Inlägg från: Anonym (Skojar du?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skojar du?)

    Svärmor lyssnar ej!?!

    Dalaamama skrev 2019-07-11 22:42:40 följande:

    Häromdagen så berättade även hon att hon läst i någon gammal barnbok att barn ska ha leksaker sorterat i olika lådor och att hon skulle göra så hemma hos dem men ändå ha alla leksaker framme samtidigt. Och jag sa emot och sa att de jättegärna får sortera leksakerna men att de inte ska ha allt framme samtidigt. Och då blev svärmor tvär och vela inte lyssna nå mer på mig, hon vände på klacken och bara gick.

    Jag har sagt till mannen från start att jag inte känner mig så lugn med att hon är hos svärmor då jag inte litar på henne.

    /???/

    För barn klarar inte av att ha olika rutiner!

    BARN SKA HA EN RUTIN SOM DEM FÖLJER!


    Men va?! Du har väl inget med hur barnets farmor arrangerar leksakerna hemma hos sig att göra?

    Jag kan i någon grad förstå att du vill att farmor undviker söta drycker, men där är ju barnets far av en annan uppfattning, så det är väl inte självklart att farmor ska göra som just du tycker.

    Men att du har mage att säga hur hon ska göra med barnbarnets leksaker i farmoderns eget hem är ju bara sjukt. Ska du ha synpunkter på hur de placerar toapappret i hållaren också? Om de släcker lamporna i rum de inte vistas i eller om de låter dem vara tända? Hur ofta de vattnar sina blommor?

    Varför vill du göra det svårt för din mans mamma att vara farmor till ditt barn? Varför inte visa lite respekt och tacksamhet? Det finns farföräldar (och morföräldrar) som aldrig skulle passa sina barnbarn och definitivt inte ha några leksaker till dem. Du låter bortskämd och otrevlig, jag är glad att du inte är min svärdotter.

    Och vad är det för jönsande om att du inte LITAR på din svärmor? Varför säger du så till din man? Varför tvingar du honom att välja mellan två av de viktigaste kvinnorna i hans liv? Återigen, bortskämd och jag-fixerad.

    Barn klarar visst av massor av olika rutiner, särskilt om dessa kan kopplas till olika personer/miljöer. På förskolan har man samling och fruktstund, det har man sällan hemma. Hos mormor får man kanske hoppa i soffan, hos farfar måste man kanske vara tyst, hos morbror får man hjälpa till att baka och hos faster får man leka med katten. Allt sånt lär sig de allra flesta barn i mycket tidig ålder.

    OT:Träna gärna på skillnaden mellan de och dem i stället för att lägga så mycket energi på din svärmor. Man skriver inte

    BARN SKA HA EN RUTIN SOM DEM FÖLJER!, eftersom det motsvarar BARNET SKA HA EN RUTIN SOM HENNE FÖLJER!, vilket ju ser totalt stört ut. Om du tycker att det är svårt att skilja på de och dem kan du skriva dom i stället, då blir det alltid tätt.
  • Anonym (Skojar du?)
    Anonym (Skojar du?) skrev 2019-07-11 23:06:43 följande:

    , då blir det alltid tätt.


    *rätt
  • Anonym (Skojar du?)
    Anonym (Farmor) skrev 2019-07-12 06:23:45 följande:

    En sak kan jag säga dig.

    Hade jag haft den minsta lilla aning om vem du eller din svärmor är så hade jag visat tråden för svärmor.

    Sen kunde du stå där med din unge.

    Tycker att det är du som borde hålla dig utloggad


  • Anonym (Skojar du?)
    Anonym (J) skrev 2019-07-12 14:29:07 följande:

    Jag har svårt att förstå svärmors agerande. Oavsett om man nu tycker du överdriver eller överreagerar eller vad som, vill man inte ha en fin relation till sin svärdotter? Måste man jävlas bara för man anser att man har rätt? Känns ju som man förlorar på det i längden genom att man kanske inte får träffa sina barnbarn så ofta....


    Är det verkligen svärmodern som jävlas? Eller är det den bortskämda nippertippan till svärdotter som gör det? Jag vet ju vad jag tror ...
  • Anonym (Skojar du?)
    Anonym (J) skrev 2019-07-14 16:29:07 följande:

    Men det kvittar väl lite? Varför kan man inte lyssna lite ändå? Varför måste man köra över någon med egna hittepå saker? Det låter faktiskt inte vettigt att få smoothie hela dagarna


    Men det låter vettigt att lägga sig i hur farmorn sorterar leksaker? Eller att tycka att barn måste ha exakt likadana rutiner oavsett hos vem de befinner sig?
Svar på tråden Svärmor lyssnar ej!?!