• MsFry

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    Nej vi har inte tillgång till varandras mobiler. Mobilen är privat och mycket av det som finns i den rör inte bara mig utan även mina vänner. De ska kunna lita på att det de skickar till mig inte riskerar att läsas av någon annan än den de skickade till.

    Min dator är mitt arbetsredskap och det skulle vara tjänstefel att ge någon annan tillgång till den.

  • MsFry
    Brumma skrev 2019-07-06 07:44:43 följande:

    Skulle din partner gå in o läsa om han kunde? Det låter ju inte så sunt..


    Nej självklart inte. Du drar felaktiga slutsatser. Men om jag till exempel inte stänger ner konversationen innan skärmlåset går igång skulle det vara det första den som öppnar mobilen ser. Den risken ska inte ens finnas. Min man har en egen lur han kan använda. Skulle den av någon anledning inte fungera får han fråga mig om det han behöver så tar jag fram det.
  • MsFry
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-06 09:13:21 följande:

    Va??? Mina kompisars aviseringar kommer upp direkt på skärmen när den ligger framme. Vi går inte i mellanstadiet och har hemliga klubben ihop. Är över 30 och vännerna skriver inget topphemligt.


    Och självklart ställer man in så att meddelande texten inte syns i aviseringen.

    Hemliga klubbar har inte vi heller (vi är inte sju år gamla), men med heltidsjobb, barn och allt annat är det ibland nödvändigt att få snabbt ventilera problem via text till vänner. De meddelanden är menade för mottagarens ögon endast.
  • MsFry
    Anonym (Hepp) skrev 2019-07-06 09:46:40 följande:

    Gud va fånigt! Tror du din sambo skulle snoka efter företagshemligheter i din dator och skicka vidare eller vad? Tjänstefel..


    Ja tjänstefel. Nej han skulle inte snoka företagshemligheter men i villkoren för min anställning specificeras det väldigt tydligt att man inte får dela med sig av inloggningsuppgifter till andra. Det är ganska vanligt idag, men beror så klart på vad man jobbar med.
  • MsFry
    AndreaBD skrev 2019-07-06 10:38:51 följande:

    Och vad är problemet med det? Jag förstår inte. Risk? Vilken risk? Om min man skulle råka se någon konversation på min mobil så skulle han inte titta på den närmare. 


    Jag vet att mina vänner inte skulle tycka om alls att någon annan än jag råkade se det de skriver till mig. Det är problemet.
  • MsFry
    AndreaBD skrev 2019-07-06 10:41:02 följande:

    Jo, när det gäller jobbdator, så är det ju så. Det är en annan sak. Men jag trodde vi pratade i första hand om privata datorer och mobiler. 


    Jaha, jag trodde att vi pratade om alla datorer och mobiler som på något sätt har en inloggning och är personliga.
  • MsFry
    AndreaBD skrev 2019-07-06 11:05:12 följande:

    Om han inte LÄSER det så är det väl inget problem! Jag menar, man ser ju inte med en blick allt som folk har skrivit. Om man bara RÅKAR se en konversation, så ser man någon mening, inte alla. Och man vet inte i vilket sammanhang det var och man funderar inte heller på det, eftersom det inte angår en. Så det är ju inget problem då. 


    Jo det skulle vara ett problem. Kanske inte för dig och dina vänner (hoppas de är medvetna om det bara) men för mig och mina vänner skulle det vara ett problem.
  • MsFry
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-06 14:40:51 följande:

    Ja, fast det är inte ok att ventilera problem till vänner på sms istället för att ta dom med sin partner. Det ska för f inte vara en hemlighet vad man har för problem med sin partner, det tar man upp direkt med sin partner istället för att skriva ett Mail till Lisa i Umeå om det.

    Jag har ärligt talat en bättre relation med min man än någon annan jag känner och jag tror att en stark bidragande faktor är att vi är helt öppna med varandra och säger vad vi tänker på.

    Det är inget problem här. Det blir inte bråk för att någon är irriterad. Ingenting ligger och gror och ingen går bakom ryggen och snackar skit om den andra till vänner.

    Sånt där gjorde jag med tidigare partners innan jag var gift och hade familj. Men så var dom förhållandena inte i närheten så bra som detta.

    Mycket skitsnack och ventilerande med andra, ingen kommunikation. Smusslande och hemligheter från mitt ex sida.


    För oss är det naturligt att ventilera diverse problem eller irritationsmoment med sina vänner. Även om man också såklart tar det med irritationskällan själv. Diskuterar du inget med dina vänner? Det är ju inte bara relationsproblem man kan ha...

    ibland kan det vara väldigt nyttigt att få en utomståendes input för att se den andras perspektiv också. Eller bara för att få avreagera sig.

    Och det mina vänner och jag diskuterar är mellan oss, inte mina vänner, mig och min partner.

    Men du verkar ha ett svartvitt tänkande kring att diskutera problem? Varför skulle något ligga och gro bara för att man pratar och vänder och vrider på problemet med en vän också? (Och nej någon okänd Lisa i Umeå pratar jag inte om nu.)
  • MsFry
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-06 18:14:07 följande:

    Varför skulle jag ha ett svartvitt tänkande? Det är du som får panik om din egen partner skulle råka se vad du pratar med andra om. Jag har inte så många problem nuförtiden. Jag pratar dagligen med min man, vi älskar att prata med varandra, vi är i princip inte tysta när båda är hemma.

    Så alla problem och tankar går först igenom varandra. Mina vänner har också flera småbarn var samt jobbar heltid, så mycket tid har vi inte för att ringa och maila varandra, det blir inte så mycket problem, det blir mer en allmän checkup med dom. Mycket trevligt och skojande också. Absolut ingenting som skulle vara hemligt för min egen man eller för deras fruar och makar.

    Jag är vän med alla mina vänners respektive och min man har en jättebra relation till mina vänner och deras respektive också. Jag ser oss alla lite som en större, utökad familj. Men mina vänner har sina respektive som Bästa vänner också, visst har flera av dom haft mindre kriser men i första hand har dom jobbat sig igenom det med varandra och i parterapi, det är inte som att jag fått reda på topphemlig information om deras äktenskap som inte deras partners redan vetat.

    Alltså, min man har ALDRUG tagit min telefon och gått in i en konversation mellan mig och Lisa i Umeå bara för att han kan min pin-kod. Han har heller inte kastat sig på telefonen och utbrustit ?JASÅ?! VAD SPÄNNANDE? för att det kommit upp en avisering från henne på soffbordet när vi sett på film...


    Du verkar tro att bara för att man pratar med andra än sin partner om problem så pratar man inte med sin partner. Det är svartvitt tänkande.

    Varför tror du jag får panik? Vänligen försök skilja på dina fantasier och verkligheten.

    Så du och dina vänner diskuterar eller ventilerar inte problem med varandra. Helt okej, men jag och mina vänner gör det. Och det de delar med mig är i vissa fall hemligt för min man, självklart. De berättar saker i förtroende liksom, det är hemligt för alla som de själva inte valt att förtro sig åt.

    Plus: inte alla problem i livet handlar om relationen till partnern...
  • MsFry
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-06 18:28:15 följande:

    Nej, du har ett svartvitt tänkande. Jag pratar nämligen med andra än min partner, men jag får inte en hjärtattack om jag märker att min man är hemma och kan ha hört oss prata genom väggen. Eller att det kommer upp en fjantig avisering på skärmen från nån. Det är inte hemligt. Jo, vi diskuterar visst med varandra, jag och mina vänner. Men vi är gifta med våra själsfränder många av oss och ingen har numera en destruktiv relation så det är inte hela världen om nån råkar höra. Ofta träffas vi dessutom som par och vi kan lika gärna diskutera såna saker allihop när ALLA hör. Eftersom jag kommer väldigt bra överens med kompisars makar och fruar och dom med min man.


    Okej. Ja det låter ju jättebra, harmoniskt. Och inga andra problem heller som inte rör relationer? Amazing. Ni måste vara väldigt lyckliga. Kul för er!

    Men så är det inte för alla, det hoppas jag att du förstår?

    Och för att förtydliga: min man har aldrig visat något intresse för att komma in i min mobil, något behov att kunna min pinkod (eller jag hans) har aldrig uppstått, därför har han dem inte.
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?