Inlägg från: Anonym (Tyvärr) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tyvärr)

    Kan man be om att få slippa helgjobb?

    Anonym (Handels) skrev 2019-07-16 09:49:52 följande:

    Jag menade heller inte att jag skulle kräva något.

    Utan undrade om det är något man kan önska.

    Jag önskar ju att detta inte var ett problem för mig. Men jag märker ju att det får mig att må sämre , varesig jag vill eller inte. Jag mår inte dåligt med flit och vill inte "åka i gräddfilen" för att reta upp någon. Jag försöker bara hitta en lösning så jag kan fortsätta arbeta och slippa sjukskriva mig.

    Många tycker nog att jag hsr mer tid än dom flesta. Men mitt mående tycker inteatt jag har det.

    Det är så det är att må dåligt psykiskt, inte många dom förstår. Utan tycker att man är konstig, för det finns alltid något som har det värre. Det hajar jag!


    Du kan alltid önska men du kommer dessvärre inte att få det beviljat.

    Jag är samordnare/personalchef på ett boende för funktionshindrade och vi har folk som önskar att inte få jobba helg pga dåligt mående men det är tyvärr inget som vi kan ta hänsyn till. Om en eller flera ska slippa helg/kvällar så är det alltid någon eller flera som måste jobba och täcka upp deras kvällar/helger vilket nästintill är omöjligt då långa inte vill jobba mer obekväma tider än nödvändigt.

    Vi har en anställd som slipper jobba kvällar och det är pga graviditet. Hon har blivit omplacerad till dag då hon får migrän av att jobba kvällar, men sina helger har hon kvar. Vi har då en skyldighet till att omplacera henne till dagtid så hon inte ska behöva sjukskriva sig.

    Beklagar ditt dåliga mående som blir värre av helg/kväll men då det enbart påverkar dig då du mår dåligt av att du bland anat är ifrån din familj kan inte gå ut över jobb eller andra anställda.

    Du skriver även att man inte vet anledningen till ditt dåliga mående. Därav finns det heller ingen skyldighet att tillgodose undantag för dina arbetstider då grunden till ditt dåliga mående inte beror på jobbet i sig.

    Förstår att du inte vill må dåligt, för vem vill göra det?

    Kan du inte börja jobba som vikarie inom förskola/skola?

    När jag var yngre så jobbade jag som elevassistent genom vikariepoolen exempelvis
  • Anonym (Tyvärr)
    Anonym (Handels) skrev 2019-07-16 10:12:44 följande:

    Tack. Jag orkade inte ens försöka förklara, så jag uppskattar att du gjorde det.

    Det är fruktansvärt komplicerat med stress och ångest. Jag har väl tyyp hittat det som triggar mina ångestattacker (men vet inte vad aom ligger bakom i grund och botten) och det är i huvudsak arbetet. Jag TROR det är hela grejen med att jobba, men märker även att detaljer som antal arbetsdagar och vilka tider jag jobbar också ställer till det enormt. Det är nu det jag försöker reducera för att slippa sjukskriva mig helt. För jag är rädd att aldrig kunna komma tillbaka om jag gör det.

    Jag mådde prima under semestern! Jag trodde jag kunde friskförklara mig tillochmed. Inte mått så bra på väldigt länge.

    Men direkt när jag började arbeta igen kom allt tillbaka som en käftsmäll.. Jag vill nu försöka hitta lösningar, men vet inte hur pass mycket man kan önska. Jag har inte en så väldigt schysst chef heller...


    Igen så kommer man inte anpassa dina önskemål då du, från att gå till att du inte ens vet, till att du tror att dina symptom beror på jobbet.

    Och du skriver även att du tror att det beror på att du jobbar överlag och inte specifikt helg/kväll även om de får dig att må sämre pga du missar tid med din familj.

    Du mådde bra när du var ledig. Men så fort du börjar jobba så mår du dåligt.

    Som sagt - du tror. Det finns inget som säger att det beror på en specifik sak. Din chef kommer inte ta bort helger/kvällar utan då kommer du helt enkelt försöka få igenom en sjukskrivning alternativ säga upp dig om du nu tror att det det faktist beror på ditt jobb.

    Att du får ångest/panikattack för att du är ifrån din familj kan inte göra att din chef anpassar och skräddarsyr ett specialschema åt dig. Speciellt inte när du baserar det hela på att du tror...

    Tyvärr ..
  • Anonym (Tyvärr)
    Anonym (Handels) skrev 2019-07-21 20:18:14 följande:

    Det var fel att skriva diagnos.

    Efter otaliga läkarbesök pga diverse märkliga symptom , samt ett stress/ångest-test där man får svara på frågor som resulterade i ett ganska högt svar, så blev jag skiclad till kurator . Hon konstaterade rätt snabbt att jag öed av stress och ångest och fick rejäla panikattacker. Sen tar jag tillbaka att det är en "diagnos.

    Håller med dig att kog dom flesta känner olist inför kvällar o helger. Men frågan är om dom flesta får panikattacker och gråter inför varenda jobbpass? Är det normalt? Jag får känslan av att många tycker det tråkigt, men ändå accepterar det rätt bra. Vilket får mig att känna mig extra konstig som ibland hellre (nästan, inte rent bokstavligt) tar livet av mig , än att behöva handskas med denna panik varje gång ett jobbpass väntar. Jag får numera panik av att veta att jag snart kommer att få panik av det! Dubbelt upp alltså. Jippi.


    Det finns oerhört många människor som är i din situation, det är bara det att dom inte sitter o ett forum och yttrar sig om sin ångest/panik.

    Du skulle helt enkelt behöva sluta på det jobb du har och få en nystart i livet. Att gå hemma och vara sjukskriven eller ta bort helger och kvällar kommer inte hjälpa dig då kvällar och helgerna inte är det väsentliga problemet
Svar på tråden Kan man be om att få slippa helgjobb?