatet mot kvinnor och invandrare. Dvs samma inställning som ni hävdar att invandrare har. Likheten är slående. 


    Hur vet du att det är från just svenska män?
  • Anonym (Xx)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 00:14:20 följande:

    De skriver ju det själv. 


    Hur vet du att de talar sanning? Hur vet du att det ens är män bakom nicken? Kan också vara män med utländsk härkomst men som har blivit svenska medborgare.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 00:31:54 följande:

    Varför vill du inte tro att det är svenskar?


    Nej du sa det först att det var svenskar då får du också förklara varför du tror att det är sanning. Vänd inte frågan till mig när det var du själv som myntade det.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 00:47:15 följande:

    Men jag har redan svarat. Men du godtog inte mitt svar. 

    Så varför tror du att de ljuger? 


    Nej du har inte svarat. Återigen, varför tror du de talar sanning? Hur kan du veta?
  • Anonym (Xx)
    Anonym (m) skrev 2019-07-04 01:00:59 följande:

    För att de skriver det, och jag tror att de talar sanning.

    Men visst, jag kan inte vara 100% säker, precis som att jag inte kan vara säker på att alla som skriver här att de upplever manshat talar sanning. 


    Nej just det, du kan inte vara säker, du kan inte vara säker på något som skrivs här på internet. Mycket är fake och mycket kan till och med vara skrivet av botar. Vi vet inte och folk tror att det de läster på internet är sanning, det är så man få farliga strömningar i rullning. Tack.
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?