• Anonym (L)

    Kan man älska sin partner om man är otrogen?

    Att älska någon för mig innebär också att man bara håller sig till den personen och respekterar den, har man tankar på att vara otrogen talar man om det för sin respektive för då är något i förhållandet galet, då har man iaf gett det en chans att förändras om det är något båda tycker behövs. Är man otrogen så har man ingen respekt för personen man påstår sig älska. Man vill äta kakan och ha den kvar och ett sånt svek är i mina ögon oförlåtligt och inget man gör mot någon man faktiskt älskar.

  • Anonym (L)

    [quote=79744196][quote-nick]Oerhörd skrev 2019-07-08 16:08:10 följande:[/quote-nick]Nej, det är inget som är galet i en relation där ena eller båda törs erkänna att den/de känner attraktion och lust till andra. Det som är galet är att så många tror att det måste vara slutet på relationen, trots att den är fantastisk på alla andra sätt.

    Jag förstår inte det där uttrycket, vem vill INTE både äta kakan och ha den kvar??[/

    Att bli attraherad och vara otrogen är 2 helt olika saker.. sen gör alla som dom själva vill men skulle min man vara otrogen finns det inget kvar för oss då är det slut för ett sånt svek kommer jag aldrig över oavsett hur mycket han påstår att han älskar mig. Jag vill inte leva i ett polyamoröst förhållande.

  • Anonym (L)

    [quote=79745824][quote-nick]Oerhörd skrev 2019-07-09 09:56:12 följande:[/quote-nick]De flesta som upplever stark ömsesidig attraktion är nog sugna på att göra något annat än trycka tillbaka de känslorna. Jag tycker att det är värre att genom ultimatum och felaktigt dragna slutsatser (du älskar inte mig om du vill ligga med en annan) tvingas till avhållsamhet vid attraktion. En sån missunnsamhet skulle göra att det är slut mellan oss. Låg självkänsla och svartsjuka är inte det minsta attraktivt för mig.[/

    Vad sjutton har låg självkänsla och svartsjuka att göra med att man inte är okej med att ens man inte ska ligga med andra?! Låter ju helt sjukt i mina öron.

    För de flesta personer i monogama förhållanden är det inte okej att ligga med andra? Om man har en sån önskan så får man väl gifta sig med någon som vill

    samma.

  • Anonym (L)
    molly50 skrev 2019-07-09 12:15:43 följande:

    Så enligt dig så är man svartsjuk och har låg självkänsla för att man vill leva monogamt?

    För mig är en partner som vill ligga med andra inte det minsta attraktivt.

    Nu är jag inte singel. Men hade jag varit det så är det en sak jag hade velat få veta innan jag ens inledde en relation med någon som vill ha ett öppet förhållande.

    Och det har inget med svartsjuka och låg självkänsla att göra utan att jag inte vill leva polyamoröst.


    Exakt!
Svar på tråden Kan man älska sin partner om man är otrogen?