• AnonymZzZ

    Muskelryckningar . ALS?

    Hej TS,

    Jag hade precis som du i vintras. Började med tunga ben under hösten, tyckte inte jag orkade nåt. Sen kom stickningar i armar och ben, alla möjliga konstiga ryckningar som liksom hoppade mellan olika muskler. Stickningar i ena foten, varannan dag i andra handen. Jag var så himla orolig. Sen började jag tappa kraft i höger arm, orkade knappt äta eller borsta tänderna på barnen. Ständig frossa. Tankarna bara snurrade och jag analyserade alla symptom. MS? ALS? Vitaminbrist? Stress? ME? Hypokondri/ångest? Det konstiga var ju att symptomen liksom hoppade runt i kroppen.

    Efter ett par månaders väntan (fruktansvärt) fick jag komma till en neurolog som gjorde massa olika undersökningar och även tog en hel del blodprover. Allt var bra! Jag hade en lång lista med sjukdomar jag frågade honom om varpå han bestämt svarade nej på samtliga. Tårarna föll när jag satt där.

    Efter det försökte jag bara koppla av, men det blev inte bättre direkt. Började sakta sova bättre men var fortfarande tung i benen. Skulle med familj och vänner på skidsemester i mars, och förstod inte hur mina ben skulle orka? Men vi åkte upp, och hade en fantastisk vecka. Benen bar, det var sol, åt gott och bastade på kvällarna. Halvvägs in i veckan tänkte jag på alla mina symptom, som plötsligt kändes väldigt långt bort.

    Väl hemma igen började jag träna. Styrketräning hemma och korta löprundor. Kroppen svarade, och det var så skönt att känna styrkan komma tillbaka!

    Nu i efterhand tror jag att väldigt många av symptomen berodde på oro och ångest. Som jag eldade upp mig själv....

    Så TS, tror du kan vara helt lugn. Jag känner igen mig i mycket av vad du skrivit! Försök ta det lugnt, börja träna och sluta googla symptom!

Svar på tråden Muskelryckningar . ALS?