Inlägg från: Konservativ |Visa alla inlägg
  • Konservativ

    Ska folk få BE på arbetstid?

    BurningDiamond skrev 2019-07-06 14:07:45 följande:

    Alltså, alla har rätt att ta pauser under sin arbetsdag. Om man väljer att be, att bajsa, att ta en kopp fika, att pilla på mobilen, att jogga ett varv runt huset, eller något annat är upp till var och en.

    TS, du hänger upp dig på bönen. En rättrogen muslim ska be ett antal gånger under en dag. Alla dessa infaller inte under arbetstid. Idag ska t. ex. enda bönen som sker under "kontorstid" ske kl 12:53, dvs under normal lunch-tid.


    Jag är nyfiken: kan inte muslimer prata med Gud utan att göra det rituellt med matta åt Mecka o.s.v.?
  • Konservativ
    Tom Araya skrev 2019-07-05 21:44:37 följande:
    Om arbetsgivarna hade fått bestämma själva hade arbetsvillkoren och arbetsmiljön varit som före fackföreningsrörelsen och myndigheter som arbetsmiljöverket m.fl.
    Är det vad du eftersträvar?

    Det finns många sätt att koppla av på, vilka fler vill du ska tillåtas på arbetsplatsen på betald arbetstid?
    Nähä haha. Var inte fånig.
  • Konservativ
    Oschlaka skrev 2019-07-06 18:01:09 följande:
    om du firar jul..kan inte du fira jul utan att äta julmat?
    Jul firar jag en gång om året. En bättre jämförelse vore då mässan varje söndag. Är man katolik ska man gå på mässa varje söndag fast man kan gå på lördag kväll så i princip har man ett helt dygn på sig. Nu kan det ju hända att arbete eller avstånd till kyrkan gör det omöjligt att gå. Då är det omöjligt.

    Firar gärna jul utan julmat. Gillar inte julmat.
  • Konservativ
    Oschlaka skrev 2019-07-06 22:02:26 följande:
    Var går gränsen för hur ofta det får ske och inte ske då? 
    Vem sätter den gränsen?
    Jag äter vad jag har lust med på julafton.

    vad gäller frågan om jag inte kan gå i kyrkan så var jag tvungen att kolla i katekesen och där står inget antal gånger man kan vara frånvarande. Men olika skäl finns som är godkända: sjukdom, sjukdomar hos spädbarn, dispens från prästen. OM man bor i ett land som kräver att man jobbar på söndagen så måste man ju, men ska ändå försöka leva dagen som den dag som gav oss försoning. Gäller också om man av nån annan anledning måste jobba på en söndag.  (Anledningen till att kristna har söndag som helig dag är att Jesus uppstod på en söndag.) 
  • Konservativ
    Ocdkille skrev 2019-07-06 23:37:09 följande:
    Kyrkan var stenhård förr då straffades man hårt om man inte gick på söndagen. Taskigt med tanke på att det bara var söndagen som var ledig då och att då tvingas sitta i kyrkan. Sen var kyrkan stenhård med att man inte fick arbeta på sabbaten. Vet ett fall då dom lätt en stackare dö på grund av det. Dom var några som höll på att gräva en brunn innan sabbaten skulle börja. Då rasade det igen över en av männen. Dom andra började gräva fram honom men när klockan slog över till sabbat då tordes dom inte gräva mer för dom var rädd för prästen. Han som var i brunnen hade en hund som skällde i flera minuter men sen slutade han. Det tragiska var att när sabbaten var slut och dom grävde fram honom visade det sig att dom var nästan framme när dom slutade och hade troligen kunnat få fram honom om dom fortsatt. Troligen var han vid liv så länge som hunden skällde. 

    När det gäller muslimer och deras bön så kan dom flytta den eller få dispens om det krävs. Tex kan en pilot som måste ha kontroll under en hel flygning få dispens osv. Men som många har skrivit muslimer har inga problem att hålla sig inom sina raster. Då är det värre med alla rökare som i alla tider tagit extra raster för att röka.
    Helt osannolik historia (som i och för sig kan ha hänt) eftersom Jesus tar upp just en historia om ett får som ramlar i en brunn på söndag och säger att det är självklart att man tar upp den. Matt 12:11. I det gamla bondesamhället var det många sysslor som måste göras varje dag så det säger sig jälvt att man inte kan sitta och stirra på söndagarna.
  • Konservativ
    Oschlaka skrev 2019-07-06 23:44:52 följande:
    Var har du källan på att Jesus uppstod på en söndag?
    Paulus började med ett argument som inte kan ifrågasättas: Om de döda inte kan uppväckas, då kan Kristus inte heller ha uppstått från de döda. Vad skulle det i så fall betyda? Att det kristna budskapet är en enda stor bluff
    Paulus menade troligen tvärtom: att de döda faktiskt kan uppväckas vilket bevisas av att en död har uppväckts, nämligen Jesus.

    Jesus uppstod på påskdagen, en söndag. 
Svar på tråden Ska folk få BE på arbetstid?