• KajsaMia

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    soltroll skrev 2019-10-28 14:38:47 följande:

    Äntligen har även vi fått tid för utredning!:) Känns nervöst men så bra att vara med i systemet och få reda på om det är nåt fel och så fall vad och så fortsätta därifrån.


    Blir glad för er! Hur länge har ni väntat för tid?
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-10-30 17:26:59 följande:
    Tack!

    Knappt 2 månader sen vi anmälde. Så själva väntan för tid tog inte så lång tid som jag var rädd för. I början av december har vi fått tiden. Skönt att veta att det finns en tid för oss nu ialf, även om det är mer än en månad kvar.

    Hur går det för er?:)
    Så skönt då! Vi tänker nu på att ordna fertilitetsutredning, lite tröstande att ni har väntetid på bara 2 månader. Har ni funderat på att göra utredningen privat? Vi har försökt få barn i 13 mån och även 2 månader till känns lite långt för oss för vi vill agera NU liksom, men kanske ska vi försöka också... Lycka till soltroll, hoppas allt blir bra Hjärta
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-10-31 09:21:04 följande:
    Ja tidigare funderade vi på privat, men inte här Sverige utan i utlandet. Sambon kommer från annat land där det finns väldigt bra hjälpt att få just med det. Men nu fick vi tid ganska fort så då lugnar vi oss med det. Svarade i dina dra tråd om åldersskillnad, den stressade mig jättemycket och därför har vi kollat runt desperat efter snabbare hjälp. Men nu så hoppas vi på det bästa. Vilket län tillhör ni? Håller tummarna för er också<3
    Vilket land kommer han ifrån om man får fråga? Har aldrig funderat på att göra utredning utomlands, men om det är så många som kör t ex med ivf utomlands, så varför inte. Åh sorry jag missade ditt inlägg, det var sen kväll när jag svarade här på forumet... Jag försöker att ni har bråttom, det börjar bli lite stressigt för oss också. Men det löser sig hoppas jag, för oss båda (eller fyra) :)
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-11-01 14:15:41 följande:
    Han är från Litauen. Ja det verkar väldigt vanligt, det är ju billigare så det är nog inte så konstigt:)

    Ingen fara;) Ja det är mycket stress och oro pga åldern så det kanske inte så konstigt att det inte lyckas heller bara för det.
    Är det också billigare med utredningen privat i Litauen? Måste man/någon ha medborgarskap eller nåt? Men nej, jag tror det låter för komplicerad just i vårat läge, är dock nyfiken :)
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-11-01 16:49:03 följande:
    Ja, all vård är billigare där eftersom lönerna är lägre. Det finns en hemsida på svenska som går att läsa lite. Så jag antar att man inte måste ha medborgarskap. Vi kollade mest där pga sambon är medborgare där och talar språket. Annars är det väl populärt i Riga. Men som sagt det första finns att läsa på svenska så bara googla lite ifall att i framtiden:) Men annars bäst är ju att börja söka hjälp här ni Sverige först:)
    Men när man tänker att man måste ta ledigt från jobbet, åtminstone hela dan, kanske flera gånger, då tänker man att det kanske räcker med Sverige. :D Även om man skulle välja att ordna det privat. Men tack för tipset! Jag ska hålla det i minnet. Förresten, är det lätt att kommunicera på engelska i Litauen, särskilt inom vård?
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-11-01 20:50:58 följande:
    Ja det har du helt rätt i:) Smidigast så. Utlandet var mer ett alternativ om väntetiden blev för lång här.

    Ja, inom den vården pratar de flytande engelska så det är inga problem. En av läkarna hade även arbetat i Sverige läste jag om.

    Men jag håller tummarna för att ni inte behöver nya så länge på tid när ni väl söker hjälp!:)
    Vi ska faktiskt ringa dem och ansöka om tid under veckan. Hoppas vi ska inte få vänta så länge, men om så, då försöker vi privat. Tack för inspirationen liksom! Hjärta
  • KajsaMia
    soltroll skrev 2019-11-18 12:54:35 följande:

    Jag måste få skriva av mig, det här forumet är nog enda ställen som vi är flera som förstår alla jobbiga tankar och känslor. Vi har ju som sagt försökt få barn nu i över ett år och väntar på utredning. I flera år tidigare har jag längtat till den dagen vi skulle börja försöka. Jag har 6 syskonbarn som allihop är "hoppsan det var inte meningen". De tv å senaste tyckte jag var jobbigt att höra om eftersom jag själv började längta väldigt mycket själv. I fredags fick jag beviset på att vi misslyckats även denna månad, och jag är nog inte ensam om att känna att förstå mensdagen är hemsk, innan man dag två blickar framåt igen. Dag två denna månad berättade min bror och hans tjej att de väntar barn, jag försökte se glad ut och hålla inne tårarna tills de också talade om att det var inte planerat men de känner att de har ju fast jobb och allt så varför inte, då brast det för mig och jag började storgråta. Alltså va fan, missade hela min familj sexualkunskapen om hur ett barn blir till? Dessutom, som många utav oss som kämpar äter vitaminer och undviker både det ena och det andra för att vara fräscha och öka chansen till graviditet, denna tjej har så mkt problem med sin kropp men ändå tog det sig..vill bara skrika av orättvisa!! Och det värsta när man får höra hela tiden, det blir eran tur, det kommer att gå bra för er och ha lite tålamod, vi förstår...

    Så, nu har jag gnällt av mig lite. <3


    Så är det tyvärr. Och det är helt okej med gnället, jag tror att vi alla som trots alla försök inte kan få barn är verkligen trötta och förstår dig så bra och kan relatera! Finns inte så många som "råkade" med att bli gravida i min omgivning dock, men upplevde ett sånt besked nån gång och vet hur det svider inuti. Man blir glad för sina nära och kära, men samtidigt... Usch. 
    Men snart är det dags för utredning för er! Det ska säkert hjälpa till. Hoppas att du mår bättre idag och att du inte tappar tron! Hjärta
  • KajsaMia
    Mima93 skrev 2019-11-19 13:10:41 följande:

    Känner så med er! Så himla jobbigt när andra blir gravida o får bebisar hela tiden. Det är värsta babyboomen på mitt jobb (förskola) och det är så jobbigt att hantera varje dag :( Vi har nu berättat om situationen för min bror och hans tjej för de började fråga om barn. De har inga heller ännu. Min sambo gjorde ett hemma-spermatest som visade nästan på det sämsta... Själv har jag regelbunden mens och ägglossning. Det har gått precis ett år nu så vi har bestämt oss att söka hjälp. Men vart vänder man sig till en början? Vi tänkte börja med landstinget så får vi titta på privat längre fram om det behövs. Ska man ta kontakt med en mödrahälsovård till att börja med? Hur gjorde ni?


    Kan man lita på sådana tester som man kan köpa på apoteket tror du? Jag har faktiskt aldrig funderat på att försöka övertala min sambo att göra ett sånt, men vore bra att veta om det är värt ansträngning, eftersom min partner är lite envis med att vara rädd för testa sig själv.... 
  • KajsaMia
    Sirest01 skrev 2019-11-19 15:16:27 följande:
    Ja det gör det säkert. De gånger min sambo öppnar upp sig så har han sagt att han tycker de tär jobbigt och orättvist. Både jag och min sambo har svårt att uttrycka våra känslor, iaf säga hur vi känner just inför detta. Men vi försöker prata mycket om det, och att det är fler som har svårighet, vi är inte ensamma.

    Ja, vi hoppades ju på att sambons prov skulle vara bra så det blev et toar steg bakåt nu. Men vi pratar för fullt om hur vi kan öka chanserna för hans del. Viktnedgång och dra ned på godiset för oss båda, sambon måste sluta snusa och börja knapra vitaminer som kan gynna produktionen av spermier.
    Vi har det också lite tufft att.. kommunicera på sistone. Min sambo beslöt sig att ta ett steg tillbaka när vi slutligen bestämde oss för att söka hjälp, som om han vore rädd att det är något fel på honom. Får jag fråga hur går er utredning till? Vilka prov som ni började med? Jag satsar nu på att ta mina prov privat, men är nyfiken ändå. Håller tummarna för er och för att tröttheten inte tar över Hjärta
  • KajsaMia
    Mima93 skrev 2019-11-19 19:46:10 följande:
    Jag tyckte det var värt att prova. Inte så dyrt, vi beställde från gravidkollen.se, tror det var två test för 249. Jag har ju lagt massor av pengar på ägglossningstester för att se så att allt funkar för mig. O eftersom vi ändå inte blivit gravida tyckte jag att det var nästa steg. Vi hade pratat om att vänta till våren med att söka hjälp. Men eftersom detta visade så dåligt känner jag att jag vill söka hjälp nu. Orkar inte vänta längre o gå runt o hoppas förgäves. Glad att vi gjorde det och fick veta.
    Tack för tipset! Jag ska kolla dessa tester nu, har faktiskt aldrig tänkt på sånt. Har också spenderat massor på ÄL-tester, kanske är det också ett bra argument. Ska ni fixa utredningen nu?
Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader