• linani

    Du som var ung på 90-talet - vad var det bästa?

    Anonym (Tilda) skrev 2019-07-08 18:47:18 följande:

    Att maten smakade bättre.


    På vilket sätt smakade maten bättre?
  • linani
    Anonym (G) skrev 2019-07-08 19:10:28 följande:

    Matproducenterna har hittat ersättningsprodukter som är billigare att producera.

    Går du exempelvis till en ramdom pizzeria idag och beställer in en pizza är det stor risk att du varken får riktig ost eller skinka på pizzan trots att det står att det ska vara ost och skinka..


    Jag hävdar det motsatta. Människor är mer intresserade av mat och råvaror idag än vad som generellt var fallet på 90-talet. Nu kan man lätt få riktigt bra pizzor med San Marzano-tomater, burrata eller fin italiensk skinka var som helst. På 90-talet var det defintivt vanligare med trist burkskinks-capricciosa.
  • linani
    Anonym (87:a) skrev 2019-07-10 12:19:27 följande:

    Ja, jag är född 87. Det är mkt möjligt att det började föras någon typ av diskussion kring detta redan då, men det var inget som nådde mig som barn. Jag är väldigt glad att jag slapp den här oron i barndomen som dagens barn växer upp med.


    Jag är född -86 och minns ganska mycket diskussion om natur och miljö från min barndom på 90-talet. WWF var stort och man skulle rädda regnskog, ozonlagret, tumlarna i Östersjön. Minns rätt mycket diskussioner om Östersjön överlag, med övergödning och algblomning och bottendöd.

    I skolan hade vi sopletardagar, och källsortering och pant kändes viktigt.

    Däremot fanns det nog en känsla av att vi kunde RÄDDA miljön, medan det idag känns mer hopplöst.
Svar på tråden Du som var ung på 90-talet - vad var det bästa?