Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Charlie på en flicka?

    Jag tycker det är okej. Men om man är orolig för att tjejen kommer att behöva förklara hela tiden att hon är tjej - varför inte döpa henne till Charline och bara kalla henne för Charlie?

  • AndreaBD
    Anonym (Anonym) skrev 2019-07-10 17:16:23 följande:

    Föredrar stavningen Shirley eftersom det mest är killar som heter Charlie med stavningen Charlie.


    Det är ju ett helt annat namn, inte en annan stavning. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anonym) skrev 2019-07-10 19:51:19 följande:
    Uttalas lika. Om man vill ha ett namn som är ännu mer likt Charlie kan man ha stavningen Sharley eller Sharly.
    Jag är engelska-lärare och jag garanterar dig att det inte uttalas likadant.  Shirley uttalas som "schöörli" medans Charlie uttals som "tscharli". Två ljud som skiljer sig, inte bara ett.  
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 07:39:19 följande:
    Men det är inte samma namn, så ett ganska dåligt förslag.
    Och varför gnäller du på det? Det är ju upp till TS att avgöra om det kan vara ett alternativ eller inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (Smeknamn) skrev 2019-07-11 15:51:00 följande:
    Om du verkligen är lärare borde du kunna stava till din egen yrkestitel. Engelsklärare. Inget A och inget bindestreck.
    Du har förstås rätt där. Av någon anledning har jag aldrig gillat att det heter så, och ibland skriver jag då som jag vill. :) 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 21:57:00 följande:
    Så barnsligt. Hade hon varit svenskalärare hade jag förstått din poäng.
    Precis. Även om jag har träffat svensklärare som också säger så. Dessutom är jag invandrare och både i mitt hemspråk och i alla andra språk som jag kan heter det då motsvarande engelska + lärare. Inte engelsk + lärare. Visst det är lite slarvig vana (på svenska alltså) och nog också lite att man tycker att det borde heta så. 
  • AndreaBD
    Anonym (Smeknamn) skrev 2019-07-12 08:56:29 följande:
    Jag tycker att ni verkar barnsliga som inte förstår problemet att lärare inte talar och skriver korrekt svenska. I många länder är det de bästa studenterna som blir lärare. I Sverige kan kreti och pleti bli lärare. Jag har vänner som är lärare som inte kan se när ett ord är särskrivet eller ej, som inte kan skilja på de och dem eller använda idiomatiska uttryck korrekt. Hur ska man kunna ge god undervisning om man inte ens kan det basala? Hur kan man förvänta sig att eleverna ska lära sig korrekt svenska från lärare som inte kan det? Hur ska elever som inte får med sig det svenska språket hemifrån lära sig god svenska i skolan? Och nej, det är inte bara svensklärare som ska kunna korrekt svenska. Alla lärare talar svenska med sina elever, även engelsklärare. Och alla lärare skriver helt eller delvis på svenska. Att det finns andra lärare som talar och skriver bristfällig svenska är ingen godtagbar ursäkt. Att man är invandrare är definitivt inte en ursäkt.

    Hela mitt inlägg är OT, så jag lämnar tråden nu.
    Jaha. När jag läste till lärare fick man ha 4,7 för att komma in. Då, när en 5:a var bästa betyget. Det gällde ämneslärare, alltså gymnasielärare. För grundskollärare var kraven något lägre, 4,2. Jag valde dock att just inte bli lärare i svenska då det inte är mitt modersmål. Ändå skriver jag inte fel i jobbet, i skriftliga omdömen eller liknande. Jag kan ändå skriva korrekt svenska, även när det gäller dessa små-saker. Jag har helt enkelt inte samma krav på mig själv när jag skriver på ett forum

    Däremot ser man ibland lärare på låg- och mellanstadiet, som inte bara slarvar lite med språket på sin fritid, utan som inte alls behärskar svensk grammatik. Och det kan vara ett problem.

    Däremot har mina barn haft lärare på gymnasiet och även på universitet, som kunde dåligt svenska, var svåra att förstå, eller på universitet då föreläste på engelska (och även det med stark brytning). Men där är kunskap i ämnet viktigare. Om en gymnasielärare eller universitetslektor skriver fel på tavlan eller om det uppstår olika språkförbistringar så hjälper eleverna reda ut dessa. Det är oftast inget stort problem. 
Svar på tråden Charlie på en flicka?