Inlägg från: Anonym (Bra fråga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra fråga)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (döh) skrev 2019-07-14 09:52:10 följande:
    Precis vad jag också tror. Att det handlar om ett försök till kontroll av kvinnor och har mindre göra med godhet. Hycklare är vad jag tycker att abortmotståndare är.

    Du missar Ebbas sista stycke. Många av oss är ärliga, och har faktiskt en annan syn på fostrets värde. Nej, jag är definitivt ingen hycklare. Jag skriver av djup övertygelse, precis som jag gör i djurrättsfrågor. Jag är djurrättsaktivist .


    Jag är för icke-våld mot både djur och människor, både födda och foster. Det var också därför jag valde att söka vapenfri tjänst på den allmänna värnpliktens tid. Jag har en konsekvent och ärlig hållning.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-13 23:47:38 följande:

    Du äger inte dessa kvinnor, det är där ditt problem startar och slutar.
    Tro annat är bara hybris.


    Exakt var har jag skrivit att jag äger någon ? Man måste väl få uttrycka en åsikt i offentlig debatt där det är frivilligt att läsa vad man skriver ? Jag är för sådana värderingar hos både män och kvinnor att man helt enkelt inte vill efterfråga abort. Det är definitivt inget problem.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-13 22:53:00 följande:
    Jag tycker ingenting om din person. Kan inte bara förstå varför gravida kvinnor får så mycket förmaningar om att rädda foster. Det är ingen som förmanar Bosse 43 om att rädda någon. Vad är det som är så speciellt med foster jämfört med gatubarn, människor i flyktingläger etc?
    Jag talar absolut för att Bosse 43, samt jag och DU, skall göra något aktivt för att rädda nödställda på flera håll i världen, men nu handlar just denna tråd om aborter.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (M) skrev 2019-07-14 04:28:06 följande:
    Men du äger denne skribentens rätt till åsikt, eller hur? Mm, fin logik där.
    Rätt konstaterat.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-14 10:42:13 följande:
    Har gjorts ett kort reportage om abortmotståndare i Mississippi där de frågat männen som står där fått frågan om preventivmedel, ingen av dem använde detta eftersom de förlitade sig på Gud. Dessa abortmotståndare är inte det minsta intresserade av vad det blir av de barn som skulle födas eftersom de förutom att vara emot abort även är emot bidrag och hjälp till fattiga och deras barn eftersom den som inte arbetar heller inte ska äta. Abortmotståndare i USA är emot subventioner för preventivmedel eftersom de anser att sex bara ska förekomma i äktenskap och då ska man inte hindra graviditet förutom genom att avstå sex när risken är som störst
    Nu generaliserar du. Du skriver om en relativt liten grupp personer som inte är representativa för abortkritiska i stort. Det finns många med en betydligt mer intellektuell hållning. Jag är själv med i en grupp med rätt många abortkritiska från just USA. I ett stort land finns det alltid alla sorters personer.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-14 11:44:50 följande:

    Bara den hybrisen som h*n tror att hon äger andra människor.
    Min klara åsikt är att ingen äger min egen kropp, vad är det för fel med den?
    Menar du inte att jag äger min egen kropp längre?


    Du har fortfarande inte svarat på var jag skulle ha skrivit att jag skulle äga någon annan. Om jag någonstans skulle ha gjort det så citera mig tack. Jag tror inte du har läst mina inlägg.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-14 14:03:40 följande:
    Jag hör inga arga demonstrationer mot att Bosse 43 ska skänka pengar till Indien eller adoptera ett barnhem. Gör du? Varför är gravida kvinnor så drabbade av krav utifrån om att rädda världen tror du?

    Denna tråden handlar helt enkelt inte om Bosse, men t.ex. när jag varit ute och samlat in pengar i kampanjen Världens Barn så kan det absolut ses som att demonstrera, att både föra fram ett budskap och att göra något aktivt i frågorna. 


    Jag uppmanar absolut DIG att engagera dig på olika sätt o vis för vår nästa.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-14 14:05:34 följande:
    Tror du att jag värderar foster lägre än dig bara för att jag är för fri abort?
    Nu är det inte fri abort vi diskuterar. Jag är för att inte efterfråga abort även om det är fri abort i lagen, helt oberoende av lagarna. Jag är för att män och kvinnor ser fostret som så pass värdefullt att man inte efterfrågar abort.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-14 14:21:01 följande:
    Nu kommer ju aldrig efterfrågan på abort försvinna eftersom mänskligheten i alla tider använt sig av diverse för att framkalla missfall vid oönskade graviditeter och dessutom har människor dödat mängder av oönskade barn efter att de fötts. En gång i tiden instiftades fostermammor i Sverige för att kungen tröttnade på de stora mängder döda nyfödda som hittades lite varstans i Stockholm

    Sant att det finns intressant historia på området. Jag känner t.ex. till att Gustav III bla agerade för att förbättrade förhållandena för ogifta mödrar. Självfallet kan efterfrågan på aborter falla. Det finns olika saker som måste kombineras, precis som att en pall behöver minst 3 ben för att stå.


    Dels skall vi naturligtvis  förebygga graviditeter, men det handlar också om vilka alternativ till abort som finns då graviditet redan är ett faktum. En tredje sak är också mäns och kvinnors värderingar och prioriteringar. Många gånger när abort görs är det i lägen där föräldrarna mycket väl skulle ha möjlighet att behålla barnet. 


    Det går absolut att påverka hur stor efterfrågan är. Där kan jag åter jämföra med djurrättsfrågan. Människors värderingar + samveten kan förändras och därmed vad de efterfrågar. Jag vet av egen erfarenhet. För cirkus 20 år sedan slutade jag äta kött o fisk, eftersom mina värderingar förändrades. Jag slutade alltså efterfråga dödande av land- och vattendjur. På samma sätt kan förnyade värderingar hos män o kvinnor bidra till att de inte efterfrågar abort.


    Däremot är det sant att stora förändringar inte går över en natt, snarare genom långsiktiga kulturförändringar osv.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-14 14:35:06 följande:
    Du vet inget om mitt engagemang. Inte heller vet du vilka förmågor jag har.

    Vad menar du med engagemang mer specifikt?
    Det är klart att jag inte gör. Med ordet engagemang menade jag att göra något, men jag definierade inte i detalj, just eftersom jag inte vet vilka möjligheter just du har
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?