• Bjoer

    Kan man älska sin partner om man är otrogen?

    Ällingen skrev 2019-07-07 00:04:03 följande:
    Av fel orsak? Jag kan inte älska någon av fel orsak. Jag älskar av rätt orsak. Därför har jag svårt att förstå.
    Fast vet du verkligen orsakerna till varför du älskar någon? Det du vet är väl rationaliseringarna? Orsakerna är ofta saker i vårt undermedvetena som vi inte riktigt har koll på.

    Känns som en del här (inte specifikt du) har en lite naiv och förenklad syn på vad kärlek är. Har ni titta på för många romantiska filmer? Kärlek är komplicerat och det är inte alltid det går hand i hand med vad som är bäst för en. Det är inte alltid ens handlingar och känslor går åt samma håll. Vissa har mer konsekvenstänk än andra, vissa är inte intresserade av andra när de är kära, för vissa är det ingen skillnad på hur de känner sexuellt för andra, trots att de är dökära i en viss person.

    Jag t.ex. älskar min flickvän men om hon skulle tillåta det, och jag på allvar skulle tro att det inte påverkade vårt förhållande negativt, skulle jag utan problem kunna ha sex med andra kvinnor. Det betyder inte att jag inte älskar min flickvän "på riktigt", utan det betyder bara att kärlek och sex inte är samma sak för mig. Sex är nödvändigt i ett kärleksfullt förhållande, men ett kärleksfullt förhållande är inte nödvändigt, eller ens ivägen, för sex.
  • Bjoer
    Anonym (Tror inte det) skrev 2019-07-08 21:22:01 följande:

    Jag känner ingen skam över min sexualitet (vad du nu fick det ifrån?). Men skulle känna avsmak för att ha sex med någon utan känslor. Om du inte känner så kan alltså vilken slemmig gammal gubbe som helst duga för sex ? Det viktigaste är ju sexet?


    Eller är det egentligen så att det helst bör vara en sexig, åtråvärd kille? I sådana fall så har man vissa känslor eftersom man anser den vara sexig och åtråvärd?

    Observera att jag inte påstår något utan är bara frågar av nyfikenhet. För mig är det otänkbart att ha sex utan känslor. Provade många ggr som yngre (ej otrogen) men det gav inget mer än bara ånger och ångest.  


    Normalt när man pratar om sex utan känslor syftar man på romantiska känslor, inte känslor över huvud taget. Givetvis vill man vara attraherad av den man har sex med, men det är ju inte det som åsyftas här.

    "Därför är det inte så självklart för mig att man kan älska sin partner och ändå vara otrogen."

    Fast du måste göra skillnad på vad som fungerar för dig och vad som är möjligt. Trådrubriken frågar "Kan man älska sin partner om man är otrogen?" och svaret på det är "Ja" eftersom det syftar till personer generellt, inte dig specifikt.
  • Bjoer
    Anonym (Anonym) skrev 2019-07-09 10:40:41 följande:
    Varför gifta sig om man vill ha flera partners i sitt liv?
    Fast har man flera partners om man bara har sex med några? En är ju ens livspartner och andra är sexuella partners eller bara någon man hade tillfälligt sex med. Det är inte samma sak.

    Enda anledningen till att vi inte gör så (har sex med andra) är nog att vi inte vill se den andra med någon annan än en själv. Inte att man själv inte kan hantera det.
Svar på tråden Kan man älska sin partner om man är otrogen?