• Anonym (-)

    Funderingar i bröllopstider

    När jag och min man gifte oss så var tanken att enbart bjuda föräldrar, syskon, mor- & farföräldrar + vänner vi umgicks med.
    Jag har väldigt stor släkt så med kusiner(+deras respektive & barn) och mor- & farbröder/mostrar & fastrar så hade det blivit helt hysteriskt många. Säkert 100 personer till. Dom bor dessutom på andra sidan sverige och även om vi gillar dom och träffar vissa någon gång ibland på ordnade träffar så umgås vi inte direkt. Min man har ganska få fastrar/farbröder och kusiner som bor i samma stad som han träffar ofta. Det blev att vi bjöd dom. Totalt kanske runt 70 personer.
    Jag vet inte om min släkt reagerade likadant som du gör men ibland fungerar det inte att bjuda alla även om det så klart hade varit trevligt.

  • Anonym (-)
    Anonym (Hoppas era barn blir riktigt ludna, från oss som inte blir bjudna) skrev 2019-07-16 09:47:39 följande:
    Hade de bjudit en eller två, så hade vi inte reagerat. Det vi reagerade på var att ingen, läs ingen, på den sidan var bjudna. Inga av pappans syskon, inga kusiner, de enda som var bjudna var de som inte kunde närvara.
    Om de bjudit samtliga pappas syskon med respektive, så hade det varit 8 till.
    Svaren som kommit in påvisar det jag anar, de är inte ens själva intresserade av att ha en relation med den sidan av släkten.
    Det tyckte vi hade blivit ännu konstigare.. Antingen alla eller ingen resonerade vi.. För hur ska man välja? Bjuder man ingen utanför den närmsta familjen så har man dragit en tydlig gräns (inget personligt mot någon), börjar man bjuda vissa så har man aktivt valt bort andra..

    Jag tror du tolkar in alldeles för mycket i det hela.
Svar på tråden Funderingar i bröllopstider