Inlägg från: Lillflickan |Visa alla inlägg
  • Lillflickan

    Båda föräldrarna vabba minsta barnet, vem tar hand om älsta? Prematur

    Båda föräldrarna kan vabba så länge man är inskriven på neo. De utfärdar ett intyg.

    Håller med vad någon tidigare skrivet att pappan får alternera mellan storasyskon och sjukhuset. Ni kanske kan få lite hjälp av anhöriga en stund på dagen så båda kan vara på sjukhuset. Kanske efter släktingarnas jobb?

    Sen kanske pappa kan ta med storasyskonet till sjukhuset så du och storasyskonet kan leka en stund eller om ni bor nära kanske du kan åka hem till storasyskonet mellan två matningar. Vi matade var tredje timme. Eller till och med vara hemma lite längre någon gång om bebisen inte ammar än. Viktigt att storasyskonet inte blir ?bortglömt?.

    Det skadar ju inte heller att ringa försäkringskassan och fråga. Det kanske finns något sätt för släktingarna att få möjlighet att vara hemma från sina jobb i och med omständigheterna.

    I vilken vecka är du nu? Kommer de försöka stoppa upp det eller väntas bebis komma nu?

    Jag har själv fått

    Lycka till med den lilla/lille!

  • Lillflickan

    Ok, v 23 är ju lite väl tidigt. Då är det risk för lång sjukhusvistelse. Hoppas de lyckas stoppa det ett tag, förhoppningsvis länge. Håller tummarna.

    Jag har fött två barn i v 32 med fem år emellan. Så inte alls så tidigt som du riskerar. Första var vi kvar fyra veckor och andra var vi bara kvar två.

    Jobbigt att ha så långt till sjukhuset. Vi har bara 10 min dit med bil och gångavstånd. Så det var mycket enklare. Sonen var dessutom fem år och farmor pensionär och kunde ta mycket dagtid. Natten sov pappan hos sonen. Antar att första barnet inte är så gammalt eftersom du var föräldraledig.

    Tror ändå att den stackars pappan kommer få åka fram och tillbaka en hel del, särskilt om er stora inte är så gammal. Hoppas det kan lösa sig med barnvakt en del så pappan också får chansen att vara på sjukhuset en också. Heltid skulle i alla fall inte vi klarat av att lämna bort vår stora (ur samvetssynpunkt). Han behövde ju också sina föräldrar. Märkte ändå att det var en jobbig tid för honom att vara ifrån mig så mycket. Han var ändå och hälsade på och fick hjälpa till med lillasyster.

  • Lillflickan

    Åh vad skönt att det har löst sig med släktingarnas hjälp.

    1,5 år är inte så stort. Svårt att veta hur mycket så små förstår. Har en ettåring nu. Ibland känns det som om hon förstår allt och ibland inget ;)

    Hoppas också på att det finns möjlighet för er att åtminstone delvis bo tillsammans. Fördelen med ett så litet syskon är att det ju faktiskt kräver lite mindre än större i form av stimulans. Når inte heller upp till småsyskon i sjukhussängar :)

    Det dåliga samvetet brottas man alltid med. Jag passade på att ge mig ut i skogen runt sjukhuset med sonen när han var på besök. De hade också en lekgård där vi kunde leka. Jag var snittad så satt mest på bänken när han lekte. Kändes bra att vara med honom lite även om det bara blev ett par timmar per dag. Man får överösa dem med kärlek när det går.

    Håller tummarna för att allt ordnar sig så gott det kan så ni får en så smidig resa som möjligt.

  • Lillflickan

    Håller tummarna för att bebisen är kvar inne i magen och mår bra. Blir lite nervös när det är tyst från dig! Att man kan känna så mycket för någon helt okänd.

  • Lillflickan

    Oj! Missade att det svarats massa här! Har gått och funderat hur det har gått.

    Grattis till den lille!

    Trist med förkylningen. Men vill ju verkligen inte smitta den lille. Det är en tuff tid. Hoppas det blir så komplikationsfritt som möjligt för er och att allt går bra. Njut så mycket ni kan av den lille. Förstår att det är läskigt. Det var läskigt för mig att röra min första som vägde dubbelt mot din, född v32+3. Så inte ens i närheten av där ni är.

Svar på tråden Båda föräldrarna vabba minsta barnet, vem tar hand om älsta? Prematur