• ylletyg

    Muskelryckningar . ALS?

    Hej TS!

    Jag tänker direkt att domningar i händer och armar kan vara karpaltunnelsyndrom. Det innebär att det är för trångt så händerna får dåligt med blod. Kan vara på ena eller båda händerna/armarna.

    Jag har opererat en hand för det. Det blev värre efterhand. Från början domnade bara handen när jag sov. Sen blev det hela armen. Sen även i vaket tillstånd. Som tex när jag skriver, schamponerar håret eller kör barnvagn. Styrkan avtog också.

    Efter operation blev handen avsevärt mycket bättre om inte helt bra.

    Angående benen så tänker jag på D-vitaminbrist.

    Jag orkade knappt gå för något år sedan. Benen var så tunga och jag hade ont på framsidan av låren. Doktorn visste inte varför, men tyckte jag hade låg på d-vitamin så jag började äta det.

    Det blev bättre i alla fall. Och idag har jag inga besvär med det alls.

    Sen tror jag träning kan vara bra för att generellt stärka muskler. Tänker att en kropp som fött barn förlorar en del av sin styrka naturligt. Sen är det väl olika om man tränar igen och vilken sorts träning det är.

    Tror också att du behöver tänka på något annat, vilket är lättare sagt än gjort. Men försök hitta något som tar mycket tid och tankeverksamhet.

    Men, om symptomen kvarstår efter en tid så bör du nog söka för det. Förutsatt att du gett det en chans att inte bli värre, så som att googla eller tänka på det så mycket.

    Kom också ihåg, precis som du tog upp tidigare, att de flesta allvarliga sjukdomar är ovanliga, och även om det är "nån" som får dem, så är sannolikheten så liten att det skulle vara just du.

    Med rätt kost och lagom träning så har kroppen en enorm förmåga att läka sig själv i många fall.

  • ylletyg

    Angående hur man "ska" må eller ha förväntade symptom, så ska man komma ihåg att varje kropp är individuell och hanterar smärta och sjukdomar på olika sätt.

    Jag kom senare fram till att smärtan i benen berodde på alltför lite träning. Jag hade varit aktiv med mycket träning i form av dans, simning m.m. när jag var yngre. Sen födde jag flera barn och prioriterade tyvärr inte träning. Det resulterade i att bl a den största muskeln som binder ihop över- och underkroppen fick för lite träning. Den går även fram på låren. Som sagt orkade jag knappt gå och jag kunde inte springa, det gick liksom bara inte.

    Läkare som jag träffat senare och nämnt provsvaret från d-vitaminet har sagt att det var ett helt normalt värde. Men just då var jag såå säker på att det berodde på det. Och eftersom läkaren sa att det k u n d e bero på det, så köpte jag den förklaringen.

    Min poäng här är, var inte orolig, det finns en logisk och oftast ofarlig orsak till de flesta symptomen. OM det nu är riktiga symptom och du inte inbillar dig.

Svar på tråden Muskelryckningar . ALS?