Inlägg från: Anonym (Arv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arv)

    Fått sommarstuga som gåva som barnbarn vad skall jag göra för att göra rätt ?

    Rent krasst så kan din mamma om gubben dör snart hävda att det är förskott på arv som du fått. Han kan ju ta och skriva testamente, men mamma har alltid rätt till sin laglott. Så beroende på hur mycket gubben är värd för övrigt kan stugan komma att falla inom laglotten.

    Din mamma kan ju faktiskt ha väldigt goda skäl till att ha klippt kontakten.

  • Anonym (Arv)

    Jag skulle ha väldigt svårt för att medverka till att gubben snuvade min mor på sitt arv, om hon inte mig veterligen uppfört sig hemskt illa.

    Som sagt, mamma kanske har väldigt goda skäl till att ha klippt kontakten. Gubben kanske var helt hemsk. Och att då dessutom råka ut för att ens eget barn gick hans ärenden för att snuva en på arvet skulle vara oerhört sårande.

  • Anonym (Arv)
    Anonym (solen) skrev 2019-07-08 03:21:33 följande:

    mamma har mer än väldigt goda skäl till varför dom inte umgåtts, det är min morfar som är "ond" och det vet jag, dock har allt drabbat ( gått ut över min mamma ) så jag har bara blivit drabbad genom hennes sorg och förtvivlan till sin fars beteende som är helt oacceptabelt. Därför känns det som du skriver fruktansvärt att jag skall gå "hans vilja" och är det ens moraliskt rätt att hoppa över "arvinge" sådär bara för att man har en dålig relation, jag vill bara få höra om någon har goda råd eller varit med om liknande så jag kan göra det som.blir bäst för min mor och även mina barn. Vi skulle aldrig ha råd att köpa något sådant här eller husvagn dom närmsta åren, så dör han imorgon skulle ju vi vara jätte ledsna om vi behövde sälja den. tack för ditt svar!


    Du har alltså inte drabbats genom att din mamma genom att bryta med gubben skyddat er från att drabbas. Vore faktiskt i det läget helt fruktansvärt att du i egenskap av barn till din mor skulle hjälpa gubben att ännu en gång göra henne illa. Det är en kränkning att göras arvlös. Ett sätt för en elak förälder att utöva makt, över det barn som försökt göra sig fri.

    Du kan inte med gott samvete medverka till det om du och din mor har en god relation det vite illojalt och hemskt.

    Hjälp din mor att ta makten från gubben istället. Ta emot gåvan, mem se till att den eller pengarna den generar går till din mamma under tiden gubben lever.

    Jag tycker det är rätt frånstötande att så många tycket att du ska tänka på dig själv och ta din mots rättmätiga arv. I vissa situationer är relationer viktigare. Så småningom kommer du att ärva din mor ändå.
  • Anonym (Arv)

    Folk har uppenbarligen ingen känsla för moral nuförtiden. Man ska bara ha och ha och ha även om det innebär att man blir ett verktyg att kränka sin egen mor för en elak förälder, som tar till den sista makten han har över sitt barn. Fy.

  • Anonym (Arv)
    sextiotalist skrev 2019-07-08 12:12:34 följande:

    Men ts har inte krävt något, hon har fått den som en gåva.

    Ts kan via den här gåvan ta makten från sin morfar. Hon kan delvis hyra ut den och dela pengarna med sin mamma. Hon kan se till att detta sommarhus blir en plats med glädje och kärlek. Hon har all makt att göra detta till något positivt. Däremot anser jag att mamman är precis lika elak, när hon kräver att ts ska avstå från detta hus, sälja och ge mamman pengar.


    Pratar främst om alla de i tråden som tycker det är helt rimligt att TS ska sätta sina egna intressen främst och bli ett verktyg för en ond förälder att en sista gång utöva makt över sitt barn genom att beröva henne hennes födslorätt och ställa mor och dotter mot varandra.

    Denna man är alltså enligt TS en ond människa. TS mamma har inte haft en normal förälder utan en förälder som är ond och skadar. I ett sånt läge kan ett arv i alla fall uppfattas som lite plåster på såren, nån slags upprättelse. Men istället medverkar ens eger barn till att gubben återigen får utöva makt. Som TS mor skulle det nog göra oerhört ont.
  • Anonym (Arv)
    Anonym (U) skrev 2019-07-08 15:28:25 följande:

    Samma sak kan man säga om dottern som struntar i sin far och väntar på att han ska dö så hon kan ta hans pengar.

    2 fel gör inte en rätt.


    Så du tänker att det är helt omöjligt att det kan finnas extremt goda skäl till att TS mor sagt upp kontakten? Gubben kanske har misshandlat och våldtagit sin dotter, vad vet vi? Är det då verkligen orimligt att strunta i sin far och vänta på att få ut arvet?
  • Anonym (Arv)
    BurningDiamond skrev 2019-07-08 14:33:10 följande:

    Men herregud människa! Menar du på fullaste allvar att när en individ uppnår en viss ålder så har denne inte längre rätt att göra precis vad hen vill (köpa, sälja, ge bort, byta) med sin egen egendom och sina egna pengar? Så länge gubben är i livet så finns det inget arv, om gubben inte själv vill ge förskott på arvet.


    Jag pratar inte om det som är juridiskt möjligt utan om det som är moraliskt rätt som dotter. Allt som är lagligt är inte nödvändigtvis moraliskt rätt.
Svar på tråden Fått sommarstuga som gåva som barnbarn vad skall jag göra för att göra rätt ?