• Ignoramus

    Har lyckats för bra med min hund

    Fast det är ju synd om din hund när du försätter henne i situationer som slutar med att hon blir attackerad. För folk har dålig koll på sina hundar, det borde du ha insett efter första attacken.

    Och nej, hundar blir oftast stressade av andra hundar. Speciellt i leksituationer med främmande hundar. I ditt fall skulle jag ha valt ut 1-3 hundar som hon verkligen funkar klockrent med, låta henne leka med dem, och sen inga andra.


    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:01:17 följande:

    Ja det är så sjukt tråkigt att de situationerna har uppstått. Visst gjorde jag fel en gång som tillät mig övertalas till ett möte i början. Men min har inte attackerat någon ifrån start så det går faktiskt inte att skylla på henne eller mig till fullo. Hon hade jättesvårt med socialiseringen i början, precis som du säger att hon inte visste hur. Men hon har lärt sig det sen ca 2 år tillbaka. I början satt hon själv och tittade mest på när de andra lekte och sökte sig mest till oss människor. Det var så sorgligt. Men det problemet finns inte idag. De hon inte gillar vänder hon bort huvudet ifrån lite grann och då kallar jag på henne och hon kommer direkt.

    Skulle hellre påstå att jag rör mig kretsar där alla ses som en "bra" hundägare i vanliga folkkära ögon men i själva verket inte har någon kontroll på sin hund alls. Och visst det hade ju kunnat gälla mig om det inte vore för att hon faktiskt ALDRIG har gjort någon annan illa. Inte ens lite lite grann med munnen! Jag har stenkoll på henne medans andra inte ens har någon "gard" utan allt är ju så frid och fröjd.

    O ja, självklart tror man att den andra personen känner sin egna hund när dom är så avslappnade osv, men får ofta kommentarer att de tydligen inte gjorde det efteråt.

    Så anser inte att det inte jag och min hund som är problemet. Då vi heller aldrig har gjort skada. Det är dom som tror att deras hund aldrig kommer göra något och inte ens tittar efter tecken på sin hund där den påvisar ett beteende eller reaktion.. de som inte ens reflekterar över det är de farliga hundägarna. Och oftast så reagerar dom inte heller vid en situation utan  man får själv sära på dom ensam. Förutom i sista situationen då vi hjälptes åt otroligt bra måste jag säga, så otroligt att jag blev riktigt förvånad.


  • Ignoramus

    Haha förlåt, men skrattade rakt ut när jag såg det här framför mig. Hur fan är folk funtade egentligen? Som små Truman show-robotar som bara upprepar samma fras om och om igen, oavsett situation. Absurt.


    LFF skrev 2019-07-05 08:13:14 följande:

    Det värsta jag sett är väl när vi kom ut ur hissen och det stod en annan hundägare där. Min var lite extra surig den gången och började morra från svansroten, hade rest ragg och visade hela tandraden. Fick då frågan "Kan de hälsa? Min hund är så snäll och älskar andra hundar".


  • Ignoramus

    Hälsar ni på 1 av 100 hundar och ändå har hon blivit påflugen så pass ofta?! Sluta hälsa på andra hundar.


    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:29:16 följande:

    Dessutom så hälsar vi på kanske ca 1 av 100 hundar. vilket inte är så speciellt många.


  • Ignoramus

    Nu verkar det inte vara ts hund som flyger på de andra utan vice versa, det tycker jag ändå är viktigt att påpeka. Men någonting är ju lite tokigt om hunden blir påflugen så ofta, att det vore bra att sluta släppa ihop den med mer eller mindre främmande hundar.


    Deceree1 skrev 2019-07-06 06:37:23 följande:

    Om man vet att man har en hund som kan ryka på en annan hund så drar man hunden till sig när man går runt husknuten och rundar knuten i lite större böj så att man ser vad man ev möter.

    Samma gäller vid hundmöten. Man släpper inte ihop sin hund med andra hundar om den inte är lugn och stabil.

    Hur kan du säga att du har lyckats för bra med din hund om den har rykt ihop med så många hundar? Jag får inte ihop det.....?


Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund