• Erla

    Båda föräldrarna vabba minsta barnet, vem tar hand om älsta? Prematur

    Vi blev inskrivna några dagar på neo när vårat andra barn föddes, för några månader sedan. Då var vårat första barn också bara 1,5 och jag hade varit föräldraledig med henne fram tills dess att andra barnet föddes. Vi fick prata med en kurator på sjukhuset som hjälpte till och gav info om vab och försäkringskassan. Det stämmer att båda föräldrarna kan ta ut vab, men efter 1,5 år som föräldraledig var ju min sgi nollad, så jag kunde inte ta ut någon vab på grund av det. Så tänk på det ts, för jag misstänker att du är i samma sits som jag var.

  • Erla
    Magdaaa skrev 2019-07-13 16:34:29 följande:

    Åh fy ja jag har faktiskt haft tur i oturen att jag ordnade sgi och ändrade om föräldradagarna bara en vecka innan.. men är inte helt hundra på att det faktiskt har löst sig än:(

    hur gjorde du då när du inte tog ut vab?

    Vad blir det för kostnader för mamman/barnet på sjukhuset?


    Jag fick ta ut föräldrapenning i stället, för de dagarna. Fick ut lite ersättning från graviditetsförsäkringen också. På mitt sjukhus betalade jag 100 kr för förlossningen och sedan fick vi själva stå för mat och hygienartiklar. I övrigt stod sjukhuset för allt. Vet inte hur det blir om man föder på sjukhus med patienthotell.

    Hur har det gått sedan sist? Fick se att jag svarat väldigt sent.
Svar på tråden Båda föräldrarna vabba minsta barnet, vem tar hand om älsta? Prematur