Inlägg från: Anonym (tobbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tobbe)

    Kan man älska sin partner om man är otrogen?

    Nope älskar man verkligen någon då vill man inte skada den utan den personen betyder allt för en. Ligger man med andra då visar man noll respekt för den man påstår sig älska. Då älskar man inte den. Kan man inte hålla sig då bör man göra slut så ens partner kan få en chans att hitta riktig kärlek och inte slösa tid på en otrogen skit.

  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Linda) skrev 2019-07-06 23:19:38 följande:
    För att man älskar varandra...
    Uppenbarligen inte om man inte kan låta bli att skada den andre.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Linda) skrev 2019-07-06 23:31:15 följande:
    Som sagt, om man älskar varandra av fel orsak så kan konsekvenser bli just otrohet.
    Man har alltid ett val. Älskar man sin partner som man år ihop med då har man två val om man blir tänd på en annan. Endera är man trogen och eller så lämnar man sin partner så att den kan hitta någon som älskar den mer. Man har alltid ett val är man otrogen då har man gjort valet att vara ett svin mot sin partner. Har jag en flickvän då föredrar jag att hon gör slut om hon inte klarar att vara trogen för då kan jag leta efter någon som verkligen älskar mig på samma sätt som jag älskar. 
  • Anonym (tobbe)
    Oerhörd skrev 2019-07-06 23:54:33 följande:
    Nejdå, det finns fler val. Jag berättade hur jag känner och träffar numera den andra regelbundet. Älskar min man djupt och innerligt, men jag vill absolut inte vara utan den andra. Sen ligger vi båda med andra också, lämnar varken min man eller min extra bara för att jag blir tänd på någon annan, det verkar ju jättedumt, vi älskar varandra och har det hur bra som helst ihop. Varför skulle vi ge upp det för att vi blir tända på andra också ibland?
    Ok fast det är ytterst få som vill ha öppna förhållanden så mitt resonemang stämmer i princip alla fall. Dessutom skulle man ju berätta när man avslutar förhållandet att det beror på att man vill ligga med andra så då kan partnern säga att det är ok. Sen är ditt förhållande i princip en kk som du tycker lite extra mycket om. Jag och många med mig vill ha mer än det. Ska man ha ett kk förhållande då skulle jag se det som ett sådant och inget annat.
  • Anonym (tobbe)

    Är man otrogen då älskar man inte sin partner. För är man otrogen då innebär det att man har gått in i ett monogamt förhållande när man egentligen mer vill ha ett kk förhållande. Man sviker sin partner och låter sin partner slösa kärlek på någon som uppenbarligen inte delar den för gör man det då sviker man inte den man älskar. Ni som vill leva i förhållanden som mer påminner om sambo förhållande med kk och som vill ligga runt gör det. Men skaffa er en partner som också vill det för lurar ni någon att ni lever monogamt fast ni inte gör det då skadar ni dom och det gör man fan inte mot någon man älskar. Skulle jag ha en partner och få reda på att hon var otrogen då skulle jag bryta helt. Skulle bränna alla kort. Glömma allt som hade med henne att göra och aldrig mer prata med henne. För hon skulle ha svikit mig så. Skulle hon känna att det är någon annan hon har blivit förälskad i då får hon göra slut först.

  • Anonym (tobbe)
    Oerhörd skrev 2019-07-12 14:39:43 följande:
    Se där, tack för svar! Vad tror du orsaken till monogami är då? Jag vet ju varför jag inte tycker att det är ett rimligt alternativ, men varför tycker andra det? Jag får aldrig någon förklaring om vad fördelarna är, allt jag lyckas resonera mig till handlar alltid om att det inte är rimliga argument - naturligt eftersom jag ju valt bort det. Och jag älskar att då nya synvinklar! Jag vet att jag är fördomsfull, men jag jobbar iallafall aktivt med att motarbeta mig själv på den punkten :)

    Jag hade ingen aning om att jag letade efter en livspartner när jag träffade min, ibland händer saker ändå. Vi visste inte ens att det fanns alternativ de första decennierna tillsammans, eller att ett alternativ till misslyckad monogami (ja, det var misslyckat för oss) var vad vi behövde, det har vi kommit fram till genom en himla massa parterapi och öppna samtal där målsättningen varit en rimlig lösning för ett livslångt lyckligt äktenskap.
    För att sex är mer än fysiskt för oss monogama. Det betyder mer att ha sex med någon och det betyder mer att vara trogen en person. När jag är ihop med någon då betyder den personen allt och jag vill inte ligga med någon annan. Och jag vill inte att den ska känna annorlunda. Sen att andra inte vill leva så bryr jag mig inte i om du vill leva så då kan du göra det jag bryr mig inte. Men folk ska vara ärliga med det då så att vi som vill vara monogama inte slösar tid och kärlek på någon som inte känner samma. 

    Sen om vi vänder på det eftersom du vill vrida och vända på det. Vad skiljer ditt och ditt mans förhållande sig från ett kk förhållande? Förutom att ni dessutom juridiskt är gifta och bor tillsammans.
  • Anonym (tobbe)
    Oerhörd skrev 2019-07-13 16:25:51 följande:
    Min reaktion på dina argument för monogami:

    - Det finns andra sjukdomar som smittar på andra sätt än genom sex som också behöver behandlas. Det är till att vara lite pryd att känna att klamydia är värre än en rejäl influensa. Används dessutom kondom och hålls lite koll på partners så är det ingen större risk. Att vara poly innebär inte att knulla runt hejvilt i något självskadeliknande riskbeteende. Så jovisst, mindre risk förutsatt att båda är trogna, men en könssjukdom eller två är inte hela världen heller. Vi riskerar dem ofta som singlar, de blir inte farligare när vi är i en relation.

    - Snarare mindre risk att bli lämnad för att partnern får känslor för en annan eller för att en blir överträffad i sängen. Hen får ju leva ut det precis som hen vill, och har ändå sin partner och familj som primär, och de vet att de är just det även när partnern är mitt uppe i den mest stormande nyförälskelsen eller hett sex. Vi vet dessutom mycket väl om att sex är som hetast i början på en relation, slentrianen infinner sig i regel först efter åratals nötande på varandra. Att lämna en bra partner för hett sex när det heta sexet ändå är tillåtet verkar korkat. Vill partnern lämna relationen gör hen det oavsett om hen haft lov att ligga med andra eller inte. Kanske till och med lämnar snabbare i ett monogamt förhållande, just för att suget att ligga med någon annan är så stort, och då måste ju primärrelationen brytas upp först, för monogama. Det blir mer bråttom för att få lov att leva ut den nyfunna lusten, och alla fördelar med den primära relationen (så som gemenskap och djupare kärlek) får inte riktigt en rättvis chans i konkurrensen med lust och nyhetens behag hos den nya.

    - Bråk om arv löses med ett genomtänkt testamente. Samma problem uppstår ju om relationen upplöses på grund av den ena partnerns lust till en annan, och de först efter separationen råkar få ett till barn. Känns inte specifikt som ett poly-problem.

    Det låter... trist. Jag har jättemycket känslor för väldigt många människor. Är en väldigt kärleksfull och omtänksam person med varma känslor för såväl vänner, familj, släkt och partners :)
    Problemet är att du har en annan syn på sex än vad många av oss har. För mig betyder sex mer än att bara ligga. Ska jag ha sex med någon då betyder det mer. Det du beskriver är i princip en kk relation. Du har en kk relation som du dessutom bor med och visst det passar dig men det passar inte alla. Jag vill ha en djupare relation med någon som ser på sex på samma sätt som jag och som känner som jag.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (eftersom normen är monogam...) skrev 2019-07-14 09:37:20 följande:
    Även fast jag är monogam tycker jag att din beskrivning av Oerhörds relation med sin man är fruktansvärt oförskämd! Att nedvärdera någons relation och känslor för en person på det viset är fruktansvärt trångsynt. Bara för att du sätter ditt sätt att leva på som "bättre" och "rätt" eftersom det faller inom normen betyder inte att du kan säga att de har en kk-relation.
    Fast hon gör ju samma när det gäller att nedvärdera monogamiska förhållanden. Dessutom är det ju i stort sett en kk relation förutom att dom även bor med varandra.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (jo på sitt usla sätt) skrev 2019-07-15 11:55:29 följande:
    Alldeles riktigt ger inte mänskliga omständigheter en rätt att såra andra människor. Jag säger bara att det händer pga att vi är just mänskliga. Vi felar, tar dåliga beslut, sårar både oss själv och andra på vår livsresa. Vi är alla förstagångsresenärer på detta skepp och lär oss efterhand.

    Att otrogna människor oftare är svartsjuka själv ligger det något i, men också motsatsen. Jag har varit den som varit minst svartsjuk i mina relationer trots att jag har haft mest benägenhet att bedra.

    Dina resonemang har många poänger men är i mångt och mycket svartvitt på exakt det sätt jag syftade på, där det blir lönlöst att föra en diskussion eftersom den nyanslösa muren står emellan. Vi tänker helt enkelt för olika.

    Avslutningsvis har mitt ändamål, aldrig varit att såra någon men jag har inte haft förmågan i mig att förhindra just detta även om förnuftet sagt annorlunda.
    Man har alltid ett val. Du har valt att vara otrogen. Ingen tvingade dig. Du hade enkelt kunnat avstå. Annars har du extremt dålig självkontroll.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2019-07-16 22:31:52 följande:
    Ja såklart kan man älska sin partner och samtidigt ha sex vid sidan om. Vad har det ena med det andra att göra?
    Man vill inte göra något som skadar dom man älskar. Att vara otrogen gör det är man det då visar det att ens begär är viktigare än dom man säger sig älska.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2019-07-17 12:13:16 följande:
    Anonym (man) skrev 2019-07-16 23:38:49 följande:

    Tja, man brukar ju inte pissa människor man älskar i ansiktet, då det kan ju bli lite förvirrande när man gör det och samtidigt säger att man älskar dem.


    Jag gör inte detta för att skada min partner, precis som jag tror att han inte nekar mig sex för att skada mig. Jag har större begär och då han prioriterar allt annat än mig så är det konsekvensen av hans val. Vi är tillsammans men han äger inte rätten till min kropp, det gör jag själv och jag väljer vad jag vill göra med den. Precis som jag inte kan kräva sex av honom kan han inte kräva total avhållsamhet från mig.
    Visst om han är ok med att du ligger runt. Är han inte ens medveten om det däremot då älskar du inte honom eftersom du skadar honom. För mig är det hela kitet när jag är i ett förhållande. Är det någon som inte delar den synen på förhållande då hoppas jag att dom är ärlig med mig så jag inte slösar tid på det förhållandet. Berätta för din man att du vill ha ett öppet förhållande. Vill han ha det då kan ni fortsätta men vill han inte då får du leta efter någon som vill det.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2019-07-17 18:30:29 följande:
    Bra. Du har aldrig haft det behovet.och som sagt, ingen kan förutspå framtiden. Du vet inte vad du är kapabel till under andra omständigheter. Så för att återgå till ts fråga, självklart kan man älska sin partner och samtidigt vara otrogen. Jag och flera andra här inne påstår just detta. Att DU sedan påstår att det inte går, jo men bevisligen går det. Du vet inte vad jag eller någon annan som är otrogen känner för våra partners.
    Fast skadar man dom man älskar? Om du verkligen älskade honom då skulle du säga till honom att du vill ha ett öppet förhållande och vill han inte det då får du gå vidare. Att ljuga och bedra är inte att älska.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2019-07-18 00:09:33 följande:
    Det är inte du som sätter upp reglerna, sorry och btw, du har ingen aning om mina känslor för min man så du kan bara lägga ner. Och igen ,vad min man inte vet skadar honom inte. Det som däremot skadar förhållandet är min mans ignorans gentemot mig och mina behov. Visst, man kan lämna förhållandet men när det finns barn med i bilden är det inte så enkelt. Så du kan ta din svartvita enformiga bild om hur ett perfekt äktenskap ser ut, jag lever i verkligheten och allt är inte rosa moln varje dag. Däremot älskar jag min man högt, vi har levt ihop i typ 25 år och jag lämnar inte honom för lite sex.

    Som jag skrev till en annan användare här, har man inte varit i min eller andras situation tidigare så vet man inte vad man faktiskt kan vara kapabel till, för 15 år sen levde jag i din fantasivärld med. Och tänkte att jag aldrig skulle vara otrogen någonsin. Men det ändrades när omständigheterna ändrades. Betyder det att jag inte älskar min man? Nej jag älskar honom väldigt mycket, men jag kan ha sex utan hans vetskap och älska honom samtidigt.
    Återigen tids nog kommer det fram och han såras. Och att ni har barn försvarar inget dom lär inte gilla när dom en vacker dag får veta att deras mamma var konstant otrogen. Folk skiljer sig hela tiden. Som jag skrev klarar du dig inte utan att ligga runt fine men fråga din man då om det är ok. Sen är det en lam ursäkt att bara för att han inte vet om det så lider han inte det är rent skitsnack. Då kan man ju göra vad som helst bakom ryggen på sin parter. Dom som vill ha en extra familj kan skaffa det tex. Man har alltid ett val. Med din logik kan en som misshandlar sin partner påstå att det är av kärlek för det är den personen som definerar vad kärlek är enligt dig. 
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2019-07-18 00:14:40 följande:
    Igen, jag skadar inte min man. Han lever i total ovisshet. Han vet inte om att jag har sex med en annan man. Han däremot väljer att sätta sin prioritet på annat än sin fru. Det är i sig ett svek.
    Du väljer din prioritet före din man det är ett svek.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Självklar) skrev 2019-07-18 01:10:15 följande:
    Personligen har och är jag otrogen mot min kille för att vi har ett obefintligt sexliv. Jag gör det inte ofta men någon gång har det blivit. Jag har aldrig varit otrogen mot någon annan man än honom. Samtidigt älskar jag nog denna man mest av alla jag varit tillsammans med. Utan sex blir jag sur o grinig. Men om jag får kulla av mig nån gång så har jag istället mkt större förmåga att njuta av det vi har
    Fast säg det då och låt honom bestämma om du älskar honom istället för att svika honom. Om ni inte har sex då kan ni väl vara kompisar istället. Sen går det att träna sig att inte ha sånt behov av sex. Finns många som aldrig får sex men som lär sig hantera det.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Ja) skrev 2019-07-29 15:50:44 följande:
    Det behöver inte vara så komplicerat faktiskt.

    Man kan vara jättenöjd med både sexliv och den man lever med, likväl så passar man på när tillfället dyker upp på jobbresan (eller vart man nu är)

    Säger inte att det är rätt, men människor är kåta helt enkelt, och agerar inte alltid helt logiskt eller eftertänksamt i alla lägen.
    Alla människor har kontroll. Väljer man att vara otrogen då är det ett medvetet val man gjort som skadar den man säger sig älska.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Ja) skrev 2019-07-30 01:59:10 följande:
    Tänker mer på kåtheten där och då, men lite alkohol i kroppen.

    Då blir det lätt att parningsdrifterna tar över för många.
    Fast man har ändå ett val. Kåthet och alkohol tvingar en inte att göra något man gör ett val att göra det. Man kan inte skylla på något annat. Man sviker sin partner för man älskar den inte tillräckligt.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Ja) skrev 2019-07-30 01:59:10 följande:
    Tänker mer på kåtheten där och då, men lite alkohol i kroppen.

    Då blir det lätt att parningsdrifterna tar över för många.
    Fast man har ändå ett val. Kåthet och alkohol tvingar en inte att göra något man gör ett val att göra det. Man kan inte skylla på något annat. Man sviker sin partner för man älskar den inte tillräckligt.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Ja) skrev 2019-07-31 14:47:00 följande:
    Men det har jag aldrig påstått heller, så varför hänger du upp dig på det?

    Men du kan inte heller sitta och bedöma hur mycket folk älskar varandra, och koppla olika handlingar till det.

    Tex så finns det de som gärna har sex med andra, trots att de älskar varandra.

    Vissa som inte skulle kunna tänka sig detta påstår då att de som blandar in andra i sitt sexliv kan inte älska varandra, för då gör man inte så.

    Men då utgår man felaktigt ifrån att alla andra fungerar som en själv, men vi är alla olika.
    Skadar man medvetet dom man älskar? Visst man kan sträcka sig att dom har lite känslor för personen men inte djupa. Dom jag älskar skadar jag inte att du gör det visar bara att du inte vet vad kärlek är och att du bara är empatilös.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (Ja) skrev 2019-07-31 22:37:26 följande:
    Nu utgår du ifrån dig själv igen.

    Det finns människor som inte kan motstå alkohol fastän de vet att det skadar dem de älskar, osv

    Det funkar inte så svart vitt.

    Dessutom så är det inte otroheten i sig som skadar, det är vetskapen om det.

    Om det inte kommer fram blir ingen sårad heller, och det är normalt så otrogna tänker. Så länge inget kommer fram blir ingen skadad heller. Det är ju ett risktagande, som så mycket annat i livet.

    Sen varför sådana påhopp? Bara för att jag har en annan uppfattning än dig om hur folk som är otrogna resonerar, så är väl inte det samma sak att jag tycker det är rätt?

    Om jag resonerar om hur en seriemördare tänker och fungerar, betyder det då att jag sympatiserar med denne, kanske tom en seriemördare själv?
    Droger och alkohol är beroendeframkallande alltså finns det dom som rent fysiskt har extremt svårt att stå emot. Sex är det inte alla kan stå emot visst det finns teorier om sexmissbruk men man har inte kunnat se det i studier och även om det skulle finnas så kvaliciferar de flesta inte sig för diagnosen. Sen att den man säger sig älska inte vet om spelar ingen roll. Man kan utan problem stå emot men väljer att inte göra det för lite njutning trots att man vet att det skulle krossa den man säger sig älska.
Svar på tråden Kan man älska sin partner om man är otrogen?