• nataliei

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Hej på er! Jag är gärna med i er tråd. Jag är gammal i gamet. Fick för 3 år sedan en dotter efter 3 års försök, tillslut lyckades vi på första ivf-försöket.

    Nu har vi haft oskyddat sex i 1.5 år men det har inte hänt något. Vi har inte sökt hjälp (tydligen är vi väldigt bra på att vänta haha).

    Men herregud vad jag vill ha ett syskon till mitt barn. Tänk att få se det där plusset utan att ha gått igenom en Ivf!

    Jag är otroligt tacksam för min dotter och blir det inga mer barn accepterar jag det! Men jag hoppas ändå!

    Hur länge har ni andra försökt? Och har ni frågor om fertilitetsutredning för oförklarligt barnlösa så kanske jag kan svara på något!

  • nataliei

    Vi var ofrivilligt barnlösa. På pappret var vi mer än perfekta. Men det hjälpte tydligen inte. Jag tror jag har endometrios men det är inget som vi bekräftat med operation.

    Inga ältester, vet när jag har ägglossning. Så det är bara att ha sex kring äl. Men det har aldrig tagit sig.

    Hoppas verkligen att ni lyckades denna gång! Jag hoppas att vi med fixade det! Men jag är så sjukt van vid att vara skengravid och känna alla möjliga symptom så jag vet att det inte är vår tur än.

    Jag vet inte hur man gör smilegubbar här på familjeliv, förstår om mina inlägg känns monotona haha!

    Ska ni gå vidare med utredning sen?


    Pepsin skrev 2019-07-17 14:42:43 följande:

    Halloj!

    Men så sköönt att ändå lyckas på första ivf-försöket, även om jag förstår att det är tufft att det inte tar sig utan. Vad var anledningen enligt er utredning? Brukar du använda dig av äl-test eller kör ni bara regelbundet med sex?

    Vi är på vårt elfte försök nu! Faktiskt positivt inställd denna gång eftersom vi lyckades få till flera ligg i samband med detta haha.


  • nataliei

    Heter såklart OFÖRKLARLIGT barnlösa haha! Ofrivilligt gäller väl för alla som vill ha barn.

    Jag funderar om jag ska söka hjälp igen. Kanske går med något lättare i grepp den här gången än ivf. Vi har fem jättefina ägg i frysen, men det kostar 15000kr att tina för en omgång. Egentligen inga stora pengar om man tänker på vinsten. Men får man göra det massor av gånger utan resultat så gör det hål i plånboken.

    Tänker till hösten att jag kanske kan få göra en spolning av äggledarna. Kanske kan de hjälpa. Det gjorde inte det förra gången men skam den som ger sig!

    När har du BIM?


    Pepsin skrev 2019-07-18 07:59:07 följande:

    Okej! Det är ju förvisso skönt att inget är fel men kanske även frustrerande?! Om kroppen är bra borde man ju kunna få bli gravid kan jag tycka. :/

    Ja men tack för lyckönskningarna! Önskar detsamma till er! <3 Jag har slutat leta symptom haha, ställer in mig på att behöva fortsätta försöka. Vi har inte pratat om när vi ska söka hjälp, men under hösten kanske :)

    Hha nej smileysar på familjeliv är så svårt för det blir bara frågetecken! Men vanliga med paranteser fungerar haha :)


  • nataliei

    Det blev inget denna månaden heller. Så kan det bli. Är mest besviken på mig själv att jag ens inbillade mig att det fanns en chans.

    6 års försök utan ett enda plus (förutom vid ivf som jag är tacksam av hela mitt hjärta för).

    Hoppas ni kämpar på tjejer. Var inte rädda för utredning. Det var det som ledde fram till att jag fick chansen att bli mamma. Jag vet att jag lovade mig själv att får jag bara ett enda barn så ska jag skatta mig lycklig. Och det gör jag.

    Minns att när vi försökte första gången så blev ALLA andra gravida. Alla utom jag. Så otroligt nedslående. Nu blir ALLA gravida med syskon. Men det slår inte lika hårt den här gången.

Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader