Inlägg från: Fosfat |Visa alla inlägg
  • Fosfat

    Igångsättning innan BF

    Min första förlossning startade v 39+5 efter en hinnsvepning. Lång och utdragen och jag var helt slut. Men rent medicinskt gick den bra förutom att det tog lång tid. I slutet började de överväga klipp och värkstimulerande men då föddes hon.

    Sprack väldigt lite för att vara första barnet enligt BM. 7stygn men mest i blygdläppar.

    Andra barnet igångsatt v 36+6. Fick BARD-kateter ca 10 på fm och sen gick jag runt med den några timmar. De drog i den ca varannan timma och vid 19 på kvällen åkte den ut och då fick jag värkstimulerande dropp och sen tog de hål på vattnet.

    Fick lustgas rätt snabbt efter det och låg med värkar men från det att jag började öppna mig över 3cm vid ca 23 tog det inte ens 2h tills hon föddes på en enda första krystvärk klockan 0042.

    Alla blev förvånade att kroppen svarade så snabbt när det väl drog igång.

    Tyckte det var en bra förlossning. Själva födandet när hon kom ut gjorde mkt mer ont än första förlossningen då kroppen inte naturligt blev bedövad av ett långvarigt tryck då hon kom snabbt. Sprack dock ingenting.

    3065g och 49cm.

    Ska nu bli igångsatt om 14 dagar i v 37+0 och ser fram emot det. Läkaren sa att jag inte ska räkna med att det går lika snabbt och att det kan ta 3 dygn trots att det gick så smidigt sist.

    Denna bebisen är beräknad att vara ganska mycket större men även om jag är lite nervös känns det bra och jag tror det går snabbt.

    Jag har alltså fött ett barn naturligt och blivit igångsatt en gång och igpngsättningen var mkt bättre och utan komplikationer.

    Är lite rädd att det ska gå snabbt och de ej ska ta mig på allvar när det drar igång ordentligt. Men räknar med en positiv förlossning.

Svar på tråden Igångsättning innan BF