Inlägg från: Gameofthrones |Visa alla inlägg
  • Gameofthrones

    Funderingar i bröllopstider

    Många har sin dröm om giftermål. Mitt motto är Äktenskapet är viktigare än fest och personerna. Smycket / ringen ska vara symboliskt billigt eller dyrt. Tolkning. Det finns billiga smycken verkligen. Leta på nätet.

    Har man nån som kan sy? Klänning och kostym?

    Köp secondhand klänning bröllopsklänning / vanlig.

    Hyr en lokal. Typ om man bor i BRF / hyresrätt. Eller fråga nån som haren sådan. Kyrkan har tillgång om man vill ha enkel förtäring efter det.

    Fråga restauranger om boka bord alla får betala för sig.

    Jag sydde min klänning den var redan klar men gjorde den till min egen. Min man köpte en kostym som han vilke använda på fritiden. Vi bjöd in familjen och våra vänner som är verkligen våra kompisar.

    Man ska göra sitt bröllop till sin egen. Inget är fel. Jag hoppas att det blir bröllop

    Äktenskapet är viktigare än allt annat. Vi lade pengar till resan. Och vi sa till våra gäster inga presenter. Kanske ett bidrag till vår bröllopsresa och det fick vi. Vi hade redan budget för det och det vi fick in var bara plus.

  • Gameofthrones

    Glömde nämna det mitt ena syskon hade ett bröllop för över 200.000kr hon är skild idag.

    Det spelar ingen roll hur mkt pengar man lägger på. Det är ni som spelar in hur ni gör med äktenskapet. Det är romantik. Jag älskar min make överallt annat. Och mina barn. Vi är fortfarande kära och det speglar in på våra barn.

    Jag har världens finaste vigselringar. Smycken som ska bäras hela livet.

  • Gameofthrones

    Snacka om missförstånd.

    Jag skulle inte ta det personligt. Men jag tycker att man ska bjuda in personer som betyder ngt. Arbetskamrater, vän, familj. Om man vill ha det så. Finns det konflikter redan i släkten. Om man vill bjuda in så ska man vara konsekvent det är en bröllopsdag var trevlig en dag.

    Sådant är jobbigt. Har dem en annan tro?! Då får man komplettera. Tycker jag har man den möjligheten så. Min kusin gifte sig med en judisk person hon kristen.

    Dem firar jul och har Hanukka.

    Finns det inga pengar till bröllop så får man göra bästa utav situationen. Ha middag henna med vänner, familj, ha enkelt och vackert.

  • Gameofthrones

    Håller med där. Bjuder in hellre vänner än släkt.

    Jag står lite på två sidor faktiskt. Jag tycker att familj är så viktig för det kan drabba mina barn. Jag vill att släktträdet ska gå vidare liksom. ( skriver som jag tänker) väljer man barn så tycker jag att försöka hålla i släkten så länge man kan

    Jag vill att den ska ha en faster., moster, farmor, komma ihåg deras hemlagade mat, hembakat, ha ett skafferi med smått och gott. Kanske kroppkakor, o h ha en farfar som röker pipa, fiskar. Ni förstår vad jag menar? Jag hade sådant. Jag håller på för över min kultur, tradition till mina barn med mat o h gott sällskap, baka matbröd, dem ska kunna ha ett inbyggd minne som dem ska föra över.

    Man behöver inte ha släkt som gör så men att ha en bra grund till livet oavsett släkt eller inte.

    Mina barn ska kunna vända sig till mina vänner /släkt om det är ngt. Jag ska kunna lita på mina vänner / släkt om det skulle hända något. Jag har ett testamente att mina närmaste vänner tar vårdnaden och att den inte utesluter träffa våran släkt. Det måste komna från dem själva. Min bäste vän är gudmor o h jag är gudmor till antal barn. Det mina barn ska ta med sig i livet det är grunden till familj, vänner. Det är viktigt med sociala nätverk. Att man har en eller flera i sitt liv.

  • Gameofthrones
    Anonym (Blå) skrev 2019-07-16 13:53:18 följande:

    Menar du att gästerna sMenar du att gästerna ska betala för sin mat själva?

    Den middagen hade jag tackat nej till.

    Är verkligen äktenskapet viktigare än allt annat?!


    Det är Ett förslag var att betala var för sig.

    Ja äktenskapet är viktigare vill du leva med personen hela livet så är det viktigt och sätta det först. Vill du gifta dig fler ggr så gör annat då.
  • Gameofthrones
    Anonym (Blå) skrev 2019-07-16 14:25:26 följande:

    Jag vill inte gifta mig alls, vi lever bra ihop ändå.


    Detta var en tråd som handlade just om äktenskap. Om du inte vill gifta dig då en annan tråd du ska vara på. Och kommentera just om detta.
  • Gameofthrones
    Anonym (Hoppas era barn blir riktigt ludna, från oss som inte blir bjudna) skrev 2019-07-16 14:40:00 följande:

    Eftersom vi bor 70 mil från varandra, så har vi försökt att träffa honom när vi varit i trakterna. Men de har aldrig haft tid. Så det var några år sedan, men inte för att vi inte velat, utan för att det praktiskt inte fungerat. Hans syster har alltid försökt att träffa oss när vi varit i närheten.

    Men det är inte bara vi, det finns två syskon till, som inte heller blivit bjudna. De har träffat brudgummen vid flera tillfällen


    Känner igen detta. Det är så himla svårt när man bort långt bort ifrån varandra. Det tar tid. Jag har släkt andra sidan av jordklotet från båda håll. Två länder.

    Jag märker att du är sårad och fundersam över detta. Kan inte du värdesätta på andra släktingar istället? ( så lätt för mig och säga) jag har själv ältat om min ena bror som jag har stått närmast. Jag gillar inte hans fru men hon på ngt sätt får honom och inte träffa mig när jag pratar med honom låter han inte styras på nått sätt låter det som just då per telefon. Jag älskar min bror o h vill gärna träffa honom oftare vi bor nära varandra.

    Jag vid nga tillfällen har försökt umgås med hans fru på normala förhållanden det går inte. Så fort andra är i närheten skiter hon i fullständigt i mig och pratar med min syster och syskonbarn och ikte involverar mig i samtal. Jag har lärt mig idag skita i henne hon är gäng år äldre än mig har känt henne, sen barnsben. Hon har inte tyckt om mig från början. Jag var rätt störigt och kort i temperament. Jämfört idag så är det inte alls så. Har klarat mig bra.

    Kan du inte prata om det vad du tycker och så? JG tror att du behöver det. För komma vidare. Det finns inte ta vid rätt tillfälle ( det gör det nog,) gör det så fort som möjligt.
  • Gameofthrones

    Ventelera du, det behövs. Hoppas att du får ett bra svar som du kan få vidare med.

Svar på tråden Funderingar i bröllopstider