• Sgtwolf

    Hittade dolda bilder på hennes mobil.

    Naturligtvis kan det finnas andra förklaringar.

    Men i stort finns det bara två anledningar till att ta och ha sådana bilder.

    1. Som i "intima" tråden. Hon har dom för att lägga upp för att få bekräftelse i någon form av forum. Hon vill höra från andra att hon är läcker, fin och duger.

    2. Hon har dom för att hetsa en man/kille. Antingen som förspel till sex när dom ses. Eller för att byta bilder för cybersex.

    Skickar hon inte bilderna till dig, är det garanterat någon annan som får se dom.

  • Sgtwolf
    Tom Araya skrev 2019-07-07 00:45:07 följande:

    Såklart inte. Hon tar antagligen flera hundra procent fler än hon vill skicka och skickar i så fall bara den bästa.

    Du måste förstå hur en tjej med digitalkamera fungerar...klick, klick, klick...


    Jo stämmer nog om TS fått någon bild.

    Men X antal bilder under 2 år och ingen skickad till partner.......

    Mja det skulle krävas en riktigt bra förklaring för att inte anta att andra har sett bilderna.

    Sen är det att klura utom det är sex bakom typ bilder till älskare eller cyberflirt. Eller dom är ute på nätet pga sökande efter bekräftelse....
  • Sgtwolf
    molly50 skrev 2019-07-10 15:45:10 följande:

    Och hur ska han få reda på det om han inte samlar på sig bevis?

    Otrogna brukar ju sällan erkänna vad de håller på med.


    Visst kan man samla bevis. Men inte genom att rota i personliga filer, brev, mail, sms, chattar osv. Det är ett lagbrott man kan få fängelse för.

    Är man nyfiken får man fråga, eller typ komma på dom under en akt eller samtal eller hitta bevis som är offentliga.
  • Sgtwolf
    Anonym (man) skrev 2019-07-10 17:08:18 följande:

    Eller hur för folk brukar ju alltid berätta bara man frågar och komma på dem under samtal eller offentliga bevis är ju jättetroligt att man gör när folk pysslar med saker de inte riktigt vill att någon annan vet om. Jag menar svaret han fick från henne kring bilderna var ju enormt givande...

    Tjuvlyssna är ju oxå super fult, dessutom hör han ju inte det som sägs på andra sidan, hur har du tänkt dig att han då ska veta vad de pratar om?

    Komma på dem under akten innebär ju att han måste bevaka henne dygnet runt för att kunna vara där under akten, det är väl oxå hur fult som helst.

    Och det är ju jättetroligt att hon lägger ut offentligt att hon pysslar med någon fuffens som hon inte vill att hennes kille får reda på.

    Har du fler smarta tips?


    Ponera att du inte vill riskera fängelsestraff eller iaf en dom med böter.

    Vad har du för ideer på hur man snokar utan att begå lagbrott, som är bättre? Eller tycker du det är värt att ta till olagligheter för att kontrollera vad din partner gör?
  • Sgtwolf
    molly50 skrev 2019-07-10 17:50:25 följande:

    I TS fall så upptäckte han ju bilderna av en slump. Så han har inte snokat,till att börja med.

    När han sen frågade sin flickvän om bilderna så fick han ett svar som inte verkade speciellt trovärdigt.

    Eller tycker du att hennes förklaring låter trovärdig? Att hon hade tänkt skicka bilderna till TS när hon inte har skickat en enda bild till honom sen hon började ta bilderna?

    Eller har du själv något bra förslag på hur han ska få reda på sanningen?


    molly50 skrev 2019-07-10 17:51:25 följande:

    Ja,så är det ju. Jag tycker mig ha sett att många av de som är otrogna är emot att man snokar.

    Inte bara dessa två.


    Att råka få se bilderna av en slump är ju ok. Det är också ok att då fråga om det man sett. Får man inte ett svar man är nöjd med. Då får man ta sitt beslut baserat på det man vet. Här, rycka på axlarna och acceptera det svar man fått och fortsätta som inget har hänt. Tills nått annat bevisas.

    Eller lämna för att man tappat förtroendet. Att leta igenom mobilen utan lov, i jakt på något som stärker eller stjälper misstankarna. Är och förblir en olaglig handling. Finns inget i hela världen som rättfärdigar att man bryter lagen. Men visst kan det tjäna som förklaring, särskild om man är villig att dras inför rätta. På samma sätt som det kan finnas behjärtansvärda skäl till att tex råna någon/stjäla från någon som har det bättre för att barnen svälter. Men lika fullt är det en olaglig handling.

    Är bilderna oskyldiga och partnern i efterhand ändå känner tillit och förtroende till den som snokat. Kan den hoppas på att inte bli anmäld pga snokandet.

    Men har hon varit otrogen och blir lämnad pga det, eller förlorar tilliten till sin partner som inte litar på hennes förklaring, där hon väljer att lämna snokaren. Då är det ju inte självklart att hon väljer att förlåta intrånget, utan då får den som snokat. Räkna med att bli anmäld och riskerar då också att få en dom emot sig.

    Kvittar om man otrogen eller inte. Det som är privat är inte lagligt att snoka i utan tillåtelse. Även om du tycker det är moraliskt riktigt i det här fallet, att rota igenom det privata efter fler bevis. Eller tycker du man avsagt sig rätten till allt privatliv iom att man skaffar en partner? Jag påtalar bara vad som är olagligt. Om du tycker att omoral, otrohet eller nått. Skulle vara ett lagbrott, då får du driva opinion för att det ska bli ett brott.
  • Sgtwolf
    Anonym (man) skrev 2019-07-10 17:22:16 följande:

    Ponera att du slutar spela dum och börjar svara på frågan om hur du i VERKLIGHETEN tänkt att han ska få reda på sanningen?

    Jag tycker absolut att det är värt med olagligheter för att avgöra om han vill slösa bort sitt liv på henne eller ej. Dels för att det tyvärr är det enda realistiska sättet att få reda på sanningen, delst för att snuten nog mest kommer garva år en sån anmälan och lägga den i "prio senare" högen. Och dels för att hon har haft chansen att svara ärligt på frågan men valde tydligen att ljuga.


    Tycker han ska fråga, sen validera det svar han får. Är han nöjd så är allt bra. Är han inte nöjd så kräv ett bättre svar. Får han inte det så får han ta beslut om han har tillit och vill lämna saken därhän, eller om han kommer att gå och vara misstänksam så det är bättre att lämna.

    Att rota och snoka i det som är privat får var och en bedöma om det är värt det. På samma sätt som man får reflektera om det är värt begå andra brott. Men polisen beivrar även den här typen av brott. Dom lägger tom nu under senare år, mer resurser på intrångsbrott och andra brott på sociala medier mm.

    www.expressen.se/omtalat/hon-avslojade-makens-hemlighet-atalades/

    www.ergo.nu/guide/20170404-brottsligt-att-snoka-i-någons-telefon
  • Sgtwolf
    molly50 skrev 2019-07-10 18:24:09 följande:

    Och TS frågad eju. Och återigen,tycker du att det svaret han fick låter trovärdigt?

    Hade hon tänkt skicka bilderna till TS så hade hon väl redan gjort det.

    Jag förstår också att man inte bara vill lämna ett förhållande pga att man misstänker otrohet. Man vill ju först ha bevis.

    Och jag undrar fortfarande hur du menar att man ska få bevis utan ett ärligt svar på en fråga eller att man råkat trilla över bevis i form av t ex bilder eller meddelanden?


    Jo visst blir det problematiskt att lösa. Men att rota i privata filer, sms osv utan lov, är värre än att ha en affär. Det är tom olagligt att göra det som kan ge upp till 3 års fängelse.
  • Sgtwolf
    Anonym (man) skrev 2019-07-10 19:25:23 följande:

    Värre enligt vem? Dig?

    TS kanske tycker det är värre att vara otrogen än att snoka?


    molly50 skrev 2019-07-10 18:40:26 följande:

    För den som blir bedragen så känns det inte så.


    Jo visst kan enskilda individer tycka att vissa lagar gäller inte en själv för man tycker att det finns värre saker.

    Nu har vi den lagstiftning som vi har. Där ingår upp till 3 års fängelse för att snoka i tex en mobil eller mail utan lov. Att vara otrogen blir du inte ens häktad eller utredd för.

    Vill ni ha moraliska lagar så bilda ett parti eller gå med i ett parti. För att försöka införa moraliska lagar likt sharia och bedriv opinion för att få en majoritet för det.

    Men fram till dess, har vi nuvarande lagstiftning att förhålla oss till. Där är det straffbart att snoka, men inte ligga med någon utanför äktenskapet/förhållandet.
  • Sgtwolf
    Anonym (man) skrev 2019-07-10 19:52:05 följande:

    PS! Du svarade aldrig på hur TS ska validera det hon sagt?


    Han får helt enkelt ta ställning till det han sett, vad hon sagt, hur han känner och sedan ta ett beslut hur han vill göra.
  • Sgtwolf
    Anonym (man) skrev 2019-07-10 20:25:41 följande:

    Dessutom är ju det inte att validera. Att validera är att jämför det man vill validera mot fakta och se om det stämmer. Och fakta har han ju inte. Hur validerar man en misstanke?


    Som sagt han får validera vad han vet, går det inte validera det som sägs osv. Då får han ta ställning till det. Dvs valideringen misslyckades.

    Hur han bör gå vidare är upp till honom.

    Dock om han rotar lär han i vart fall bli mindre attraktiv för henne. Vem vill ha någon som kräver insyn i allt och inte kan respektera ett nej? Sen vem vill ha någon som går och misstror vad man säger?

    För hans del så får han acceptera att det är som det är och fortsätta älska och lita på sin partner. Eller bryta upp och hitta någon annan.
Svar på tråden Hittade dolda bilder på hennes mobil.