Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Förvånad över hur sent många låter sina barn vara vakna. Är jag ensam?

    Jag har inget behov av egentid nu när barnen är större. Ok om man behöver vila från en aktiv 3-åring men varför behöver man gömma undan en 11-åring för att kunna slappna av? Kan man inte vara i samma rum efter kl 21 så verkar något vara lite fel i föräldraskapet. Och då är det väl helt ok att TS löser det med fasta läggtider men man ska inte få det att låta som ett jättebra föräldraskap och hur kan andra osv osv. Jag gillar att hänga med mina barn. Särskilt på kvällarna. :) Så: får jag minuspoäng pga dåliga rutiner eller pluspoäng pga avskyr inte mina barn? Viktigt det där med poängen...

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Mina) skrev 2019-07-13 11:36:59 följande:

    Jag är hemma på heltid, så vi har flera timmar varje dag och de är hemma alla lov osv.

    De minsta vaknar runt sju och den äldsta kan sova hela förmiddagen om man inte väcker henne.


    Men menar du att din 10-åring går och lägger sig 19 och kan sova till 11 om du inte väcker henne? Alltså 16 timmar? Och sen i säng 8 timmar senare igen och somnar snällt? Det låter ärligt talat inte helt sunt.
  • Anonym (Stina)

    Det känns som alldeles för många har svårt att umgås med sina barn. De kan liksom inte ha roligt med barnen utan bara göra fasta aktiviteter på fasta tider och sen ha det roliga vuxenlivet i hemlighet när barnen sover. Undrar hur många barn som växer upp som aldrig ser sina föräldrar skratta åt en film, ha ett animerat samtal med en annan vuxen eller ens äta efter kl 18. Barnen måste ju få världens konstigaste bild av sina föräldrar, som om de är deppiga robotar som inte har ett eget liv, egna intressen eller...glädje. Och det blir väl en ond cirkel också: barnen är inte vana vid att föräldrarna gör något eget så då klarar de inte att lämna dem ifred om de kollar på en film t ex utan måste vara där och få igång dem. Varpå föräldrarna tror att barnen inte KAN vara själva/tysta en timma och det blir ännu viktigare med egentid.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Mina) skrev 2019-07-13 13:00:47 följande:

    Nej hon LÄGGER sig då, hon somnar inte då. De andra två somnar ganska ofta direkt däremot.

    Inte konstigt att vara trött i puberteten heller.


    Så varför kan hon inte få vara uppe om hon ändå inte somnar? Jag fattar inte grejen med att barnen måste vara undanstoppade hela kvällarna. Vad tror du ska hända? Att ni ska prata?
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Mina) skrev 2019-07-13 13:03:51 följande:

    Vi umgås massor. Jag lägger mig ofta själv mellan 20-21, så är inte direkt så att vi festar loss när barnen lagt sig.


    Alltså förlåt men det är nog väldigt ovanligt att leva så. Själv skulle jag antagligen dö av tristess. Du jobbar inte men lägger dig kl 20 på kvällen? Om du inte har utmattningssyndrom eller något så låter det som ni har en ganska osund rutin av att sova extremt mycket.
  • Anonym (Stina)
    Pope Joan II skrev 2019-07-13 13:17:52 följande:

    Så varför tar du upp en extrem livsstil som tydligen beror på sjukdom och funktionsnedsättning och får den att låta normal?


    Men exakt!
Svar på tråden Förvånad över hur sent många låter sina barn vara vakna. Är jag ensam?