• Oerhörd

    Kan man älska sin partner om man är otrogen?

    Anonym (tobbe) skrev 2019-07-06 23:43:16 följande:

    Man har alltid ett val. Älskar man sin partner som man år ihop med då har man två val om man blir tänd på en annan. Endera är man trogen och eller så lämnar man sin partner så att den kan hitta någon som älskar den mer. Man har alltid ett val är man otrogen då har man gjort valet att vara ett svin mot sin partner. Har jag en flickvän då föredrar jag att hon gör slut om hon inte klarar att vara trogen för då kan jag leta efter någon som verkligen älskar mig på samma sätt som jag älskar. 


    Nejdå, det finns fler val. Jag berättade hur jag känner och träffar numera den andra regelbundet. Älskar min man djupt och innerligt, men jag vill absolut inte vara utan den andra. Sen ligger vi båda med andra också, lämnar varken min man eller min extra bara för att jag blir tänd på någon annan, det verkar ju jättedumt, vi älskar varandra och har det hur bra som helst ihop. Varför skulle vi ge upp det för att vi blir tända på andra också ibland?
  • Oerhörd
    Anonym (tobbe) skrev 2019-07-07 00:06:48 följande:

    Ok fast det är ytterst få som vill ha öppna förhållanden så mitt resonemang stämmer i princip alla fall. Dessutom skulle man ju berätta när man avslutar förhållandet att det beror på att man vill ligga med andra så då kan partnern säga att det är ok. Sen är ditt förhållande i princip en kk som du tycker lite extra mycket om. Jag och många med mig vill ha mer än det. Ska man ha ett kk förhållande då skulle jag se det som ett sådant och inget annat.


    Intressant att du kan avgöra att min man är i princip en kk som jag tycker lite extra mycket om. Jag ser det exakt tvärtom, kan aldrig tänka mig att nöja mig med monogami igen, jag vill ha mer än det.
  • Oerhörd
    Anonym (L) skrev 2019-07-08 11:55:05 följande:

    Att älska någon för mig innebär också att man bara håller sig till den personen och respekterar den, har man tankar på att vara otrogen talar man om det för sin respektive för då är något i förhållandet galet, då har man iaf gett det en chans att förändras om det är något båda tycker behövs. Är man otrogen så har man ingen respekt för personen man påstår sig älska. Man vill äta kakan och ha den kvar och ett sånt svek är i mina ögon oförlåtligt och inget man gör mot någon man faktiskt älskar.


    Nej, det är inget som är galet i en relation där ena eller båda törs erkänna att den/de känner attraktion och lust till andra. Det som är galet är att så många tror att det måste vara slutet på relationen, trots att den är fantastisk på alla andra sätt.

    Jag förstår inte det där uttrycket, vem vill INTE både äta kakan och ha den kvar??
  • Oerhörd
    Anonym (Tror inte det) skrev 2019-07-08 17:56:42 följande:

    Det kan vara så, men verkligen inte för alla. Jag hade aldrig kunnat ha sex med någon jag inte har känslor för, skulle bli äcklad och känna mig vidrig efteråt. Därför är det inte så självklart för mig att man kan älska sin partner och ändå vara otrogen. Det är inte en allmän sanning att sex och kärlek inte går hand i hand. Däremot finns det personer som inte har problem att ha sex utan känslor. 

    Vad är egentligen rätt eller fel? Jag vet bara att jag inte hade älskat min partner om jag var otrogen. Å andra sidan hade jag inte varit otrogen om mina känslor försvunnit, eftersom det inte är så svårt att avsluta ett känslolöst förhållande. 

     


    Äcklad och vidrig efter lustfyllt härligt sex? Jag försäkrar dig om att vi är väldigt många som inte känner någon som helst skam över vår sexualitet, och därmed inte känner oss annat än nöjda och tillfredsställda efter bra sex med vem som helst. Helt utan att nödvändigtvis älska personen eller älska någon annan mindre.

    Jag kan inte ens hålla med dig om att det inte är svårt att avsluta ett känslolöst förhållande, det har jag tack och lov inte lyckats med, däremot har jag lärt mig att känslor kan komma och gå i perioder :)
  • Oerhörd
    Anonym (L) skrev 2019-07-08 20:41:56 följande:

    [quote=79744196][quote-nick]Oerhörd skrev 2019-07-08 16:08:10 följande:[/quote-nick]Nej, det är inget som är galet i en relation där ena eller båda törs erkänna att den/de känner attraktion och lust till andra. Det som är galet är att så många tror att det måste vara slutet på relationen, trots att den är fantastisk på alla andra sätt.

    Jag förstår inte det där uttrycket, vem vill INTE både äta kakan och ha den kvar??[/

    Att bli attraherad och vara otrogen är 2 helt olika saker.. sen gör alla som dom själva vill men skulle min man vara otrogen finns det inget kvar för oss då är det slut för ett sånt svek kommer jag aldrig över oavsett hur mycket han påstår att han älskar mig. Jag vill inte leva i ett polyamoröst förhållande.


    De flesta som upplever stark ömsesidig attraktion är nog sugna på att göra något annat än trycka tillbaka de känslorna. Jag tycker att det är värre att genom ultimatum och felaktigt dragna slutsatser (du älskar inte mig om du vill ligga med en annan) tvingas till avhållsamhet vid attraktion. En sån missunnsamhet skulle göra att det är slut mellan oss. Låg självkänsla och svartsjuka är inte det minsta attraktivt för mig.
  • Oerhörd
    Anonym (Tror inte det) skrev 2019-07-08 21:22:01 följande:

    Jag känner ingen skam över min sexualitet (vad du nu fick det ifrån?). Men skulle känna avsmak för att ha sex med någon utan känslor. Om du inte känner så kan alltså vilken slemmig gammal gubbe som helst duga för sex ? Det viktigaste är ju sexet?

    Eller är det egentligen så att det helst bör vara en sexig, åtråvärd kille? I sådana fall så har man vissa känslor eftersom man anser den vara sexig och åtråvärd?

    Observera att jag inte påstår något utan är bara frågar av nyfikenhet. För mig är det otänkbart att ha sex utan känslor. Provade många ggr som yngre (ej otrogen) men det gav inget mer än bara ånger och ångest.  


    Med din logik ska jag alltså tolka det du skriver som att du provade att ha sex med slemmiga gamla gubbar många gånger när du var yngre, men jag vill helst inte göra mig dummare än jag är, så jag tackar för mig och lämnar dig ensam i den ringhörnan.
  • Oerhörd
    molly50 skrev 2019-07-08 21:22:08 följande:

    Visst är det så att känslor kan komma och gå.  Alla förhållanden har väl sina svackor.

    Men jag tycker ändå inte att det är en ursäkt för att vara otrogen.

    Vill man leva polygamt så får man försöka hitta någon likasinnad.


    Varför lämna en lycklig och kärleksfull relation för att hitta en likasinnad sexuellt när det går att lösa ändå?
  • Oerhörd
    Anonym (L) skrev 2019-07-09 10:14:19 följande:

    [quote=79745824][quote-nick]Oerhörd skrev 2019-07-09 09:56:12 följande:[/quote-nick]De flesta som upplever stark ömsesidig attraktion är nog sugna på att göra något annat än trycka tillbaka de känslorna. Jag tycker att det är värre att genom ultimatum och felaktigt dragna slutsatser (du älskar inte mig om du vill ligga med en annan) tvingas till avhållsamhet vid attraktion. En sån missunnsamhet skulle göra att det är slut mellan oss. Låg självkänsla och svartsjuka är inte det minsta attraktivt för mig.[/

    Vad sjutton har låg självkänsla och svartsjuka att göra med att man inte är okej med att ens man inte ska ligga med andra?! Låter ju helt sjukt i mina öron.

    För de flesta personer i monogama förhållanden är det inte okej att ligga med andra? Om man har en sån önskan så får man väl gifta sig med någon som vill

    samma.


    Typ allt? Jag vet att det inte är ok för de flesta i monogama förhållanden, men ingen lyckas beskriva varför. ?Jag vill inte? är inte ett genomtänkt argument när det handlar om känslor.

    Väldigt få polyamorösa törs erkänna sin läggning, för monogama tenderar bli så nedrans upprörda över tanken att vi kan känna oss trygga och älskade trots att vår primära partner i samma ögonblick har ångande hett sex med någon annan hen har varma känslor för, eller till och med älskar.
  • Oerhörd
    Bjoer skrev 2019-07-09 10:52:25 följande:

    Fast har man flera partners om man bara har sex med några? En är ju ens livspartner och andra är sexuella partners eller bara någon man hade tillfälligt sex med. Det är inte samma sak.

    Enda anledningen till att vi inte gör så (har sex med andra) är nog att vi inte vill se den andra med någon annan än en själv. Inte att man själv inte kan hantera det.


    Det är definitivt inte samma sak att dela decennier och familj med en primär partner som att ha extra vid sidan av. Min familj är precis lika viktig för mig nu som när jag var monogam, den har inte förlorat något alls i prioritet. Det verkar som att en del helt enkelt inte vill tro att det är möjligt att ha olika relationer och känslor parallellt, skygglappar är bekvämt, norm är enkelt att ha som rättesnöre.

    Tror att du träffar mitt i prick där i andra stycket. Men få är beredda att reflektera över vad den känslan egentligen innebär eller vad den grundar sig i.
  • Oerhörd
    molly50 skrev 2019-07-10 20:44:40 följande:

    Jag säger inget om att man vill leva polyamoröst så länge ens partner vill samma sak.


    Vad är ens poängen med att påpeka att allt är frid och fröjd om alla är överens?
Svar på tråden Kan man älska sin partner om man är otrogen?