Inlägg från: Klimat Apokalypsen |Visa alla inlägg
  • Klimat Apokalypsen

    Detta är slutet på ett långt förhållande?

    Har du berättat hur du känner? Frågat henne hur hon känner? 

  • Klimat Apokalypsen
    anonnona k34 skrev 2019-07-04 11:45:35 följande:
    Ja många gånger och hon ser inget problem med hur vi har det
    Vad säger hon när du berättar hur du känner då?

    Hur ofta vill du att ni har sex och hur mycket fysisk närhet känner du att du behöver? 

    Vilken av sakerna känner du är viktigast för dig och fattas dig mest? Sexet eller fysisk närhet? 

    Du skrev innan att hon alltid tror att det ska leda till sex när du rör vid henne trotts att det inte är vad du tänkt. Kan det vara så att efter ett tag så utvecklas det till att du trotts allt vill ha sex även om det inte var din intention från början?

    Har hon tagit sig ur sin depression? 
  • Klimat Apokalypsen
    anonnona k34 skrev 2019-07-04 12:10:29 följande:
    Precis som jag skrev innan (upptäckte att jag kört från anonymt konto först) så ser hon inget problem alls med hur vi har det nu. För mig är den fysiska närheten alla viktigast men toppen av fysisk närhet och kontakt är för mig ändå när man förenar varandra tillsammans vid sex. Sedan behöver inte det betyda att det måste vara penetrerande sex på något sätt utan mer sammankopplade med varandra och ge varandra massor av njutning
     
    Ja det var just det jag tänkte. Du säger att du vill ha fysisk närhet men den ska innefatta sex. Då säger du inte hela sanningen när du säger att du bara vill ha fysisk närhet. 

    Problemet är att kvinnor har svårt att gå från att inte ha haft någon sex alls på länge till bara pang på. 

    Uppvakta henne. Ha tålamod. Sitt bredvid henne i soffan och krama henne varje kväll i kanske tre dagar eller så, utan att förvänta eller försöka pusha fram sex på dina villkor innan hon har fått en möjlighet att vänja sig vid tanken. Dag nummer fyra så kan du komma hem med blommor och en flaska vin ni kan dela på på kvällen och så pratar du om hur snygg hon är och hur du har saknat att ha sex med henne. Inte på något bedjande sätt utan erotiskt. 

    Upp till bevis. Förför din kvinna. kodordet är långsamt. Värm upp henne i tre dagar eller något. 
  • Klimat Apokalypsen
    anonnona k34 skrev 2019-07-04 12:47:20 följande:
    Då utrycker jag min annorlunda. Jag menar att fysisk närhet är superviktig och att jag anser att sex i alla dess former tillsammans med någon är det närmaste man kan komma någon annan i form av fysisk närhet. Men med det menar jag inte att bara för att jag vill ha fysisk närhet förväntar jag mig att det ska eller måste leda till något sexuellt.

    Även detta har jag rakt och tydligt pratat med min fru om med ungefär samma svar som innan.
    Ja ja, där har du mitt förslag i varje fall så får du bestämma själv om du vill prova mitt förslag eller inte. Nu måste jag gå. Ha det bra
  • Klimat Apokalypsen
    Bagar Bengtsson skrev 2019-07-04 15:03:23 följande:

    Blir så trött på att du får sådana svar att det är ditt fel. Hade du varit kvinna så hade du fått rådet att lämna av de flesta här inne.


    Mitt råd är att du säger som det är: Du vill ha fysisk närhet, om hon inte vill ha det med dig så får du lämna.


    Du verkar vara en varm person med stort tålamod. Du tog hand om din sjuka fru när hon var deprimerad. Hon blev frisk. Du har gått ner i vikt och sköter hygienen. Du verkar göra allt rätt men för vissa kvinnor duger inte det. Tror det finns många kvinnor som vill ha en man som du, som söker närhet och inte bara för att få penetrere utan kyssar och smek.


    Hon kanske inte finner dig attraktiv. För mig spelar det ingen roll om min kvinna skulle gå upp 10 kg, hon har nåt jag älskar som inte består bara av fysisk attraktion. Om ert förhållande står och faller om du har några kilon extra så lovar jag dig att det är mer än detta.


    Ge henne ultimatum- livet är för kort utan fysisk beröring.


    Lycka till!


    Jag har väl aldrig sagt att det är hans fel! Tvärtom så har jag försökt ge råd från en kvinnas perspektiv, på sådant som brukar fungera på kvinnor, på vissa ställen i kommunikationen mellan män och kvinnor där det har en tendens att gå fel. 

    Jag tyckte ändå att jag la ner ganska mycket tid för att han skulle få sina behov mött i den här relationen. Men om nu önskan var att lämna så hade jag ju inte behövt ödsla min tid på att försöka hjälpa heller.
  • Klimat Apokalypsen
    Bagar Bengtsson skrev 2019-07-04 17:05:05 följande:

    Det är EXAKT det som kvinnor skriver om det vore tvärtom. Det står i alla liknande trådar. Nu var TS ute efter närhet.


    Det är märkligt att råden skiljer sig mellan om det är till en kvinna eller man. Jag är konsekvent.


    Att det i längden blir ohållsamt utan sex tycker de flesta, rätta mig om jag har fel. 


    Nej man det var ju just det som var problemet. Han sa att han var ute efter närhet men efter det så sa han att sex ingick i det. Det är där kommunikationsmissen mellan honom och hans fru uppstod. Kvinnor brukar se närhet och sex som två skilda saker. 

    Hans fru sa att hon inte ville ha sex just då och han svarade med att han bara vill ha lite närhet. Förstår du vad jag menar? 

    Givetvis är sex viktigt och de kan fortfarande hitta tillbaka till det men då är det viktigt att de båda förstår vad den andre säger. 

    Hade jag sagt till min sambo att jag inte kan/vill ha sex just nu och han hade svarat att jag bara vill ha lite närhet och sedan börjat med förspel direkt efter ändå då hade jag ju blivit irriterad. Hänger du med?

    När båda talar samma språk så brukar man kunna lösa det men inte när man använder ett annat ord än man menar. Närhet är närhet och sex är sex.
  • Klimat Apokalypsen
    anonnona k34 skrev 2019-07-07 22:46:41 följande:
    Hur jag menade exakt svarade jag på i inlägget ovan ditt.

    Jag har så många gånger berättat och visat med handling att jag menar det jag säger och helt utan baktankar på något sätt men det känns som att min fru slår dövörat till och antingen inte vill lyssna på det eller så är det så enkelt att hon inte förstår jag vet inte. Har frågat några gånger men får aldrig ett konkret svar utan det känns lite som ett ämne hon inte vill tala om.

    Jag håller med dig helt i att närhet är närhet och sex är sex. Lite så jag försökte beskriva vad anser i mitt förra svar.
    Ursäkta. Såg inte ditt förra svar till mig och tappade sedan bort inloggningen till fl.

    Ja då förstår jag att det känns tufft. 

    Har du berättat att du inte känner dig villig att leva vidare i längden i ett sexlöst förhållande? 

    Ibland när jag känner att min sambo och jag inte lyssnar på varandra och/eller svarar undvikande så brukar jag istället skriva ett långt sms. Då kan den andra parten hinna fundera och svara i lugn och ro när den har tänkt och känt efter. Kan det fungera tror du?
  • Klimat Apokalypsen
    anonnona k34 skrev 2019-07-28 22:03:25 följande:

    Hej allihopa som svarat och kommit med tips och råd stort tack till er alla!

    Jag och min fru har haft en barnfri vecka där våra barn är iväg med farmor och farfar och de ska vara iväg nästa vecka med.

    Under hela förra veckan fram tills igår när det bara varit vi hemma har jag inte ens fått ett god morgon eller hej när vi kommit hem efter jobbet och liknande. Jag har föreslagit aktiviteter som inte går att göra när barnen är hemma för att få till lite mer vikänsla men helt utan respons. Att bara få en total tystnad och bli helt ignorerad var droppen för mig.

    Igår berättade jag för min fru att nu ger jag upp och att jag vill att vi ska skiljas. Hennes reaktion var ett jaha... THATS IT!

    Idag krävde jag att hon och jag skulle sätta oss ner så vi åtminstone kan börja planera för våra barns framtid och hur vi gör med boende. Hon har inte de ekonomiska medlen för att bo kvar i vår nuvarande bostad(hyresrätt) men det har jag. Så sagt och gjort ska jag bo kvar här och hon flytta ut. Barnen går på skola i närheten av vår lägenhet och de kommer fortsätta gå i den. Så barnen kommer hädanefter bo hos mig på heltid och hon ska ha dem varannan helg.

    Jag känner en stor lättnad just nu men en enorm sorg och tomhet ????


    Oj. Vet inte vad jag ska säga. Skönt ändå att ändå ha kommit fram till ett beslut.

    Det är fullt förståeligt att både känna lättnad, tomhet och sorg på samma gång. Även om förhållandet redan var dött så blir det ju ändå jobbigt med slutgiltigheten.

    Jag tror och hoppas att du blir lyckligare nu och att du efterhand hittar någon ny som kan älska dig på det sätt du förtjänar. 
Svar på tråden Detta är slutet på ett långt förhållande?