Inlägg från: Anonym (Bra fråga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra fråga)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    klyban skrev 2019-07-19 12:55:22 följande:

    DU bara berättar samma sak som innan, och tror du lindar in det som en åtanke.
    Samtidigt dina ord berättar den skambeläggning som du vill förmedla.


    Läste du ens min text ? Det är väl bättre att verka för att inte aborter görs FÖRE DET ENS FINNS några aborter att ha skuld för. Det är väl fullständigt självklart, Och jag är helt öppen med att jag tycker att både män och kvinnor kan vara i ett läge där de känner skuld till exempel i samband med abort. Ja, självklart tycker jag det är bra om såväl män som kvinnor känner skuld. Varför ska vi vara stolta över allt i vårt liv ? Jag känner MED RÄTTA skuld över vissa saker jag gjort eller underlåtit att göra.

  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-18 16:00:31 följande:

    Men ändå så är det DÖDA foster och så fort som REDAN i första veckan.
    Det är ett sätt att förnedra och trycka ned de orden används, och syftet är hur klart som helst.

    JA, samtliga har hybris och om man inbillar sig man äger en människa ens på något sätt.


    Har någon här sagt sig äga någon ?
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-17 23:58:42 följande:

    Men nu svarar jag, saken är att du försöker lägga skuld på dessa kvinnor, just för du har inte en egen åsikt, utan en hybris som får dig att tro det är din rätt och göra så.


    En kvinnas kropp är hennes egen, stigmatisera dom, är inte en sund "åsikt", utan en sjuk.
    Förstår inte hur du kan få den hybrisen, men så är det med agendor, det är sällan logik bakom.


    Jo, jag har definitivt egna åsikter. Att jag är kritisk till aborter beror på samma syn på livets värde som gorde att jag söke vapenfri tjänst på den allmänna värnpliktens tid, att jag sade nej till att bära vapen.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (kvinna35) skrev 2019-07-19 13:21:29 följande:
    Ok betyder det att Gud ändrade sig i nya testamentet? Inte längre såg lika allvarlig på dessa "brott" och hur kom det sig?
    Har tänkt att jag en gång när jag får tid ska läsa hela bibeln (och även koranen för den delen) så jag får lite bättre grepp om vad dessa religioner handlar om men men..

    Nej. Även Gud kan tänkas att ha temporära ordningar som från början är tänkta att vara temporära och bundna till en period, en grupp och ett område. Sedan är jag själv i o för sig inte bland de allra mest "bokstavstroende" vad gäller alla detaljer fastän jag är mer "bokstavstroende" än mitt eget samfunds biskopar, som inte tror på nånting alls, förutom partipolitik. Jag är alltså varken liberalteologisk eller bland de allra mest "fundamentalistiska".


    Egentligen är det mig utan snarare med mer "fundamentalistiska" tänkare du skall föra den diskussionen.

  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 13:18:09 följande:

    Så vilka mer ska inte få ta del av sjukvården, när du sonika anser att det är din sak att bestämma.


    Jag säger från och med nu ska vi sluta hjälpa diabetiker, just bara för att jag anser det är inget vi ska betala för.
    Men rätt roande att du inte vet hur sjukvården arbetare.
    Och skoj att man idag läser det nu är krav på att utföra ALLA arbeten som barnmorska, annars kan de söka annat arbete.


    Var har jag skrivit att jag får bestämma ? Kan du citera  tack ? Jag vet dessutom mycket väl hur sjukvården fungerar. Personligen tycker jag att diabetiker skall få vård., men om du inte tycker det är du i din fulla rätt att arbeta för att de inte skall få det. Du kan driva frågan och om det får majoritet i landstinget eller riksdagen så kan det ju bli så, även om jag inte stöder det. Det är också demokrati. Vad som ingår i en barnmorsketjänst kan naturligtvis arbetsgivare och arbetstagare komma överens om vid anställningen. Olika tjänster är olika.
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 13:19:52 följande:

    Du är i en fantasivärld, där du har en hybris utan dess like.
    Enda du gör här är att stigmatiserar och skuldbelägger och förnedrar de som vill ta detta valet till abort.
    Vart får du den hybrisen ifrån, och mer lustigt hur du inte inser det själv.
    Men så är det alltid med agendor att styra andra människor.


    Jag förnedrar ingen. Jag ser också de som gör abort som värdefulla individer, och viktiga, och jag ser inte mig själv som någon god människa. Jag har tvärtom många brister.  Jag säger inte att jag själv är bättre, men på samma sätt som det är rätt att skuldbelägga mig när jag är skyldig kan jag tycka det är rätt att ge skuldkänslor hos andra med, men inte för sakens egen skull, utan för hur framtiden skall utvecklas. Men det är inte det viktigaste, snarare att förmedla ett positivt budskap om livets värde, Ingen hybris. Jag upphöjer inte ig själv på det sätter. Hur skulle jag kunna styra någon ? Jag är ingenjör, inte Sveriges diktator.
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 13:27:34 följande:
    Du vill bestämma åt andra och tar till oärliga metoder för stigmatisera dom somt ar detta valet, FÖR DE DÖDAR JU FOSTER!!!!
    Nej. Jag gör ärlig text. Hur skulle jag kunna bestämma ? jag sitter inte i ledarskapet för vare sig staten, kommunen eller landstinget.
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 13:52:08 följande:

    Yup, men jag vänta tills h*n hade upprepat typ ~150 inlägg, och enbart för inse det jag trodde från början att det handlar om att hantera människor genom kalla döda foster och annat tramsande för stigmatisera osv... och enbart för få ANDRA MÄNNISKOR sluta göra abort.


    Nått som personen inte har med att göra ens på ett enda sätt, och här är det hybrisen slår till stenhårt.


    Är det också fel enligt dig att jag talar för att inte döda djur ? Är det fel att använda uttrycket "döda djur" ? Är det för stigmatiserande för köttätarna ? Jag kan använda andra ord, men är det inte viktigt att också någon gång kunna uttrycka mer målande vad det handlar om ?
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 15:13:12 följande:

    Du stigmatiserar, varför inbillar du dig det är nått bra med stigmatisering?


    Jag tycker det är bra att tala klarspråk, även om vissa kallar det för det värdeladdade ordet stigmatisering
  • Anonym (Bra fråga)
    klyban skrev 2019-07-19 15:12:17 följande:

    Så du ifrågasätter inte att man lägger pengar på detta, vart får du hybrisen och tro du har en rätt och säga ett ord ens?

    Det är aldrig demokrati om man använder stigmatisering för få som man vill.
    Och använder du demokratin och genom ropa döda foster så fort du känner det är jobbigt för dig i diskussionen, så har du inget som helst intressen annat än forcera din vilja på andra.
    Vart får du den hybrisen ifrån?


    Nu var det många inlägg sedan jag använde uttrycket "att döda foster".. Det är du som nämner det mest nu. Sedan är väl hybris att upphöja sig själv eller sin förmåga. Jag har flera gånger skrivit att jag själv har stora brister, och jag har stora begränsningar. Sedan måste man väl i en demokrati få ifrågasätta vart den skatt man betalar går. Det får både du och jag. Om du önskar att diabetiker inte ska få offentlig hjälp har du självklart rätt att arbeta för det, men det går nog inte igenom.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?