Inlägg från: Anonym (Privatlivet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Privatlivet)

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    EnAnonumius skrev 2019-07-07 23:42:47 följande:
    Vet du.. Jag skulle kunna ge mitt inloggad till ven som helst, även en främling, utan att denna person skulle kunna komma åt det privata filer/bilder och annat som jag vill hålla just privat. 

    Varför? Jo jag är inte så naiv och tror att det räcker med ett bara "långt krångligt lösenord" för att kunna skydda det jag vill ha privat.

    Jisses, om någon väljer att hacka in sig på din dator så kommer h*n ha tillgång till just det som du vill hålla privat om du enbart kör på "ett långt krångligt inloggnings lösenord".  Nej jag snackar inte om din sambo. Och nej jag säger INTE att du skall strunta i att ha "långt krångligt lösen ord". Men du är inte skyddad med enbart det om du trodde detta.
    Så intressant är det nog inte att det skulle vara värt att hacka sig in.
    Och om det är en total främling, ja då är det inte hela världen. Även om det givetvis inte skulle vara roligt.

    Jag har som extra säkerhet låsta mappar och appar också.

    Men visst, SÄPO skulle säkert knäcka det.
    Det finns inga system som är 100% säkra, fråga Pentagon som blev hackade häromåret.

    Det enda helt säkra är ens tankar.
    Så visst, du har rätt!
  • Anonym (Privatlivet)

    Lite underhållande att samma person säger tack och adjö för att "lämna" två gånger i rad, först innan det är godnatt och sedan så fort det blivit morgon igen.

    Ska bli intressant att se om hon ska "lämna" fler gånger idag! Obestämd Skrattande Igår 22,36  "Wow. Tack bägge två, ni fick mig att inse vilket slöseri med tid det är att ens gå in på den här sidan.

    Vill ni vara bittra nättroll som sprider hat och mobbar bakom tangentbordet, så gör det. 

    Jag lämnar er."

    Idag 07,51 "
    Nu stänger jag av aviseringarna från familjeliv, har varit medlem i ett år och skrivit till och från men inser att det inte ger mig något. Det finns trevliga och intressanta människor här och även roliga trådar men forumet är samtidigt fullt av just härskartekniker och mobbning."

    Kul avslut från den enda som faktiskt använt sig av härskarteknik här i ts. 

  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 12:07:07 följande:
    Jag ser härskarteknikerna flöda i tråden, även ifrån dig. Tips: Säg det du menar och mena det du säger. Sarkasm och passiv aggressivitet är inte speciellt konstruktivt om du vill ha en seriös debatt i din tråd.
    Tack för tipset, men det kan jag säga att aggressiv är det minsta jag varit här i tråden.
    Sarkastisk? Nej, inte det heller.

    Däremot ger jag svar på tal.

    Jag tycker att jag varit tydlig och ni som verkligen inte ser hur jag menar, vet jag inte hur jag mer ska förtydliga... får fundera på saken och återkommer senare under eftermiddagen.
  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 12:24:34 följande:
    [quote=79743624][quote-nick]Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 11:55:38 följande:[/quote-nick]Lite underhållande att samma person säger tack och adjö för att "lämna" två gånger i rad, först innan det är godnatt och sedan så fort det blivit morgon igen.

    Ska bli intressant att se om hon ska "lämna" fler gånger idag!   Igår 22,36  "Wow. Tack bägge två, ni fick mig att inse vilket slöseri med tid det är att ens gå in på den här sidan.Vill ni vara bittra nättroll som sprider hat och mobbar bakom tangentbordet, så gör det. Jag lämnar er."

    Idag 07,51 "Nu stänger jag av aviseringarna från familjeliv, har varit medlem i ett år och skrivit till och från men inser att det inte ger mig något. Det finns trevliga och intressanta människor här och även roliga trådar men forumet är samtidigt fullt av just härskartekniker och mobbning."

    Kul avslut från den enda som faktiskt använt sig av härskarteknik här i ts. [/

    Jag ser ju bara här ett exempel på passiv aggressivitet och sarkasm. Och X som kallade Y patetisk, du menar att det inte var aggressivt? Det var ju en klockren förolämpning.

    Vad är bakgrunden till den här tråden? Jag har aldrig tänkt på det här innan, det här med lösenord, det är inget som vi pratat om hemma eller som jag pratat med vänner om.

    Är det något som du och din man haft mycket diskussioner om eller hur kom du på idén till tråden?
    Det där var det som jag kallade för svar på tal på sätt och vis, förutom att jag inte citerade personen som skrev detta.
    Anledningen är att jag inte har lust att citera personen som började "konflikten" med att kalla mig för "lilla gumman".
    Jag har inget att säga någon som kör med härskarteknik nämligen.

    Vad X och Y säger får stå för dem. Jag står bara för mina kommentarer. 

    Bakgrunden till tråden står klart och tydligt i ts.
  • Anonym (Privatlivet)
    Embla twopointoh skrev 2019-07-08 13:43:16 följande:

    Min mobil är låst med fingeravtryck, men skulle maken av någon anledning behöva gå in i den skulle han få lösenordet. Mina andra datorer och platta har inga lås alls. Jag känner inget behov av att hålla mina enheter privata, jag har inga hemligheter på dem. Men, jag förstår dem som vill hålla sådant privat, det beror helt på vad man har på enheterna och hur privat man är överlag.

    Oavsett vad, har en parter inte rätt att kräva att ha tillgång till sin parters mobil/dator. Det visar på kontrollbehov och/eller svartsjuka. Ett sunt förhållande kräver ömsesidigt tillit och respekt för varandras privatliv.

    Å andra sidan, om man nu absolut inte vill att ens parter sak se till exempel de foton man har, måste man fråga sig varför man känner så. Det kan finnas osunda orsaker till ett sådant behov av hemlighetsmakeri också.


    Det jag inte vill att min partner ska se är t ex: 

    *Ett moln med mycket gamla bilder och texter, från tiden innan jag kände sambon.
    *Jag skriver kolumner i en tidning och har många utkast till idéer sparade.
    *Är politiskt aktiv och skriver ner mina tankar som ska vidareutvecklas.
    *Har en mapp med mina tankar i vardagen om allt tänkbart, som är mycket privat.
    *Har livserfarenheter som jag hjälper andra människor i liknande situationer som jag själv haft.


    Stycke två är jag 100% överens med dig om.

  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 16:48:20 följande:
    Jag håller med. Båda dina exempel signalerar kontroll. Jag vet ingen som krävt att få sin partners lösenord men bland mina vänner verkar alla ha det som vi, dom kan plocka upp sin partners mobil och slå upp något vi pratar om eller ringa ett samtal så alla verkar kunna koderna. Jag har bara aldrig hört någon nämna det som att det varit ett issue förut. Det kanske är mer i tonårsrelationer som det där förekommer. Jag tror det förekommer mycket svartsjuka och kontroll bland unga, i högre utsträckning än bland vuxna/medelålders.

    Om min man däremot plötsligt sa att ?Nu har jag skapat ett hemligt lösenord på MIN dator och MIN telefon för nu ska dom vara privata? så hade jag undrat vad som farit i honom.
    Jag är 50+ så någon tonårsrelation handlar det inte om.

    Sen i ditt sista stycke, absolut! Har redan skrivit om det i tråden att i en sådan situation skulle jag också börja undra.
  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 16:55:42 följande:
    Skulle din partner gå in i mapparna om hen hade lösenordet till datorn?
    Nej, det har jag hemskt svårt att tro då vi båda är väldigt måna om varandras privatliv.
    På lika villkor.
  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 17:00:50 följande:
     Men jag tror att det vanligaste är att gifta, vuxna par inte har hemliga lösenord till själva enheterna, då är det ju av en annan orsak, att man delar på allt och själv tycker det känns bekvämast och mest familjärt...
    Nu är vi inte gifta, men vuxna är vi med våra 50+ år.
    Vi har hemliga lösenord, vi delar inte på allt heller.
    Vad som är vanligast.. jag vet inte.

    Vad gäller "enheterna" så har vi båda inloggningar på min stationära. Men vi har inte access till de privata sidorna.

    Nu börjar det bli rätt så fixerat vid ålder men vad jag tror är att när man stadgar sig i yngre ålder, skaffar gemensamma barn, villa, vosse osv, säg runt 30, så räknar man på ett annat sätt med en livslång gemenskap.
    Än när man, som jag och min sambo, träffas vid 40+ och har allt med familjebildning bakom oss. (Lika med gemensamma barn.)
  • Anonym (Privatlivet)
    Anonym (Åsa) skrev 2019-07-08 18:17:02 följande:
    Så du räknar inte med livslång gemenskap nu med din sambo? Om han är som ett slags ok plåster på såren eller någon att ha så du inte är ensam så förstår jag distansen.

    Men min mamma och hennes man tex som gifte sig vid 50 ser sig som livskamrater.

    Jag tror också att dom förhållanden som inte håller är dom där paret glider isär och har separata liv. Det brukar alltid psykologer säga i par-program.

    Och i andra sammanhang. Alla skiljer sig ju inte. Alla gifta par jag vet som hållit ihop är som bästa vänner och tycks knappt bråka. Dom trivs ihop och har lojalitet och är ett. Här på familjeliv finns massa exempel på par som är på väg att falla isär när som helst och det är ju just när dom har olika liv, det finns otrohet, hemligheter, dålig kommunikation osv.

    En kanske anförtror sig till en kollega av motsatt kön istället för till makan/maken.
    Jag räknar inte med någonting, jag hoppas att det blir så.
    Vad menar du med "ok plåster"?

    Vet inte vilka TV-program du sett men jag vet att ca hälften av alla ingångna äktenskap slutar i skilsmässa.

    Nu börjar det bli väl ot, så jag avslutar denna del här.
    Starta gärna en tråd i ämnet så lovar jag att fortsätta diskussionen där.
  • Anonym (Privatlivet)
    Embla twopointoh skrev 2019-07-08 18:38:52 följande:
    Varför är det viktigt för dig att undanhålla en del av din historia för din parter? Du behöver inte svara mig, jag ställde frågan för att du skulle tänka igenom det själv.

    Om jag nu skulle ha texter eller liknande som jag vill hålla privata (eller själv vilja avgöra när de är såpass klara att jag är redo att dela med mig av dem), skulle jag bara säga till min man att låta bli den eller den mappen eftersom den innehåller utkast eller min dagbok, och han skulle respektera det. Återigen, det handlar om tillit.
    För att den inte angår honom. Inte mer komplicerat än så.
    Finns inte mycket att "tänka igenom".

    Som sagt, det börjar bli väl ot.
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?