• Rudbeckius

    Rasism eller inte?

    Är detta ens roligt? Så unket. Jag borde ignorera, men..

    Om din trollkusin kan läsa så går det kolla upp detta med rader på internet. För sjuttio år sedan trodde man på raser och krigade om det tills man sedan förstod att det var helt fel.. många dog faktiskt i onödan. Det går att se film och läsa om det stora kriget som skadade hela jordklotet faktiskt.

    Kanske du kan läsa upp det för familjen. Be gärna ett troll med lite högre utbildning förklara de svåraste orden.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Människoraser

  • Rudbeckius
    Anonym (Faster) skrev 2019-07-15 09:56:46 följande:

    Min kusin har tyvärr skaffat barn med en rasistisk kille, dock inte en släkting. Jag ber till Gud (om han nu finns) att de inte blir som sina föräldrar.

    Jag för min del vill inte ha egna barn, jag har mina syskonbarn.


    Ofta brukar barn ta väldigt mycket intryck av sina föräldrar.
  • Rudbeckius

    Om man skulle hjälpa den rasistiska kusinen att sortera sina idéer så skulle det väl vara att istället kanske hävda att olika kultursfärer och språkområden inte bör blandas utan vidare utan man bör tänka på att skillnaderna kan försvåra för förhållandet... om det nu kanske är så? Jag tror just inte det.

    Men då borde vi även kanske varna för blandäktenskap avs utbildning, politisk åsikt med mera?

    Och inavel i svenska byar förr i tiden var väl inte så lyckat?

    Blandningar i övriga djurriket brukar väl skapa vackra, starka och smarta avkomlingar?

  • Rudbeckius
    Gameofthrones skrev 2019-07-16 13:30:29 följande:

    Jag tror att et är såhär.

    Många har redan fördomar när den kommer hit. Till Sverige och det håller dem i stenhårt till sina barn. Sen finn det människor både små och vuxna som är neutrala inga fördomar alls.

    Jag blev kallad rasist för jag bad om ID handling för kunden skulle ta ut pengar på sitt eget konto. Jag har etnisk bakgrund själv. Europeisk och Asien.

    Mina landsmän kalllar mig för förrädare. För jag är uppväxt här i Sverige. Får kommentarer då och då. Eller bara blickar. Under tonåren var det svårt. Blev kallad så av asiatiska människor. Jag blev lite själv rasistisk mot mitt eget folk. Har lite svårt och komma hem med min familj till min asiatiska land.


    Ja, svårt att förhålla sig med så många som har konstiga och helt onödiga idéer runt omkring dig. Låter som etter värre än vad TS har det. Rasister till höger och vänster, svårt att värja sig. Dumheten smittar liksom... Bra att du kämpar mot!
Svar på tråden Rasism eller inte?