Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    Provoceras av kejsarsnitt!

    Fast ska man börja gnälla över skattepengar så är KS kanske inte rätt väg att gå. Det är väl försvinnande få medel det handlar om? Kring 15-20% snittas idag, och en del av dessa är alltså oplanerade och väldigt nödvändigs. En annan del är förlossningsrädda som blev traumatiserade efter förra födseln. Den återstående delen är en försvinnande liten procent rädda förstagångsföderskor.

    Jag tycker att jag har precis samma rätt att föda mitt barn med KS som du har att föra TVÅ framtida skattebördor till denna jord SAMTIDIGT. Herregud, där kan vi tala om ett övertramp. Hoppas verkligen att bara den ena snyl- jag menar det barnet får gratis skol-, tand- och läkarvård, så att du drar ditt strå till stacken och betalar fullpris för den andra ungen!

    Tycker även att de borde ha erbjudit dig samtal istället för ett kejsarsnitt under din problematiska förlossning. Allt går med lite god vilja!


    Anonym (Tvillingmamma) skrev 2019-07-08 16:25:45 följande:

    Vaddå trolla? Det angår ts för att hon är skattebetalare och KS utan medicinsk anledning är onödig kostnad.

    Jag fick ks för att det varit fara för barnens liv annars men önskade att få föda dem vaginalt. Det krävdes 10 personer i rummet vid min förlossning som var flerbörd. Bara tanken på vad det kostat! Hellre lägga pengar på samtal för den som är rädd att föda.


  • Ignoramus

    Och andra borde genomgå ett empatitest och därefter förbjudas att skaffa barn...


    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-09 11:03:41 följande:

    Trams! Det är en operation och ett beslut som tas av läkare. Att kvinnan är feg och inte står ut med smärta eller orkar krysta är inte en giltig anledning. Valet är fritt att skaffa barn, klarar du inte av att föda dem så avstå.


  • Ignoramus

    Och de som inte kan det ska... vaddå? Döda fostret i vecka 35?

    Systemet vi har idag är ju trots allt väldigt bra, tycker du inte det? De gånger rädslorna inte blir botade av samtal så blir det snitt istället.


    Anonym (Jj) skrev 2019-07-09 15:41:01 följande:

    Blir bara löjligt när du börjar jämföra en duplexförlossning med förlossningsrädsla. Självklart finns det tillstånd där det inte alls GÅR eller är möjligt att föda vaginalt. De allra flesta som är rädda inför förlossningen kan föda efter informativa och stöttande samtal. Såklart.


  • Ignoramus

    Yep, jag var fullt frisk och mitt barn också. De där pengarna vi kostade samhället då har vi förmodligen redan sparat in genom att inte behöva uppsöka vården sedan dess.

    Som samhälle måste vi ju hjälpa varandra. Du betalar skatt så att jag får mitt kejsarsnitt när något annat är helt otänkbart, jag betalar skatt så att din unge får vård når hen drabbas av en allergisk chock/trillar ner från ett träd/blir diabetiker/behöver extraresurser i skolan.


    Anonym (Jj) skrev 2019-07-09 15:37:44 följande:

    Jo tjena. Kan upplysa dig om att det inte är ovanligt med fullt friska kvinnor med fullt friska barn i magen som sitter som tjuriga småbarn framför doktorn och vägrar lämna rummet om de inte blir lovade snitt.

    [quote=79744406][quote-nick]Anonym (2 snitt) skrev 2019-07-08 18:01:19 följande:[/quote-nick]Det där är upp till kvinnan själv,det är hennes kropp.För att inte glömma alla som försökte föda vaginalt(det gamla sättet),men det gick liksom inte.Tur att kejsarsnitt finns ![/

    Nej det är verkligen inte upp till kvinnan att bestämma. Dagens curlade blivande mammor TROR att det är så.

    Bestämmer du själv när du vill opereras i andra sammanhang?


  • Ignoramus

    Nej men vad är alternativet menar du? Barnet finns ju redan där. Och det lilla jag vet om vanliga förlossningar är att du ska känna att du klarar av det som komma skall, och vara trygg i dig själv. Inte ha fullskalig panik redan innan det ens har börjat.

    Och vissa rädslor kan du inte bara ta tag i. Det ligger liksom i sakens natur att det är svårt att öva på att föda innan du ens är gravid.


    Anonym (Jj) skrev 2019-07-09 15:46:54 följande:

    Om man på riktigt hellre dödar sitt foster i v 35 (vilket är jävligt osmart då du ändå kommer få föda ut barnet) än att föda vaginalt är det nog läge att ta tag i sina rädslor INNAN man blir gravid.


  • Ignoramus

    Du dör inte av en bruten arm. Och barnsäng var den vanligaste dödsorsaken för typ 150 år sen, så helt naturligt är det inte heller.

    Handlar inte om att vara en bortskämd primadonna, haha. Men du jämför nån som tycker att det är jävligt läskigt att flyga, men gör det ändå med lite sprit eller mediciner för det är nice på Kanarieöarna, med någon som är maniskt rädd och slår över till totalt, okontaktbart panikläke. Rädslor är liksom inte jämna över brädet.


    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-09 16:00:08 följande:

    Såna otroliga dumheter! Ett barn med diabetes, allergisk chock, skada etc måste ha vård för att inte dö. En fullt frisk kvinna med normal graviditet dör inte avsatt föda. Hon vill bara inte för att det verkar läskigt och jobbigt. Stor skillnad! Blir man frivilligt gravid, vilket jag hoppas att de flesta blir, så vet man också hur barn kommer ut. Man är inget hjälplöst offer. Och det är klart det fanns ett alternativ för dig. Du ville bara inte, trots att miljontals andra uppenbarligen klarar det utan att vara bortskämd primadonna som du.


  • Ignoramus

    Och ja, det kan ju vara en enorm skillnad på olika kroppar.

    De kan ha varit med om övergrepp.

    De kanske inte identifierar sig som kvinnor överhuvudtaget.

    Det är verkligen INGET att bli provocerad över. Lägg din energi på viktigare saker, som typ att riktigt välställda familjer ändå kan ta ut betald föräldraledighet i nästan 500 dagar trots att de har en miljon på banken. Där kan vi snacka om att slösa skattepengar.


    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-09 16:29:34 följande:

    Håller jag helt med om. Tidigare erfarenheter ska alltid beaktas och lyssnas på. Stor skillnad på dessa och på förstföderskor som tror det är läskigt. Jag är också genuint nyfiken på uppfattningsförmågan och allmänbildningen hos de förstföderskor som säger: det finns inget alternativ för mig, jag kan inte föda vaginalt.

    Tror de på fullaste allvar att deras anatomi är annorlunda mot andra kvinnors då? För de verkar ju inte tycka det är konstigt att andra klarar det som de själva anser att deras kroppar inte kan. Måste vara bra märkliga läkare de har gått till, som ställt sådana diagnoser...:)


  • Ignoramus

    Det finns inte mycket alternativ i nuläget. Att bli förälder är inte en kvinnosak. Att opereras är det inte heller. Men att föda vaginalt är onekligen det.


    Anonym (Guckosko) skrev 2019-07-09 21:33:12 följande:

    Om de inte identifierar sig som kvinnor... ska de nog låta bli att göra kvinnliga saker.

    DET är absolut inget skäl.


  • Ignoramus

    De riskerna är ingenting i jämförelse med att låta någon i fullständig panik försöka föda... faktiskt. Sen är det synd att folk (inkl jag) är så skräckslagna, men då får man göra det bästa av situationen istället för tvång. Man ska vara medveten om riskerna, ja, men är patienten det och ändå väljer att fullfölja så är det patientens egna ansvar. Då kan man (såklart) fortfarande bli ledsen om det blir komplikationer i framtiden, men det är inte så att man skyller det på någon annan.


    Anonym (Jj) skrev 2019-07-11 13:13:31 följande:

    Varför är hon/han dum i huvudet? Tror de allra flesta med ordentlig kunskap och erfarenhet inom obstetrik mer tycker att det inte är ok att släppa valet vaginalt/sectio fritt med tanke på konsekvenser och risker det medför i nästkommande graviditeter.


  • Ignoramus

    Nä men vad är isf ditt problem med att det kan uppstå problem vid framtida graviditeter?


    Anonym (Jj) skrev 2019-07-11 16:09:17 följande:

    Och varför skulle man skylla något på någon annan? Är du möjligtvis en sådan som det kryllar av idag? Som hela tiden ska lägga över skulden på andra och inte förstår att saker och ting sker ändå, utan att det är någons fel. En sån som tror sig behöva ha kontroll över allt?


Svar på tråden Provoceras av kejsarsnitt!